Yksi erinomainen jakso riitti voittoon!

22.10.2010

Viihdyttävimmillään Rudolf Mua tarjosi LaNMKY-voitossa yleisölle tätä. Kuva Francois Perthuis.
Viihdyttävimmillään Rudolf Mua tarjosi LaNMKY-voitossa yleisölle tätä. Kuva Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin miesten edustusjoukkue avasi M1D-voittotilinsä LaNMKY:n kustannuksella myöhään perjantai-iltana Killassa. Muuten tasainen ottelu ratkesi sen kakkoserässä, jossa keravalaiset juoksivat vastustajansa yli.

Ensimmäinen erä aaltoili holtittomasti kentän päädystä päätyyn puolustuspelaamisen jäädessä kummallakin joukkueella taka-alalle. Isännät kuittasivat nopeasti Väinö Kuuselan avauskorin ja neljän minuutin pelin jälkeen tilanne kotijoukkueelle 13-7. Tästä neljä minuuttia eteenpäin ja tilanne olikin jo vierasjoukkue LaNMKY:lle 20-25. Jakso sai kuitenkin keravalaisittain loistavan päätöksen, kun murhaavan tarkasti heittänyt Jarkko Aho vei Energia Teamin pisteellä johtoon ja loppusekunteilla Lahti ei onnistunut viimeisessä hyökkäyksessään. Päinvastoin, Arsene Towa nappasi puolustuslevypallon hyppysiinsä ja muutaman pompautuksen jälkeen paiskasi omalta kenttäpuoliskolta laakapallon sukkana sisään. Näin ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 30-26. 

Ilmeisesti lahtelaisten henkinen kantti koki ensimmäisen erän loppuhetkistä vähän tavallista suuremman kolauksen ja toinen jakso oli kotikatsomolle suurta herkkua. Kuudessa minuutissa ero oli kasvanut 15 pisteeseen (45-30) ja loppua ei näkynyt. Isänniltä löytyi onnistujia laajalta rintamalta ja vastustajan korinteko tehtiin todella vaikeaksi. Tämän huomasi myös Väinö Kuusela, jonka heiton Rudolf Mua torjui kertaalleen siihen malliin, että se ei ihan heti paikallaolijoilta unohdu. Isolle tauolle mentiin lopulta numeroissa 60-36.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla suunta muuttui takaisin tasaväkisempään taisteluun, mutta ei kotijoukkueen onneksi kuitenkaan niin dramaattisesti, että voitto olisi enää ollut suoranaisesti uhattuna. Kolmas jakso LaNMKY:lle 16-18.

Parhaimmillaan vierasjoukkue sai kurottua eron vaivaiseen kymmeneen pisteeseen, kun ottelua oli pelaamatta enää vajaa neljä minuuttia. Kotijoukkuetta vaivasi joku kummallinen lopun ajan odottelu tunnelma ja helpotkin tilanteet sössittiin, jos ei muuta kolisuttelemalla donkeissa takarautaa. Lopulta Arsene Towa helpotti keravalaiskatsomon oloa and1-kakkosellaan ja viimeisillä minuuteilla pistesarake välkkyi enemmän kotijoukkueen ruudussa, vaikka viimeinenkin erä meni vieraille 12-16. Näin lopputulokseksi saatiin 88-70 kotivoitto.

Tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=240492

Keravan Energia Teamin miesten ottelut jatkuvat jo tulevana sunnuntaina, kun joukkue matkustaa toistaiseksi tappiottoman sarjajohtaja Kaarinan Uran vieraaksi. Ottelu Littoisten Urheilutalolla alkaa klo 15.30! Vieraskannattajien saapuminen paikalle on toivottavaa!