BC Jyväskylä kuittasi M1D-pisteet vapariviivalta

31.10.2010

Arsene Towa oli näkyvästi BC Jyväskylän kiusana. Saldona 20 levypalloa ja 17 pistettä. Kuva Seppo Tuomaala
Arsene Towa oli näkyvästi BC Jyväskylän kiusana. Saldona 20 levypalloa ja 17 pistettä. Kuva Seppo Tuomaala
Ossi Korhonen heitti tarkasti. Niin vaparit kuin kakkosetkin 4/5 ja sai ansaitusti arvovaltaiselta raadilta kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon. Kuva Seppo Tuomaala
Ossi Korhonen heitti tarkasti. Niin vaparit kuin kakkosetkin 4/5 ja sai ansaitusti arvovaltaiselta raadilta kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon. Kuva Seppo Tuomaala
BC Jyväskylän Jarno Nissinen pysyy tiukasti omassa sylinterissään ja Arsene Towa miettii seuraavaa siirtoa. Kuva Francois Perthuis
BC Jyväskylän Jarno Nissinen pysyy tiukasti omassa sylinterissään ja Arsene Towa miettii seuraavaa siirtoa. Kuva Francois Perthuis

Kiitettävästi omiaan kannattanut puolitoistasataapäinen keravalaisyleisö joutui poistumaan sunnuntai-iltana Killasta pettyneenä. BC Jyväskylä oli hetkeä aikaisemmin voittanut Keravan Energia Teamin tiukan taiston jälkeen pistein 78-87. Vierasjoukkue hoiti sarjapisteet Keski-Suomeen vapaaheittoviivalta.

Ei niinkään sen ansiosta, että BC Jyväskylä olisi ollut tällä kertaa vapaaheitoissa erityisen tarkka vaan sen takia, että tuomarityöskentely salli heille peräti 40 yritystä kotijoukkueen 17 vastaan.

Kotijoukkue aloitti ottelun lupaavasti. Reilussa kahdessa minuutissa isännät siirtyivät 9-4 johtoon Arsene Towan ja Stefan Beatovicin kakkosilla sekä Mikko Tuunsasen kolmosella. Viiden minuutin kohdalla oltiin kuitenkin taas tasoissa 11-11. Loppujaksolla Energia Teamin saldoa kasvatti enää Jarkko Ahon kolmonen ja Towan yksi onnistunut vapari Jyväskylän onnistuttua laajemmalla rintamalla. Näin ensimmäinen kvartaali pakettiin pistein 15-20.

Toisessa erässä eroa tuli lopulta kolme pistettä lisää, vaikka kotijoukkue piipahti jo 28-25 johdossakin Beatovicin ja Luukas Tukian bonuskoreilla sekä konkari Ossi Korhosen kakkosella. Hetkessä tilanne kääntyi taas päälaelleen 28-33, kun Jarno Nissinen pöllytti inhottavasti korisukkaa kahdesti kaaren takaa ja Topias Kuukkanen siinä välissä rankaisi kakkosella. Pisteenä iin päälle vieraiden Olli Anttolaisen puolen kentän levynkautta kolmonen summerin soidessa ja pitkälle tauolle tilanteessa 35-43.

Tauon jälkeen parketille astui sisuuntunut Energia Team, vaikka alkuminuutit menivätkin edelleen jyväskyläläistahdissa. Vajaassa minuutissa Beatovic pommitti kaksi kolmosta ja Rudolf Mua täydensi kiriä lähempää. Kolmatta erää pelattu kolmisen minuuttia ja tilanne 45-47. Senkin jälkeen vieraat antoivat lisämahdollisuuksia kavennukseen, mutta koska ne eivät kelvanneet näytti Nate Nissinen taas korinteonmallia. Jakson loppu oli melko vähämaalinen ja viimeisellä tauolla jännitettiin tilanteessa 51-55. Kvartaali Keravan Energia Teamille siis pistein 16-12.

Tarvittavat viisi pistettä enemmin viimeisellä jaksolla teki valitettavasti BC Jyväskylä. Ja lopulta aikakirjoihin tämän hyvätunnelmaisen M1D-ottelun lopputulokseksi kirjattiin tulos 78-87. Ero lipsahti vähän tarpeettomankin suureksi, kävihän kotijoukkue parhaimmillaan jo kahden pisteen päässä. Tällöin Tuukka Ahilan sydäntä raastava kolmonen osui maaliinsa ja vähän myöhemmin Jyväskylä siirtyi pahimmillaan jo 64-76 johtoon Olli Anttolaisen vaparilla. Loppulukemat kaunisteli niin ikään vapaaheittoviivalta ottelun hahmo Topias Kuukkanen.

Tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=240458

Tilastoista ilmenee selvästi, että ratkaisu tapahtui tänään vapaaheittoviivalla. Kotijoukkue onnistui paremmin sekä kahden että kolmen pisteen heitoissaan levypallojen mennessä tasan, mutta vapareissa jäi reilusti parannettavaa. BC Jyväskylä teki tässä ottelussa vapaaheitoista peräti 18 pistettä enemmän ja sai vapaaheittoja 40 kappaletta. Kotijoukkueelta lensi viidellä virheellä suihkuun kolme pelaajaa ja toiset kolme pelaajaa pelasi lopun neljän virheen rasittamana. Tämä ei ole sinänsä ihme, koska tuomarina oli aikaisemminkin keravalaisillat parketilla pilannut Timo Nikula.

Kotijoukkueen kunniaksi mainittakoon vielä se, että Jyväskylässä ensimmäisen pelaamansa ottelun perusteella ihmemiehen asemaan itsensä nostanut Tracy Robinson pimennettiin lähes täysin. Vain kaksi pelitilannekoria ja kokonaissaldo 11/5 palautti pelurin ehkä normidivarivahvistuksen tasolle. Mutta BC Jyväskylällä tunnetusti ratkaisijoita riittää ja tänään oli Topias Kuukkasen ja Nate Nissisen vuoro.

Keravan Energia Team pelaa ensi viikonloppuna kahdesti vieraissa. Lauantaina 6.11.2010 on Suomen Cupin puolivälierässä vastassa Korisliigan Torpan Pojat. Ylösheitto Munkkiniemen Yhteiskoululla jo klo 14! Joukkue toivoo mittavaa kannatusjoukkoa paikanpäälle. Sunnuntaina 7.11.2010 joukkue matkustaa M1D-otteluun Loimaalle. Vastassa tällöin paikallinen Korikonkarit eli LoKoKo ja aloitus Loimaan Liikuntahallilla klo 17!