TomPo oli viedä tikkarin suusta, M1D-pisteet jäivät kuin jäivätkin Keravalle

13.11.2010

Mikko Tuunanen oli TomPoa vastaan pelipäällä saldona 20 pistettä, 5 levypalloa, 4 syöttöä ja Subway-lahjakortti.
Mikko Tuunanen oli TomPoa vastaan pelipäällä saldona 20 pistettä, 5 levypalloa, 4 syöttöä ja Subway-lahjakortti.
Kapteeni Köde Korhonen näytti nuoremmille mallia ja oli taas mies paikallaan vaikeilla hetkillä heittäen hyvällä tarkkuudella kahdeksan pistettä.
Kapteeni Köde Korhonen näytti nuoremmille mallia ja oli taas mies paikallaan vaikeilla hetkillä heittäen hyvällä tarkkuudella kahdeksan pistettä.
Dimi Krasnotzhonin hyppyheitto uppoaa TomPo-puolustuksen keskeltä.
Dimi Krasnotzhonin hyppyheitto uppoaa TomPo-puolustuksen keskeltä.
50-vuotias kuuluttajalegenda Juki Nissinen hoiti juhlapäivänäänkin hommansa tyylikkäästi. Kuvat Francois Perthuis.
50-vuotias kuuluttajalegenda Juki Nissinen hoiti juhlapäivänäänkin hommansa tyylikkäästi. Kuvat Francois Perthuis.

Killan koululla nähtiin varsin kaksijakoinen miesten divaripeli, kun kotijoukkue Keravan Energia Team onnistui lopulta kartuttamaan voittotiliään sarjassa Tompan Poikien kustannuksella. Päätössummerin soidessa kuului katsomosta melko äänekäs helpotuksen huokaus tulostaulun näyttäessä lopputulosta 93-88.

Keravan Energia Team haastoi tyylikkäästi viikkoa aikaisemmin Torpan Pojat Suomen Cupissa ja nyt oli vuorossa reservijoukkue Tompan Poikien vuoro. Tosin tällä kertaa näyttämönä toimi Killan koulun halli Keravalla. Ottelusta tuli lopulta hyvin tasaväkinen vääntö, vaikka puoliaikatilanne näytti ehkä jotain muuta.

Alku mentiin kori korista, jos kohta reilun neljän minuutin jälkeen Vesa Linturi vei kolmosellaan TomPon 11-15 johtoon. Loppujen lopuksi tätä suuremmaksi vieraille ei ero missään vaiheessa ottelua enää muodostunut. Reilu minuutti eteeenpäin ja tilanne isännille 17-15 Ossi Korhosen, Arsene Towan ja Stefan Beatovicin kakkosilla. Pyry Rainamaa tasoittaa, mutta Mikko Tuunanen kuittaa kolmosella. Tilanne 20-17. Seuraavat kuusi pistettä TomPolle ja tilanteeksi 20-23. Sitten taas kotijoukkueen vuoro. Rudolf Mua ja Henry Alatyppö avaavat pistetilinsä, Alatyppö kolmosella. Linturi tasoittaa kakkosella, mutta Dimitri Krasnotzhon onnistuu vielä ensimmäisen erän lopussa lay-upissaan ja kvartaali kotijoukkueelle 27-25.

Toinen erä alkaa edelleen tasaisena. Isäntien pieni karkumatka päättyy Vesa Linturin kolmoseen ja tilanne 32-31. Tätä seuraa erän ja varmasti yksi koko ottelun käännekohdista. Arsene Towa riistää Jomi Suhoselta pallon ja päättää nopean onnistuneeseen lay-upiin samalla kun Suhonen leikkaa tuomarin mielestä epäurheilijamaisen virheen arvoisesti Towan liikeradan edestä. Towa pistää and1-vaparin pussiin. Tämä ei Arskalle vielä riitä, vaan saatuaan pallon ottelun jatkuttua isäntien pallonhallinnalla hän pamauttaa kolmosen kuppiin. Arsene Towa -show tuo tilanteeksi 38-31. Seuraavassa hyökkäyksessä TomPon Kristijan Rinaldo tulee Rudolf Muan blokkaamaksi ja Mikko Tuunanen pistää pallon nopeasti liikkeelle. Sampo Harjula saa pelivälineen ja tykittää rajan takaa 41-31 pelikellon näyttäessä toista erää pelatuksi kolme minuuttia. TomPo-koutsi Ville Tuominen ottaa aikalisän, mutta se ei auta. Seuraavaan viiteen minuuttiin vieraat eivät saa pistettäkään tehtyä keravalaisyleisön juhliessa tuon tuosta kotijoukkueen onnistumisista laajalla rintamalla. Reilu minuutti isoon taukoon ja Rainamaan toinen vapari onnistuu, mutta tilanne on jo 54-34 isännille. Jakso päättyy Henry Alatypön summerikolmoseen ja ottelu näyttää ratkenneelta kahden erän jälkeen tilanteessa 59-34. Toinen erä Keravan Energia Teamille murskaavasti 32-9.

