Naiset piinasi Äänekosken Huimaa Killassa

27.11.2010

Maiju Kosunen oli pelipäällä Huimaa vastaan.
Maiju Kosunen oli pelipäällä Huimaa vastaan.
Krista Myllymäen kaunis kolmonen vei kotijoukkueen ensimmäisen erän jälkeen pisteen johtoon.
Krista Myllymäen kaunis kolmonen vei kotijoukkueen ensimmäisen erän jälkeen pisteen johtoon.
Lisa Karcic pelasi täydet minuutit saldona tupla-tupla; 12 pistettä ja 12 levypalloa. Kuvat PeKa-kotiottelusta, Francois Perthuis.
Lisa Karcic pelasi täydet minuutit saldona tupla-tupla; 12 pistettä ja 12 levypalloa. Kuvat PeKa-kotiottelusta, Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin naisten edustusjoukkue pelasi yhden kauden parhaista peleistään Killan hallissa lauantai-iltapäivänä. Ellei parhaan. Äänekoskelta saapunut vierasjoukkue Huima oli välillä todellisissa vaikeuksissa vielä voitottoman kotijoukkeen kanssa, mutta käänsi kahden viimeisen minuutin aikana ottelun voitokseen pistein 45-54 (19-25).

Naisten SM-sarjan kestomenestyjä ja tämän hetkinen sarjakolmonen Äänekosken Huima ei ehkä odottanut sen kaltaista vastarintaa, mitä uhrautuvasti taistellut keravalaisjoukkue heille tarjosi. Korinteko muodostui kummallekin joukkueelle tervanjuonniksi, mutta peli sisälsikin enemmän tunnetta kuin hienoja hyökkäyskuvioita ja oli erinomaista koripalloviihdettä turhan harvalukuiselle kotikatsomolle.

Ensimmäinen kori nähtiin puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen vieraiden Michele Jonesin onnistuttua lähietäisyydeltä. Energia Teamin kuittausta saatiin odottaa sen jälkeen lähes kaksi minuuttia ennen kuin Lisa Karcic tasoitti. Kohta perään nähtiin ottelun ensimmäinen kolmonen kotijoukkueen Maiju Kosusen toimesta ja tilanne 5-2. Peli jatkui edelleen vähämaalisena ja lopulta ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen johtaessa 11-10 Krista Myllymäen viime sekuntien kolmosella.

Toisessa erässä kotijoukkueeseen iski ihmeellinen takalukko. Reilu kolme minuuttia meni vieraille 0-11 Kenya Robinsonin, Susanne Ueckerin, Michele Jonesin ja Maiju Pekkarisen pöllytettyä korisukkaa. Emäntäjoukkueen heitot sen sijaan eivät löytäneet maaliinsa kirveelläkän edes vapaaheittoviivalta. Kunnes Maiju Kosusen laajakaarinen kolmonen iskeytyi napakymppiin Huiman Sade Morrisin rikkoessa. Toista erää oli pelattu tällöin jo reilu kuusi minuuttia. Vaikka Kosusen and1-vapari epäonnistui, tapahtumaketju joka tapauksessa avasi keravalaisjoukkueen takalukon ja loppuerä meni huomattavasti tasaisemmissa merkeissä ja isolle tauolle tilanteessa 19-25.

Kolmanteen erään parketille asteli valmentaja Hilpi Savikon hyvin psyykkaama Energia Team. Maiju Kosunen onnistuu heti lay-upissaan ja perään Essi Punkkinen avaa pistetilinsä kolmosella. Edes kokeneen Kenya Robinsonin kakkonen ei hätkäytä kotijoukkuetta tässä vaiheessa. Kosunen ja Heidi Kilponen vievät keravalaisryhmän kakkosillaan 28-27 johtoon. Jatkoa seuraa ja tällä kertaa vuorossa Karcic ja Silja Paavola. Tilanne kolmannen erän seitsemännellä minuutilla jo 32-27, kunnes vieraiden Fanni Vallin kaventaa, mutta Punkkinen kuittaa hetimiten. Kolmannen erän viimeisen korin naulaa kolmosellaan Heidi Kilponen ja viimeiselle tauolle lähdetään emäntien 37-31 johdossa. Kolmas kvartaali siis tyylikkäästi keravalaisille 18-6.

Viimeinen erä pysyy pitkään tasaisena. Essi Punkkisen tippaus vie kotijoukkueen vielä 41-38 johtoon ja kun vain vajaa neljä minuuttia on pelaamatta vapariviivalla sihtinsä kohdalleen saanut Karcic pitää johdon edelleen kolmessa pisteessä 45-42. Toisessa päässä Maiju Pekkarisen ahdistettuna heittämä kolmonen tasoittaa sydäntä raastavasti tilanteeksi 45-45. Tähän tyrehtyy lopulta kotijoukkueen pisteiden teko kokonaan väsymyksen ottaessa vallan parhaansa tehneestä keravalaisryhmästä. Vieraiden väkivahva Michele Jones ratkaisee ottelun lopulta kahdella onnistumisellaan korin alta muiden huimalaisten täydentäessä vapaaheittoviivalta. Lopputulokseksi saatiin 45-54 eron revetessä otteluun luonteen nähden aivan liian suureksi.

Ottelun tilastot:  http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=1&season_id=undefined&game_id=51466

Kotijoukkue Keravan Energia näytti tässä ottelussa kuuluvansa SM-sarjaan vaikka voittotili ei vieläkään auennut. Ensi viikonloppuna joukkueella on tuplakierros, kun lauantaina on edessä reissu Lappeenrantaan Catzin vieraaksi ja sunnuntaina Kiltaan saapuu hyvävireinen Espoo Team.

Keravan Energia Team - Espoo Team alkaa Killassa sunnuntaina 5.12.2010 klo 16.00. Tervetuloa kannustamaan!