Kotikirous hellitti

13.12.2009

Tuomas Keskinen säväytti Lahti-ottelun kolmannella neljänneksellä.
Tuomas Keskinen säväytti Lahti-ottelun kolmannella neljänneksellä.

Miesten kauden kuudes kotipeli toi ensimmäisen kotivoiton. Muutamassa aikaisemmassa ottelussa Killan korirenkaat ovat osoittautuneet isännille hankaliksi, mutta tällä kertaa oli lahtelaisten vuoro tuskailla.

Lahden NMKY pääsi aloitusheiton jälkeen hienoisesti niskan päälle, mutta Energia Team ei siitä liiemmmin hätkähtänyt vaan liuetteli rauhallisesti perässä ja odotteli sopivaa tilaisuutta iskeä. Karkumatka käynnistyi Arsene Towan ohi heittämästä vapaaheitosta - tai lähinnä hänen vapaaheittonsa jälkeisestä viekkaasta riistosta. Keravan onnistumiset seurasivat toisiaan ja samalla Lahti menetti otteensa.

Toisella neljänneksellä kotijoukkue vankisti johtoaan. Lahden nuorukaisten heitto oli kateissa. Ensimmäisen puolikkaan kaikki kymmenen kolmen pisteen heittoa ohi. Killan kirous oli kääntynyt. Lahden NMKY:n jyvä osui kohdalleen vasta viimeisellä kymmenminuuttisella, jonka se voitti yhdeksällä pisteellä. Keravan Energia Team pelasi toisen puolikkaan isolla rotaatiolla, mutta siinä määrin varmasti, ettei voitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Vierailijoiden pelaajistosta neljä on saanut tällä kaudella minuutteja myös Korisliigan Namika Lahdessa, mutta se kokemus ei juurikaan tullut tässä ottelussa esille. Erityisesti levypalloissa Kerava oli musertavan ylivoimainen.

Lahden NMKY -kotipelin tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=11136

Keravan Energia Teamin tilanne sarjan tyvipäässä on olosuhteisiin nähden hyvä, sillä se on nyt pystynyt voittamaan kaksi muuta pohjakolmikon joukkuetta eli Wartti Basketin ja Lahden. Kummatkin melko suurinumeroisesti. Seuraava askel on laittaa myös sarjataulukossa korkeammalla majailevat joukkueet koville. Tähän tulee ensimmäinen mahdollisuus vielä ennen Joulua, kun Energia Team kohtaa paikalliskamppailussa Järvenpään Koripalloseuran. Ottelu pelataan Järvenpään Lukiolla sunnuntaina 20.12.2009 alkaen klo 15.00. Tervetuloa mukaan kannustamaan !!!