Killassa jälleen vieraskoreat korirenkaat

7.12.2009

Stefan Beatovic puristi ahtaista rakosista 21 pinnaa ja palkittiin joukkueensa parhaana. Kuva: Francois Perthuis
Stefan Beatovic puristi ahtaista rakosista 21 pinnaa ja palkittiin joukkueensa parhaana. Kuva: Francois Perthuis

Killan hallin korirenkaat ovat kääntäneet selkänsä miesten edustusjoukkueelle. Sen sijaan vierailijoiden osumatarkkuutta ei voi kuin ihastella. Edellisellä kerralla Huima teki heittosirkuksellaan pohjat, mutta itsenäisyyspäivänä Loimaa laittoi vielä paremmaksi.

Keravan Energia Teamin edellisen sarjakierroksen WB-vierasvoitolla ei ollut juurikaan painoarvoa, kun Loimaan Korikonkarit nakutti heti ensimmäiseen neljännekseen kymmenestä kolmosesta kahdeksan sisään. Vieraat rakentelivat heittopaikkansa tyylikkään tehokkaalla pallon siirtelyllä. Isäntien puolustus oli lähes poikkeuksetta askeleen jäljessä.

Raadollisimmillaan tulostaulu osoitti vierasjohtoa 15-50, kun kakkosneljännes oli edennyt puoleen väliin. Kerava kuitenkin piristyi ennen isoa taukoa ja punnersi taukopisteikseensä melko normaalit 36 pinnaa. Sen sijaan Loimaan taukopisteet 74 eivät olleet sen enempää normaalit kuin eduksi tälle sarjalle.

Ottelun kolmas ja neljäs kymmenminuuttinen painittiin tasavahvasti. LoKoKo veti kunnioitettavasti asenteella loppuun asti ja Energia Team kiillotti hieman kilpeään vastaamalla samalla mitalla. Mutta koska kenenkään ei tarvinnut enää puristaa mailaa, oli suurin jännitys lauennut.

Ottelun hahmo oli Loimaan Tero Valkama, joka tuli kentälle aloitusviisikon ulkopuolelta ja teki 30 pinnaa heittämättä kertaakaan ohi. Valkaman kolmoset 6/6, kakkoset 1/1 ja vaparit 10/10 jäävät Killan hallin historiaan. Toinen Loimaan avainpelaaja oli vilkasliikkeinen ja tarkkakätinen vasuri Zach Ramey. Keravalaisista tonttinsa hoitivat Stefan Beatovic, Brian Egwuatu ja jälleen toistakymmentä levypalloa raapinut Arsene Towa.

LoKoKo-kotiottelun tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=11129

Ensi perjantaina 11.12.2009 Keravan Energia Team saa Killan hallille vieraakseen yhden kuluvan I-divarikauden päävastustajistaan. Sarjan tyvessä käytävän selviytymistaistelun kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu Lahden NMKY:tä vastaan alkaa klo 19.00 !! Joukkue kiittää kotiyleisöään tähänastisesta kärsivällisyydestään ja toivoo myös tähän otteluun runsaasti väkeä paikalle.