LoKoKo oli tympeä isäntä ja ratkaisi heti alussa

7.11.2010

Henry Alatyppö lähti pikakomennuksella mukaan Loimaalle ja esiintyi erittäin pirteästi ensimmäisessä miesten I-divisioonaottelussaan. Kuva: Jukka Nissinen
Henry Alatyppö lähti pikakomennuksella mukaan Loimaalle ja esiintyi erittäin pirteästi ensimmäisessä miesten I-divisioonaottelussaan. Kuva: Jukka Nissinen
Peetu Drockila pelasi miehekkäitä minuutteja Loimaalla. Kuva Francois Perthuis.
Peetu Drockila pelasi miehekkäitä minuutteja Loimaalla. Kuva Francois Perthuis.
Arsene Towa jaksoi taistella Loimaalla. Saldona 24 pistettä, 12 levypalloa ja viisi virhettä sekä joukkueensa parhaan pelaajan palkinto. Kuva Francois Perthuis.
Arsene Towa jaksoi taistella Loimaalla. Saldona 24 pistettä, 12 levypalloa ja viisi virhettä sekä joukkueensa parhaan pelaajan palkinto. Kuva Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin miesten joukkue koki Loimaalla ensimmäisessä erässä täystyrmäyksen kotijoukkueen takoessa taululle lukemat 34-10. Loppu oli tasaisempaa, mutta voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. LoKoKo piti M1D-pisteet Loimaalla lopputuloksella 92-75. Keravalaisista Henry Alatyppö teki hienon divaridebyytin.

Hyvissä ajoin etukäteen oli tiedossa, että tästä viikonlopusta olisi tulossa Keravan Energia Teamin miesjoukkueelle hyvin haasteellinen. Lauantaista Cup-taistoa Topon vieraana seuraisi heti sunnuntaina M1D-vieraspeli Loimaalla. Paikallinen Korikonkarit on sarjan alun kahden ensimmäisen ottelun jälkeen koonnut sanan varsinaisessa merkityksessä itsensä ja oli valmis jatkamaan kolmen ottelun voittoputkeaan. Jos kohta myös LoKoKo pelasi Cupia perjantaina Uudessakaupungissa häviten Korihaille, mutta se ei tuntunut painavan enää isäntiä sen enempää fyysisesti kuin henkisestikään.

Ensimmäinen erä oli täydellistä LoKoKon näytöstä ja neljän minuutin jälkeen taululla oli jo lukemat 10-2 isäntien ulkomaalaiskolmikon mellastaessa. Vierasjoukkueen valmentaja O-P.Auvinen oli pakoitettu jo tässä vaiheessa ensimmäiseen aikalisään kun tuntui, että vierasjoukkue ei saa edes LoKoKon korien jälkeen päädystä palloa omilleen. Valitettavasti aikalisä ei tuonut ryhtiä keravalaisiin vaan tämän jälkeen kotijoukkueen Janne Kinnunen täydensi vielä kolmikon Stamper-Horton-Dantzler pistetehtailua. Järkyttävä ensimmäinen neljännes LoKoKolle tyrmäystyyliin 34-10 Arsene Towan ja Stefan Beatovicin tehdessä puoliksi vieraiden pisteet. 

Toisessa erässä Energia Team sai peliään jo vähän enemmän uomiinsa, eikä vähiten nuorten Peetu Drockilan ja Henry Alatypön ansiosta. Drockila roikkui kuin takiaisena Lokoko-pointti Maurice Hortonissa ja hyökkäyspäässä hämäsi kertaalleen tämän ilmaan lopputulemana komeakaarinen kolmonen pussin pohjaan. Alatyppö ei tässä vaiheessa saanut vielä pistetiliään auki, mutta ehti kaapimaan tilastoihin jo yhden puolustuslevypallon. Toinen erä meni isännille 20-15, kun Jani Kivinen ehti kuittaamaan kotijoukkueen aikalisän jälkeen Sampsa Tuomalan lay-up -kakkosen summerikolmosellaan. Varttitunnin tauko alkoi täten loimaalaismerkeissä 54-25.

Kolmannen erän alku ei edelleenkään hivellyt keravalaissilmää. Parin minuutin jälkeen Janne Kinnunen vei bonuskorillaan isännät jo 61-27 johtoon. Rumat oli lukemat, mutta tässä kohtaan saatiin sentään pohjakosketus aikaiseksi. Ja pohjaltahan ei ole kuin yksi suunta, nimittäin ylöspäin. Kolmas jakso Korikonkareille jo tiukemmin 22-21.

Kummankin joukkueen kunniaksi voidaan sanoa, että pelin taso ei missään vaiheessa mennyt ihan pelailuksi, vaikka ottelussa oli hyvin aikaa myös kokeiluviisikoille. Näillä eväillä Keravan Energia Team onnistui viimeisellä neljänneksellä kuromaan eroa kiinni kiitettävästi. Kun eroa oli edellisellä neljänneksellä pahimmillaan 34 pistettä oli se viimeisellä jaksolla kutistunut jo 13 pisteeseen (82-69) Henry Alatypön raavittua hyökkäyslevypallon ja naulattuaan kohta perään illan toisen kolmenpisteen heittonsa. Hetken päästä Henkka latasi vielä yhden kakkosen pussiin. Divaridebytantti Alatypön saldo 8 pistettä ja 3 levypalloa (joista kaksi hyökkäyspäässä) on hienoa luettavaa ja antaa uskoa tulevaisuuteen. Eikä pelkästään Henkalle itselleen vaan koko joukkueelle. Itse ottelu Loimaalla päättyi lopulta isäntien 92-75 voittoon.

Muutenkin Loimaa matkan ja koko viikonlopun parasta antia oli se, että moni keravalaispelaaja sai arvokasta peliaikaa ja kokemusta. Jokainen Loimaalla mukana olleesta kymmenestä pelaajasta pelasi vähintään 14 minuuttia. Normikokoonpanosta puuttui kokonaan työesteinen Luukas Tukia, henkilökohtaisista syistä Johannes Jumppanen sekä jo alkuviikosta sairastellut ja ToPo-matsin jälkeen uudelleen kuumeinen Jarkko Aho. Henry Alatyppö hälyytettiinkin pikakomenneuksella juuri Ahon korvaajaksi.

Tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=240503

Keravan Energia Teamin miesten joukkue rupeaa kaipaamaan jo kipeästi lisämerkintöjä voittosarakkeeseensa. Seuraava mahdollsuus siihen on ensi lauantaina, kun koti-Kiltaan saapuu hyvin kautensa aloittanut nousijajoukkue Tompan Pojat Helsingistä. Ottelu alkaa lauantaina 13.11.2010 klo 16.00. Tätä matsia ennen pelataan Killassa myös naisten SM-sarjaa, kun klo 13 Keravan Energia Team saa vastaansa sarjakärki Peli-Karhut Kotkasta. Tiedossa on siis hieno koripallolauantai Keravalla. Mitä suurimmassa määrin TERVETULOA kannustamaan!