B-tytöt tylysti ulos kauden 2011-2012 SM-karkeloista

3.10.2011

Keravan Energia Teamin B-tytöt jätettiin SM-jatkokarsintaturnauksessa Tampereella 1-2.10.2011 tylysti jumbo sijalle. Jukka Mantereen toimitsijakiellosta sekä useista loukkaantumisista kärsinyt Keravalaisryhmä ei voittanut neljästä karsintapelistä lopulta ensimmäistäkään.

Lähdimme Tampereelle suurin odotuksi ja jompikumpi valtakunnallinen sarja mielessämme. Mielestäni otteluohjelma oli meille hyvinkin suotuisa. Lauantaiksi meitä vastaan lähinnä kamppailevat joukkueet Raholan Pyrkivä ja paikallisvastustajamme HNMKY, jonka jo olimme kohdanneet pariinkin kertaan syksyn aikana. Sunnuntaina olisi ottelut meitä korkemmalle rankattujen ToPo:n ja Orimattilan Jymyn joukueita vastaan.

Ensimmäisestä vastustajasta Raholasta meillä oli mielikuva nopeasta ja hyvin hyökkäyksiä päättävästä joukkueesta. Kaksi ensimmäistä jaksoa sujui lähes suunnitelmien mukaan, mutta kolmannella ja neljännellä jaksolla pääsi varsinkin RaPyn Janna Kähärä luikertelemaan karkuun puolustukseltamme ja syöttämään heidän pitkille pelaajilleen vapaisiin korintekotilanteisiin. Peli alkoi luisua Raholalle.  3. ja 4. jakso olivat meille murheelliset ja poistumme ensimmäisestä ottelusta tapio niskassa.

Rahola ottelussa Johanna Väre näytti korintekotaitoaan 18 pisteellä ja 8 levypallolla. Muut: Pinja Nieminen 4/2; Nomi Enckell 3/0; Emmi Punkkinen; Hilam Ala-Vähälä 4/8/3 syöttöä; Essi Räisänen 0/5; Heidi Siltala 4/12; Venla Ala-Vähälä; Enni Alm 4/4; Senni Malvila 3/2; Isabella Arponen; Riina Tammilehto.

HNMKY oli petrannut omia otteitaan syksyn mittaan ja pelasi todella superottelun meitä vastaan. 79 tehtyä koria kertoo jo sen, että puolustuksemme ei oikein toiminut, varsinkaan kolmannella jaksolla. HNMKY rohmusi meitä vastaan niin lay up(11 koria) pelissä kuin syöttelemällä (löysiä) syöttöjä ylitsemme (8 koria). Nopeita tekivät 6 korin edestä. Lauantain jälkeen oli siis pyöreä nolla voittosarakkeessamme.

Omista ottelussa Pinja Niemisen energisyys palkittiin 13 pisteellä sekä 3 levypallolla, Muut: Nomi Enckell 0/1 (loukkaantui 1.jaksolla); Emmi Punkkinen 3/3;  Hilma Ala-Vähälä 4/8; Essi Räisänen 3/8; Heidi Sltala 6/8; Venla Ala-Vähälä 4/7;  Johanna Väre 5/5; Enni Alm 5/2; Senni Malvila 2/3; Isabella Arponen; Riina Tammilehto.


Sunnuntain ToPo oli ottelujen perusteella ihan lyötävissä ja tämä varustettuna kokeiluasteella olleiden paikkaprässien avulla antoi meille mahdollisuuden. Ottelu alkoi kuitenkin murheellisesti ToPo:n 11-0 johdolla, josta toivuttuamme aloimme pikkuhiljaa kiilautua ToPon kylkeen. Parhaat jaksomme olivat toinen ja neljäs, mutta erinomaisesta yrityksestämme huolimatta ToPo pystyi pitämään alussa saavuttamansa johdon.


ToPo ottelun supertähtemme niin hyökkäys kuin puolustuspäässäkin oli Hilma Ala-Vähälä 20 pisteellä, 13 levypallolla ja neljällä koriin johtaneella syötöllä! Muut Pinja Nieminen 5/0; Nomi Enckell (loukkaantunut); Emmi Punkkinen 3/0; Essi Räisänen 5/2; Heidi Siltala 5/8; Venla Ala-Vähälä 0/2; Johanna Väre 4/4; Anni Alm 2/5; Semmi Malvila 4/1; Isabella Arponen; Riina Tammilehto 0/1.

Neljäs vastustaja Orimattila oli jo voittanut turnauksen ja päässyt SM-sarjaan. Pelimme ailahteli edelleen, vaikka pysyimme alun kyydissä hyvin. Lopussa pääsi Orimattila hyödyntämäänn kokemuksensa tuomaa pelivoimaa niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Etenkin kolmas jakso oli menetysten ja Orimattilan riistojen kannalta murheellista aikaa. Kaikkiaan 35 menetystä ja niistä 16 kolmannella jaksolla.


Orimattila ottelussa Johanna Väre oli palaamassa ensimmäisen ottelun kiitoon 13/7 tehoillaan ja Essi Punkkinen näytti heittäjän taitojaan 6 pisteen ja 2 levärin voimalla. Muut: Pinja Nieminen 5/2; Hilma Ala-Vähälä 7/10; Essi Räisänen 2/8;  Heidi Siltanen 0/4; Venla Ala-Vähälä; Enni Alm 6/6; Senni Malvila ; Isabella Arponen 1/0; Riina Tammilehto 2/1; Nomi Enckell (loukkaantunut).

Raportti : Jukka MantereMiten tästä eteenpäin, Jukka Mantere?

Turnaus oli hyvin opettavainen meille tulevaisuuden pyrkimyksiä silmällä pitäen. Pelimme on mennyt voimakkaasti eteenpäin puolustuksen osalta, yhteispelaaminen on parantunut, mutta ottelukohtainen heittopeli ja syöttäminen tuntuvat olevan hyvinkin ongelmallista.

Vaikka koko B tyttökatraan peli-ilme on ilahduttavalla tasolla, on kovia otteluita vaativan pelaajamateriaalin määrä ja voima vielä liian kapeaa. Kun kuitenkin nyt olemme päässeet pelaamisen tasolla siihen, että yhteispeli alkaa sujua, voimme lisätä harjoitteisiin ja harjoituksiin runsaastikkin nopeutta ja voimaa. Myös voimaharjoittelu astuu isoimmin kuvaan mukaan.

Edustamme keravalaiskoripalloa jatkossa ainakin sekä eteläisen alueen ykkös- että kakkosdivisioonassa. Haemme tällä kaudella yhä parempia vastustajia. Kehitykseemme tarvitaan kaksi tietä. Kovempi keskenäinen kamppailu harjoitustilanteessa sekä kovien turnausten ja otteluiden etsiminen kehityksen tueksi. Myös muutamia kehityskykyisiä pelaajiemme tullaan laittamaan A-tyttöjen harjoituksiin, mahdollisesti myös peleihin.

Uutisen koosti : Yari ©