Keravan Energia team avasi sarjakautensa

4.10.2009

Voitto jäi Orimattilaan pistein 81 - 67 Lue valmentajan selostus

Sarja-avaus suoritettu – voitto jäi Orimattilaan

Naisten Energia Team aloitti mielestäni 1. SM-kauden vierasottelussa vähän ”tutisten ja hutisten”. Pisteiden tekeminen, joukkuepeli ja energinen puolustus eivät toimineet kuten ajateltiin.

Vaihtojen kautta saatiin omakin hyökkäys jollakin lailla kuntoon ja voitettiinkin 2. jakso. Puoliajalle lähdettiin yhden pinnan tappiolla. Daphne ”pyöritti” hyökkäyksessä Orimattilan kovat jenkit pyörryksiin tehden 13 pinnaa. Tauolla korostin meidän 1. SM-puoliajan menneen totuttelussa ja nyt energisyys kunniaan voittoa kohti.

Pysyimme 3. jaksolla muutaman pisteen takana ja aina kun olimme hyökänneet hyvin niin vastustaja rokotti takaisin. Jos 1. puoliajalla heitettiin paljon vapareita niin vastustajakin saalisti niitä toisella puoliajalla.

Neljännellä jaksolla pyrittiin pelaamaan hyvät paikat ratkaisuille tai virhe puolustukselle, Pääsimmekin pisteen päähään 67-66 kellon näyttäessä 37:53. Sitten tuli musta kaksi minuuttinen huonojen tilanteiden johdosta. Vain neljä heittoa (kaikki ohi) ja vain yhdet vaparit (1/2). Vastustaja rankaisi lujasti ja loppuhetkien pelin ”poikkaisu” tuotti vain vastustajalle vapareiden kautta (5/7) suuremman voiton. Heittoprosenttimme (22/63) oli selvästi alempi kuin vastustajalla (28/64).

Summa summarum eli avaus suoritettu ja tässä ”parhaita paloja”:

- kymmenen pelaajaa avasi pistesaldonsa

- voitettiin levyrit (45-37)

- saatiin varmuus siitä että pelaamme ja pystymme pelaamaan voitosta vastustajasta huolimatta

- hetkittäin onnistunut hyökkäys- ja puolustuspeli lisäharjoittelun kautta kehittyy oikealle tasolle

- energisyys ja joukkueen spirit tulee olemaan kova haaste muille

kko

Valmentajan näkövinkkelistä katsottuna on tie avattu, mutta se tulee olemaan pitkä ja kivikkoinen. Odotellaan mielenkiinnolla seuraavaa peliä (10.10. kotiottelu FoA) ja treenataan viikko siihen. Keväällä olemme varmasti parhaimmillaan ja kova vastus kenelle tahansa.

Tervetuloa kotiavaukseemme !