Naisille kotivoitto Espoosta – Kilponen ja Karcic voimahahmoina

6.12.2010

Ansaittu voitto ansaitsee voitonjuhlat!
Ansaittu voitto ansaitsee voitonjuhlat!
Heidi Kilposta ei edes nilkan loukkaaminen pidätellyt.
Heidi Kilposta ei edes nilkan loukkaaminen pidätellyt.
Levypallorohmu Silja Paavola tällä kertaa korinteossa. Kuvat Francois Perthuis.
Levypallorohmu Silja Paavola tällä kertaa korinteossa. Kuvat Francois Perthuis.

Jo pidempään näkyvillä olleet hyvien otteiden jaksot saivat sunnuntaina 5.12.2010 täyttymyksen kun Keravan Energia Team pelasi koko ottelun huipputasollaan ja otti ansaitun voiton Espoo Teamista lukemin 77-67.

Ottelun alussa oli heti nähtävillä mitä voisi olla tulossa. Kerava otti ohjat käsiin ja vei ottelua. Essi Punkkinen aloitti korinteon kakkosellaan, Lisa Karcicin ja Silja Paavolan jatkaessa siitä. Espoo vastasi Annika Holopaisen, Venlakaisla Höltän ja Evita Iiskolan koreilla, mutta pysyi takaa-ajajana. Keravalta korintekemistä jatkoi Heidi Kilponen kolmosellaan. Keravan korinteko-osastoon liittyivät ensimmäisessä erässä vielä Maria Huitti kolmosellaan ja Maiju Kosunen kakkosellaan. Espoon Mirka Dettman oli alusta alkaen vaarallinen ja heitti myös tyylipuhtaan kolmosen erän loppun. Ensimmäinen erä Keravalle 24-13.

 

Toisen erän alkupuolella Evianna Sipilä pyöräytti kakkosen sisään, mutta seuraavaa kotijoukkueen koria saatiin odottaa yli kolme minuuttia. Tällä välin Espookaan ei pystynyt Keravan kovassa puolustuksessa ihmeisiin. Karcic, Kosunen ja Kilponen jatkoivat pisteiden tekoa erän loppupuolella. Espoon Laura Wilson otti isompaa roolia ja teki monta tahtokoria. Toisen erän loppua kohden Espoo hivuttautui lähemmäksi, mutta taukojohto jäi kotijoukkueelle lukemin 37-31.

 

Kolmannen erän alku on monesti ottelun ratkaisupaikka. Espoo kuroi Keravan johdon minuutissa yhteen pisteeseen, mutta Heidi Kilponen, Maiju Kosunen ja Essi Punkkinen halusivat pitää johtoaseman Keravalla. Silja Paavola paini korin alla kaikin voimin ja raapi levypalloja pitkien espoolaisten keskeltä. Espoon vyörytys oli kuitenkin vahva ja se pääsi rinnalle ja jopa ohi, mutta erän lopussa Kerava pystyi henkisesti tärkeään väliaikatulokseen ja piti viimeiselle tauolle siirryttäessä johdon käsissään, tosin vain yhdellä pisteellä 51-50.

 

Neljännen erän alussa Espoo kävi Höltän koreilla kahden pisteen johdossa, mutta Kosunen ja Punkkinen palauttivat piikkipaikan Keravalle 56-53. Tämän jälkeen Kerava ei enää johtoasemastaan luopunut. Tästä pitivät huolen Kilponen, Karcic ja Kosunen. Erityisen tunnustuksen ansaitsee Heidi Kilponen, joka lievästä loukkaantumisestaan huolimatta teki tärkeitä koreja ja puolusti ansiokkaasti. Ottelun viimeisten minuuttien aikana Lisa Karcic esitteli vajaan sadan hengen katsomolle riistoja, ajoja ja heittoja. Hän viimeisteli vapaaheittoviivalta ottelun lopputulokseksi 77-67.

 

Taiston päätyttyä käydyissä keskusteluissa miesten maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettman, joka oli ollut seuraamassa ottelua, totesi, että Keravan Energia Team pelasi hyvää koripalloa ja antoi tunnustuksen Hilpi Savikon työlle.

 

Tässä ottelussa kotikatsomo antoi voitolle tärkeää tukea ja oli vaikuttamassa ottelun lopputulokseen. Lauantaina 11.12.2010 klo 16 Kiltaan saapuu Forssa Alku. Tervetuloa kannustamaan Keravan Energia Team voittoon.

 

Tilastot:

Heidi Kilponen: 25p, 4lp, 2s

Lisa Karcic: 21p, 9lp, 6s

Essi Punkkinen: 11p, 5lp

Maiju Kosunen: 10p, 2lp, 2s

Silja Paavola: 5p, 12lp, 3s