Keravan Energia Teamin edustusjoukkueilla kotiotteluiden viikonloppu 13.-14.2.2010

9.2.2010

Tulevana viikonloppuna Keravalla Killan hallissa on koripallohuumaa tarjolla koko rahalla. Naisilla on kaksi "neljän" pisteen ottelua ja miehillä mahdollisuus jatkaa hyvillä otteillaan voittoputkeaan.

Naisilla kaksi neljän pisteen ottelua

Naisten SM-sarja on muodostunut kaksijakoiseksi. Catz, Espoo Team, PeKa ja Huima ovat hankkineet jos tässä vaiheessa kautta sarjataulukossa itselleen selvän vähintään 14 pisteen pesäeron sarjan häntäpäähän.

Keravan Energia Teamin kanssa karsijan paikan karistamisesta kamppailevat Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat Jyväskylästä, Forssan Alku ja Team S-Hämeenmaa Orimattilasta. Keravan kovimmat kilpakumppanit ovat meitä kaksi voittoa edellä. Keskinäiset ottelut ovat avainasemassa ratkottaessa lopullisia sarjasijoituksia.

Näillä neljällä joukkueella on keskinäisiä otteluita jäljellä yhteensä seisemän. Kerava on mukana niistä neljässä. Meillä on siis mahdollisuus kartuttaa pistepussia keskinäisistä otteluista muita enemmän. Samalla pystymme kohentamaan asemaamme sarjataulukon tasapisteissä ottamalla voittoja.

Kerava kohtaa ensi lauantaina Killan hallissa klo 16 alkavassa ottelussa HoNsUn. Ennakkoon kiinnittyy huomio kolmeen HoNsUn pelaajaan. Danyelle Snelgro (165 cm) on nopea takamies, joka juotti Keravalle viime kohtaamisessa katkeraa kalkkia tekemällä joukkueensa 10 viimeistä pistettä ja johdatti HoNsUn neljän pisteen kotivoittoon ennen joulua. Monet Johnson (180 cm) on hyvin liikkuva laituri, jonka parasta osaamista ovat levypallot ja nopeat hyökkäykset. Dionne Pounds (174 cm) on kaukaa hyvin heittävä laituri, jota ei saa päästää heittohurmokseen. Keskinäiset ottelut tähän mennessä ovat HoNsUn kanssa tasan 1-1.

Sunnuntaina Kiltaan saapuu Orimattila. Ottelu alkaa klo 16. Orimattilan kaksi tärkeintä pelaajaa ovat Shanika Freeman (183 cm) ja Mara Freshour (185 cm). Freeman on korin lähellä viihtyvä voimakas laitahyökkääjä, joka myös osaa heittää kauempaa. Sentteri Freshour on liittynyt joukkueeseen tämän vuoden puolella ja on tehnyt pisteitä lähietäisyyksiltä 14,7:n keskiarvolla. Muita silmällä pidettäviä pelaajia Orimattilalla ovat laitahyökkääjät Vilja Kesänen ja Hanna Vapaamaa. Myös takamies Aino Tuomi voi kääntää ottelun kolmen pisteen heitoillaan. Keravan ja Orimattilan väliset voitot ovat tähän mennessä Orimattilan hyväksi 2-1.

Jatkuuko miesten voittoputki?

Keravan Energia Teamin komeat voitot kahdesta edellisestä pelistä antavat uskoa kotivoittoon lauantaina Honka Akatemiasta. Vierasvoitto Kaarinan Urasta kaksi viikkoa sitten paalutti hyviä asetelmia viime sunnuntain voittoon sarjakärki Porvoon Tarmosta. Tuossa ottelussa tunnelma oli katsomossa uskomattoman hieno Keravan viedessä ottelua johtoasemassa lähes koko ottelun ajan. Voittojen myötä asemamme sarjataulukossa on helpottunut huomattavasti, mutta karsintapaikkaan olemme saaneet kasvatettua eroa vain yhden voiton verran. Lisää voittoja tarvitaan.

Honka Akatemia marssii Kiltaan sunnuntaina 14.2.2010 klo 13. Hongalla on niskassaan kahden ottelun tappioputki (Uusimaa Basket ja Porvoon Tarmo). Joukkue koostuu nuorista tulevaisuuden lupauksista, mutta pelaa taktisesti kypsästi. Joukkue on tasainen. Isot avainpelaajat ovat Antti Raami (197 cm, 14,3 p / 7,7 lp) ja Carl Lindbom (204 cm, 12,8 p / 6,1 lp). Takakentälllä eristyisen silmälläpidon kohteita on enemmän: Sasu Salin (190 cm, 17,6 p / 7,0 lp), Sauli Silvonen (186 cm, 13,5 p / 2,2 lp) ja joukkueen vanhin pelaaja Olli Nikitin (188 cm, 9,0 p / 3,3 lp).

Tule kannustamnaan Keravan Energia Team voittoihin

Nyt jos koskaan kotikatsomon tuki on Keravan edustusjoukkueille tärkeää. Ottelut ovat omille junioreillemme oivallisia tilaisuuksia nähdä koripalloa Suomen huipulta. Pyydän kaikkia, joilla on mahdollisuus saapua Kiltaan sekä lauantaina, että sunnuntaina kannustamaan Keravan Energia Team voittoihin.

Markus Virtanen