Itä-Helsingistä vakuuttava avausvoitto

27.11.2009

Arsene Towa oli Warttia vastaan totutun kova levypalloissa ja yllätyksellisen tarkka kakkosissa.
Arsene Towa oli Warttia vastaan totutun kova levypalloissa ja yllätyksellisen tarkka kakkosissa.

Keravan Energia Team nappasi pitkällisen, mutta kärsivällisen, odotuksen jälkeen kauden ensimmäisen sarjavoittonsa Wartti Basketista loppulukemin 66-88. Miesten I-divisioonassa ei ole enää nollakerholaista.

Kallahden koulu ei ole vieraille helpoimpia mahdollisia peliareenoita, mutta tällä kertaa se osoittautui isännille itselleen vielä vaikeammaksi paikaksi pelata. Kerava määräsi alun tahdin juoksemalla ensimmäiset kahdeksan pinnaa. WB ryhdistäytyi ja hilautui kaantaan, mutta jatkoi epävarmaa hapuilua lähes koko ensimmäisen puolikkaan antamalla lukuisia kertoja vieraille siimaa irtiottoon. Koska siima ei keravalaisille vielä tuossa vaiheessa kelvannut, päätti WB itse mennä juuri ennen isoa taukoa ensimmäisen kerran johtoon. Wartti myös piti tuon kahden pinnan johtonsa taukosummeriin saakka. Kakkoskympin viimeiset minuutit Wartti pelasi niin, kuin sen uskottiin pelaavan koko ottelun.

Oletuksena oli, että juuri ennen taukoa johtoaseman itselleen riistäneet isännät eivät siitä enää helpolla luovu. Tauon jälkeinen vääntö pysyi tasaisena muutaman minuutin, minkä jälkeen Kerava alkoi hivuttautumaan karkuun. Tällä kertaa siima kelpasi ja hetkessä vierasjohto oli jo kymmenen pinnaa ja ennen viimeisen kympin alkua 12 pistettä. Päätösneljänneksen viimeisellä neljällä minuutilla Wartti Basket sai aikaiseksi enää kuusi pistettä ja Kerava vastaavasti kuusitoista. Ottelu päättyi suurinumeroiseen vierasvoittoon, joka saattaa sarjan loppuvaiheissa muodostua hyvinkin merkitykselliseksi.

Keravan Energia Team saavutti kaikki ne levypalloihin, virheisiin ja menetyksiin liittyvät numeeriset tavoitteet, jotka päävalmentaja Mikko Mantere tälle ottelulle asetti. Tässä yhteydessä ei voi jättää erikseen mainitsematta Mikael Haanpään, Arsene Towan ja Stefan Beatovicin vahvoja otteita.

WB-vierasottelun tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=11122

Miesten seuraava sarjaottelu pelataan Killan hallissa itsenäisyyspäiväsunnuntaina 6.12.2009 alkaen klo 16.00. Tuolloin vieraaksi saapuu Suomen Cupista ja harjoitusturnauksesta tutuksi tullut Loimaan Korikonkarit. Joukkue on tosin amerikkalaispelureidensa osalta muuttunut 66-prosenttisesti sitten viime näkemän eli todennäköisesti vastaan asettuu hyvin erityylinen Loimaa kuin edellisillä kerroilla. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan !!!