Miesten joukkueen juhlat jatkuivat tiistaina Killassa

14.9.2010

Rudolf Mua torjuu itseään 15 cm pidemmän Jeremy McCullochin heiton.
Rudolf Mua torjuu itseään 15 cm pidemmän Jeremy McCullochin heiton.
Dmytro Krasnozhon ajaa voimalla korille. Kuvat: Francois Perthuis
Dmytro Krasnozhon ajaa voimalla korille. Kuvat: Francois Perthuis

Lauantain loistavien seuran 30-vuotisjuhlien jälkeisestä ei ollut tietoakaan, kun Kori-80:n miesten edustusjoukkue löi vakuuttavan esityksen jälkeen Forssan Koripojat kanveesiin Suomen Cupissa lukemin 84-71.

Ottelu alkoi kotijoukkueelle ominaisesti vierasjoukkueen 0-5 rykäisyllä, kunnes kapteeni Ossi Korhonen rikkoi keravalaisten kuparisen. Forssa ei kuitenkaan päästänyt keravalaisia ohitseen kuin vasta toisen erän viime sekunneilla, mutta tauolle mentiin kuitenkin vierasjohdossa 37-39 Olli Kaunomäen tempaistua vielä summerikolmosen.

Kaunomäen viimehetken kolmonen aiheutti kotijoukkueen pukukopissa selvää ärtymystä, jonka valmentaja O-P Auvinen käänsi positiiviseksi voimaksi. Pukukopista tultiin ulos päät pystyssä ja rinnat rottingilla.

Heti kolmannen jakson alkajaisiksi Keravan Energia otti johdon takaisin itselleen ja piti siitä kiinni kynsin ja hampain. Viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 62-60. Sitten seurasi keravalaisnäkövinkkelistä ottelun huipennus. Neljännen neljänneksen ensimmäiset neljä minuuttia puhtaasi kotiin 11-0 ja FoKoPo rupesi tippumaan kelkasta.

Ottelun lopun Energia Team pelasi mallikkaasti aina välillä rauhoittaen ja tilaisuuden tullen räväkästi iskien turhauttaen forssalaisten yritykset kääntää pelin kulkua. Saavutetusta 13 pisteen erosta ei enää tingitty ja lopputulokseksi saatiin ehkä hivenen yllättäen 84-71.

Näin ollen Keravan Energia Team jatkaa Suomen Cupissa kolmannelle kierrokselle. Seuraava vastustaja ja pelipaikka arvottaneen lähiaikoina, mutta pelipäiväksi Koripalloliitto on jo päättänyt lauantain 25.9.2010.