Mutta koripallo-ottelu kestää 40 minuuttia ilman jatkoaikaa. Ja lopulta sellainenkin oli lähellä. Ville Tuominen saa taottua pelaajilleen päähän "tässä ei ole enää mitään hävittävää" asenteen ja TomPo alkaa rennosti kirimään etumatkaa kiinni. Kotijoukkueen pelistä sen sijaan on rentous ja järki kaukana. Puolessa välissä kolmatta erää Mikko Tuunanen vie isännät vielä 20 pisteen johtoon (69-49), mutta kuin ihmeen kaupalla erän päättyessä TomPon Vladimir Chepurnoyn tippaamaan koriin jää eroa neljännen jakson alkuun enää kuusi pistettä tilanteen ollessa jo tukala 74-68. Ratkaisevasta neljännestä erästä on tiedossa isännille tuskaa ja hammastenkiristelyä.

Neljäs erä alkaa kuitenkin lupaavasti Mikko Tuunasen kolmosella. Vielä reilun kolmen minuutin kohdalla Stefan Beatovic naulaa elintärkeän kolmosen ja tilanteeksi valheellisesti turvallisen 84-75. Lisää hyväolontunnetta oli tiedossa, kun Dimi Krasnotzhon onnistuu kahdessa kakkosessaan ja tulostaulla "mukava" 12 pisteen johto 88-76 ja aikaa "enää" reilu neljä minuuttia. Mutta matsi on kaukana taputellusta. Ossi Korhosen kakkonen pitää isännät vielä keulilla, vaikka TomPo tekeekin seuraavat kymmenen pistettä. Pallo ei pelkästään polttele keravalaishyppysissä vaan sormissa suorastaan leimahtelee avoliekki. Pelivälinettä ei saada edes omalta päätyrajalta omille kuin muutamaksi sekuntiksi kerrallaan ja menetysten jälkeen rikotaan vastustajaa. Niinpä Pyry Rainamaa tuo Tompan Pojat kahdella onnistuneella vaparillaan jo kahden pisteen päähän 90-88 ja aikaa pelikellossa 15 äärettömän pitkää sekunttia.

Vapareiden jälkeen Ossi Korhonen ottaa ohjat käsiinsä ja vie pallon vihdoin ja viimein hyökkäysalueelle. Nahkakuula Jarkko Aholle, jota Vesa Linturi rikkoo. Seurauksena kaksi vapaaheittoa, joista ensimmäisessä Aho onnistuu. Kolme pistettä eroa isännille ja Arsene Towa tekee sen mitä koko Killan halli uskaltaa toivoa. Repii Ahon toisen epäonnistuneen vaparin jälkeen irtopallon kotijoukkueella ja syöttää sen maanmiehelleen Rudolf Mualle. Linturi jälleen pahanteossa ja rikkoo Muaa. Rudi pistää kylmän viileästi kummatkin vaparit pussiin ja näin lopputulokseksi lopulta keravalaisittain helpottava 93-88 voitto.

Tuomaripari Vesa Vikman - Jussi Saarijärvi piti hyvin valitsemansa vihellyslinjan loppuun asti, joka salli sopivan miehekkään koripallon pelaamisen tässä ottelussa ja minkäänlaisia "nikuloita" ei tällä kertaa Killassa nähty. Tosin TomPon peliä haittasi ehkä jonkun verran sekä puolustus- että hyökkäyspäässä joukkueelle tärkeän pelaajan Mikael Sandbergin aikaiset virhevaikeudet. Hän sai neljännen virheen jo hyvissä ajoin toisessa erässä ja katsoikin ottelun kaksi viimeistä ratkaisuminuuttia penkiltä viiden virheen saattelemana.

Ottelun tilastot:  http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=240448

Kotijoukke kiittää loistavasti kannustanutta kauden ennätysyleisöään. Toivottavasti yleisö löytää Killan lehtereille uudestaankin, vaikka seuraava miesten joukkueen kotiottelu on vasta reippaasti joulukuun puolella, kun vastaan asettuu Lapuan Korikobrat sunnuntaina 12.12.2010 klo 16 alkavassa ottelussa.

Seuraavaksi joukkue pitää M1D-otteluista taukoa reilut kaksi viikkoa keskittyen harjoitteluun. Tämän jälkeen miesten joukkue pelaa kaksi matsia vieraissa ja ensimmäiseksi matkustetaan Säynätsalon Riennon isännöitäväksi. Ottelu SäyRi-Keravan Energia Team alkaa Sänätsalon Kuntotalolla sunnuntaina 28.11.2010 klo 15.00.