Hyvinkään Ponteva kovassa iskussa

21.10.2014

Joukkueen kapteeni Hannu Haapasalo kirjautti kauden tähän asti komeimmat henkilökohtaiset tilastonsa, mutta sekään ei auttanut kaatamaan Pontevaa. Kuva aikaisemmasta WB-vierasottelusta: Kari Aalto
Joukkueen kapteeni Hannu Haapasalo kirjautti kauden tähän asti komeimmat henkilökohtaiset tilastonsa, mutta sekään ei auttanut kaatamaan Pontevaa. Kuva aikaisemmasta WB-vierasottelusta: Kari Aalto
Ronny Eriksson syöttää...
Ronny Eriksson syöttää...
...ja Eetu Teljo nostaa kaksi pistettä. Puolustustehtävissä HyPon Ilkka Blomqvist ja Keenen Coleman. Kuvat Hyvinkäältä: Kari Aalto
...ja Eetu Teljo nostaa kaksi pistettä. Puolustustehtävissä HyPon Ilkka Blomqvist ja Keenen Coleman. Kuvat Hyvinkäältä: Kari Aalto

Miesten edustusjoukkue kärsi sarjakauden ensimmäisen tappionsa viime sunnuntai-iltana Hyvinkään Martinhallissa. Syksyn alkukierroksilla kompuroinnut Ponteva katkaisi tylysti Keravan neljän ottelun voittoputken ja osoitti samalla selkeästi halunsa olla mukana sarjan kärkikahinoissa.

Ensimmäisellä ottelupuoliskolla ei montaa hetkeä tasaisesti väännetty vaan isäntäjoukkue Pontevalla oli hallussaan täysi määräysvalta. Mikko Westerholmin kaksi onnistunutta vapaaheittoa olivat pitkään vierailijoiden ainoat pisteet tulostaululla. Hiljattain pelaajistoonsa täydennystä saannut HyPo oli nopeasti kymmenen pisteen karkumatkalla. Varsinaisen heittosirkuksen kotijoukkue aloitti kuitenkin vasta toisella kymmenminuuttisella. Kori-80 sen sijaan pystyi hyökkäyksissään vain väkinäisiin ratkaisuihin ja harvojen onnistumisten jälkeen soi yleensä heti perään omassa päässä. Kun hyvinkääläiset monesti kuittasivat myös Keravan epäonnistuneet hyökkäyset omilla onnistumisillaan, olikin ero isolle tauolle mentäessä jo miltei kaksikymmentä pistettä.

Toinen puolikas oli jo hieman tutumpaa Kori-80 -pelaamista. Ryhtiliike auttoi vierailijoita saamaan otetta pelitapahtumista, mutta varsinaista hätää Pontevalla ei johtoasemansa puolustamisessa ollut. Viimeisellä kymmenminuuttisella Keravan paikkapuolustus tyrehdytti kotijoukkueen pistetehtailun, mutta antoi samalla HyPolle mahdollisuuden tappaa aikaa pitkillä rauhallisilla hyökkäyksillään. Kori-80 kuroi hyvinkääläisten etumatkan pienimmillään kolmeentoista pisteen, mutta lopulta keravalaisille jäi 16 pistettä kuitattavaa joukkueiden seuraavaan kohtaamiseen Killan hallissa tammikuun viimeisenä päivänä.

Kori-80 onnistui pitämään Hyvinkään Pontevan kulmakivipelaajat Timo Turusen ja Josef Valekin melko hyvin kurissa, mutta uusi espanjalainen takamies Adrian Reyes ja vielä A-poikaikäinen Mikko Rajamäki pääsivät yllättämään vierasjoukkueen pahemman kerran. Kun vaaralliseksi ajajaksi tunnettu Keenen Coleman ajojensa lisäksi jakoi paloa tarkasti muille hyviin heittopaikkoihin, oli kotivoitto vääjäämätön. Coleman iski myös yhden komean donkin nopean juoksunsa päätteeksi.

Keravalaisittain suurimpia ilon hetkiä olivat nuorisoketjun Ronny Eriksson - Eetu Teljo - Henry Alatyppö koriinjohtaneet hyökkäysimprovisaatiot. Onnistujiin voidaan nimetä myös keravalaiskapteeni Hannu Haapasalo, joka näytti kentällä ollessaan joukkueelleen esimerkillistä taistelutahtoa.

Yksi ottelun lopputuksen kannalta ratkaisevista tekijöistä oli kaukoheitot. HyPo onnistui bonusviivan takaa yhdeksän kertaa ja Kori-80 vain kolmesti. Toinen ratkaiseva tekijä oli levypallot, joita keravalaispelurit repivät tasaisesti, mutta yhteenlaskettuna aivan liian vähän. Kolmas ratkaiseva tekijä oli pallonmenetykset, joita Keravalle tuli reilut parikymmentä - eli suurinpiirtein saman verran kuin levypalloja. Monesti pelin tuoksinassa kävikin niin, että kova työ valui hukkaan kun pallo avattiin levypallosta suoraan sivurajasta yli. Tämä ottelu antoi hyvän opetuksen siitä, että eteläisen alueen II-divisioona on kovatasoinen sarja ja pitkässäkään voittoputkessa ei ole syytä leijumiseen - lyhyestä puhumattakaan. Jokaisen voiton eteen pitää tehdä töitä tosissaan.

HyPo vs Kori-80  (24-14)  (31-21)  (19-19)  (16-19)

Pisteet ja levypallot Keravan Kori-80: Alatyppö 20/4, Teljo 12/4, Haanpää 11/4, Haapasalo 7/4, Westerholm 6/4, Aalto 5/-, Kilpeläinen 4/2, Eriksson 4/-, Lemmetyinen 2/3, Korhonen 2/1, Kohtala -/-.

Pisteet Hyvinkään Ponteva: Coleman 25, Reyes 16, Honka 14, Rajamäki 11, Kivi 8, Turunen 7, Blomqvist 6, Valek 2, Malminen -.

Miesten edustusjoukkueen seuraava sarjaottelu pelataan kotoisassa Killan hallissa, kun ensi lauantaina 25.10.2014 saapuu vieraaksi ToPo-perinteitä vaaliva Kartanon Herrat. Ottelu käynnistyy klo 15.30 - VAPAA PÄÄSY, TERVETULOA !!!