Kori-80:n valmennuksen kehittäminen kantaa hedelmää

31.8.2009

Kauden alun kynnyksellä seuran juniorivalmentajatilanne on hyvällä mallilla. Useisiin joukkueisiin on saatu täydennystä valmennusrintamalle ja uusille joukkueille on löydetty pitkän linjan valmentajat.

Edellisenä kautena Keravan Kori-80 linjasi yhdeksi päätavoitteikseen valmennuksen tavoitteellisen kehittämisen. Nyt tulevana kautena tämä näkyy jo konkreettisesti kaikkien juniorijoukkueiden penkin päässä, sillä seuralla on osoittaa tulevalle kaudelle jokaiselle juniorijoukkueelle vähintään kaksi valmentajaa.

Myös uudet ryhmät (koripallokoulut ja tytöt-00-01 joukkue) ovat saaneet ammattitaitoiset vastuuvalmentajat. Uutena omana ryhmänä starttaavalle tyttöjen -00-01-joukkueella, vastuuvalmentajana tulee toimimaan pitkän ja ansiokkaan koripallovalmentajakokemuksen omaava Olga Sandell. Hänen ansiohinsa kuuluu muun muassa 20 vuoden koripallovalmentajana toimiminen bulgarialaisessa urheilukoulussa. Nykyisin hän toimii ammattiopisto Varian liikunnanopettajana ja viimeksi hän on valmentanut Järvenpään NMKY:ssä -93 syntyneitä tyttöjä vuosina 2005-2007.

Koripallokouluissa vastuuvalmentajina tulee toimimaan tyttöjen puolella Mia Welling ja poikien puolella Mikko Tuunanen. Molemmilla vastuuvalmentajilla on oman pelaajataustansa lisäksi usean vuoden kokemus valmentamisesta niin koripallokoulusta kuin vanhemmistakin ikäryhmistä.

Vanhoihin ryhmiin oon saatu paljon täydennystä. Tyttöjen -98 joukkueelle saatiin annos osaamista ja innostusta, kun Järvenpään NMKY:ssä pelaava Hilda Nissinen aloittaa joukkueessa apuvalmentajana. -96 syntyneiden poikien vastuuvalmentajana aloittaa Mikko Paju. Mikon aiempia meriittejä, vahvan peliuran lisäksi, on muun muassa toimiminen seuramme edustusjoukkueen valmennuksen apuna. C96-pojilla on saatu jo lupaavia tuloksia kesän turnauksissa, joista osoituksena on muun muassa pronssimitali perinteikkäästä Delfin turnauksesta. Tyttöjen puolella C97 joukkueessa Tytti Haltsosen uutena aisaparina aloitti alkukesästä Juha Väre, jolla on pitkä koripallohistoria takanaan.

Seuran valmentajatilanne näyttää näin kauden alussa varsin hyvältä ja tästä on hyvä jatkaa kehitystä eteenpäin. Tervetuloa kaikki uudet ja vanhan juniorit pelaamaan koripalloa hyvässä seurassa!

Terveisin:
Pekko Koski, valmennuspäällikkö