Besim Maxhuni Rising Stars Team -projektin vastuuvalmentajaksi

9.5.2024

Rising Stars Team tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisiin haasteisiin kaudelle 2024-25 P2012-ikäluokalle

Rising Stars Team on uusi P2012-ikäluokan projekti, joka käynnistyy kesäkuussa 2024. Projektin joukkueeseen valitut pelaajat osallistuvat Best Baltic Basketball Leaguen turnauksiin kaudella 2024-25. Projektiin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki 2012 tai myöhemmin syntyneet kilpakoripalloa (1-div) harrastavat pojat, jotka oman seurajoukkueensa pelien lisäksi haluavat haastaa itsensä kansainvälisillä peleillä tulevalla kaudella. Projekti tähtää seuratason tekemisen lisänä nuorien pelaajien jatkuvaan ja tehokkaaseen kehitykseen koripalloilijoina .

Kaksi kesäleiriä YMCA Training Centerissä Heinolassa

Rising Stars Team -projektin starttaava ensimmäinen kahden päivän leiri ajoittuu viikonlopulle 15.-16. kesäkuuta 2024. Ensimmäinen Rising Stars Camp järjestetään YMCA Heinolan leirikeskuksen koripallolle tarjoamissa optimiolosuhteissa. Leirin hinta on 150€/pelaaja. Hinta pitää sisällään kolme harjoituskertaa molemmille leiripäiville, ammattitason valmennuksen, huippufasiliteetit koripalloiluun ja urheiluopiston täyshoidon (ruokailut ja yöpyminen) ja leiripelit.

Kesäkuun leirillä keskitytään henkilökohtaisen lajitaidon soveltamiseen pelitilanteiteissa sekä hyökkäyssuuntaan että puolustussuuntaan. Kaikki harjoitteet tähtäävät siihen, että osallistujat oppivat lukemaan toisia pelaajia aktiivisesti ja tekemään havaintojensa pohjalta rohkeita ja hyviä valintoja molemmissa päissä kenttää. Lisäksi leirillä tehdään koripallon lajiharjoittelua tukevia nopeutta, voimaa ja ketteryyttä tukevia harjoitteita, joita pelaaja voi halutessaan soveltaa myös muussa kesäharjoittelussaan.

Projektin ensimmäiselle leirille otetaan 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

>> Ilmoittaudu leirille Kori-80:n MyClubin kautta nyt

Projektin vastuuvalmentaja päättää ensimmäisen leirin jälkeen ne 20 pelaajaa, jotka kutsutaan elokuun Rising Stars Campille. Tämä leiri järjestetään niin ikään YMCA Training Centerissä, Heinolassa. Ajankohta on la-su 10.-11.8.2024 ja kustannustaso samainen 150€ per pelaaja.

Tähtäimessä on muodostaa toisen leirin jälkeen n. 15 pelaajan ryhmä, joka osallistuu kolmeen BBBL-turnaukseen aina kymmenellä pelaajalla. Jokaiselle peliryhmäläisellä on mahdollisuus osallistua vähintään kahteen BBBL-turnaukseen kaudella 2024-25. Baltiassa pelttavien turnausviikonloppujen kustannus tulee olemaan 400-500€ per viikonloppu per pelaaja.

Besim Maxhuni Rising Stars Teamin vastuuvalmentajaksi

Rising Stars Teamin vastuuvalmentajana toimii Besim Maxhuni. Maxhuni on toiminut Raiders Basketin miesten joukkueen (Miesten 1A-divisioona) päävalmentajana vuodesta 2021 lähtien. Maxhunilla on HKVT Master -tason valmentajakoulutus. Nuorten pelaajien joukkueiden kehittäjänä Maxhuinin ansioluotteleosta löytyy mm. Järvenpään B-poikien johdattaminen Suomen mestaruuteen ja Helmi Capitalsin A-tyttöjen SM-kulta niin ikään.

Apuvalmentajina projektissa toimivat ensimmäisellä leirillä Pekko Koski (Kori-80), Hannu Haapasalo (Kori-80) ja Vesa Ihanainen (YMCA Kokkola), jotka kaikki luotsaavat P2012 1-divisioonatason joukkueita tällä hetkellä.

Lisätietoja projektista antavat Pekko Koski (040 777 8313) ja Hannu Haapasalo (040 559 4852).

(Uutinen julkaistu 22.4.2024. Uutinen päivitetty 9.5.2024: Lisätty tieto vastuuvalmentajasta.)