Kori-80 C-98 tytöille pronssia RICOH-turnauksesta

25.1.2011

Keravan Kori CT-98 Blue otti vastaan RICOH -turnauksen pronssimitalit valmentajansa Tytti Haltsosen ja kapteeninsa Iina Vainion (etualalla) johdolla.
Keravan Kori CT-98 Blue otti vastaan RICOH -turnauksen pronssimitalit valmentajansa Tytti Haltsosen ja kapteeninsa Iina Vainion (etualalla) johdolla.

Keravan -98 syntyneet C-tytöt jatkoivat menestyksekästä alkuvuottaan RICOH -turnauksessa Vantaalla 21.-23.1.2011. Kahdella joukkueella turnaukseen osallistunut joukkue nappasi kilpasarjasta pronssiset mitalit ja haastajasarjassa kisannut kokoonpano sijoittui hienosti viidenneksi.

Ennen Vantaan turnausta joukkue oli ehtinyt eri koostumuksissa osallistua loppiaisturnauksiin Espoossa ja Orimattilassa, joista molemmista oli käyty pokkaamassa kolmas sija. Vantaan turnaukseen CT-98 ryhmä jaettiin kahteen joukkueeseen, joilla osallistuttiin -98 ikäluokan kilpa- ja haastajasarjoihin. Kilpasarjan Blue -joukkuetta peluutti valmentajista Tytti Haltsonen ja haastajasarjan White -ryhmää Heikki Perttilahti.

Kilpasarjaan osallistuneet kahdeksan joukkuetta oli jaettu kahteen alkulohkoon. Kerava suoriutui omastaan jatkoon voitettuaan Helsinkiläiset WB/Yellow:n ja Pantterit, sekä Pirkkalan Virin. Toisesta lohkosta selviytyivät neljän parhaan joukkoon EBT Espoosta ja WB:n Black joukkue, joka lohkokakkosena oli kohtaava Keravalaiset kamppailussa loppuottelupaikasta. KU-68 Kangasalta ja Turun Riento jätettiin tuossa lohkossa kamppailemaan alemmista sijoituksista.

Semifinaalissa WB:n blackia vastaan Keravalaiset eivät saaneet päälle aivan yhtä hyvää virettä kuin aiemmissa peleissä. Helsinkiläiset saivat korinalustansa tukittua siten, että siihen saakka korinalustoja dominoineet Keravalaissentterit eivät päässeet aivan edellispelien tehoihin. Kun kauempaa haetuissa ratkaisuissakaan ei heitto uponnut aiemmissa peleissä nähdyllä tavalla, niin loppuottelupaikka lipesi käsistä niukasti 30-36.

Pronssiottelu oli uusinta alkusarjan pelistä, kun EBT oli omassa semifinaalissaan kukistanut WB Yellow:n. Alkusarjan kohtaaminen oli päättynyt Keravalaisten eduksi vain viiden pisteen erolla, joten odotettavissa oli tiukka vääntö mitaleista. Pronssiottelussa oli arvolleen sopiva tunnelma, kun sunnuntai-iltapäivää oli Vantaan Viertolaan viettämään ahtautunut Keravalaisia ja Helsinkiläisiä vanhempia, isovanhempia, sukulaisia ja joukkuekavereita siinä määrin, että istumapaikat loppuivat kesken. Yleisö kannusti kamppailijoita suorastaan raivokkaasti koko pelin ajan.  Odotukset kävivät toteen ja pelistä tuli draama, joka päästi katsomon jännityksen pihdeistään vasta summerin soidessa.

Keravalaisittain pelin alku ei ollut aivan toivotunlainen, sillä huolellisuus viimeistelyssä ja syötöissä puuttui. Liekö sitten ollut jännitys syynä, mutta peli oli hiukan hermostunutta.  Tekopaikkoja oli, mutta WB pääsi alussa karkuun käytettyään korintekomahdollisuutensa paremmalla prosentilla ja tauolle mentiin Helsinkiläisjohdossa. Ensimmäisellä puoliskolla piste-ero vaihteli ollen pahimmillaan jo toistakymmentä pistettä. Toisella puolikkaalla Kerava alkoi saada peliajatuksestaan kiinni ja kavensi eroa päästen parhaimmillaan jo kahden pisteen päähän. Takaa-ajo näytti jo tyrehtyvän, kun WB:n valmentaja otti täydellisesti ajoitetun aikalisän tilanteessa, jossa Keravan tytöt saivat hurmoksen päälle ja olivat väkisin jyräämässä rinnalle ja ohi. Valmentajan taktinen liike toimi ja WB alkoi taas lisätä johtoaan. Toisen puoliskon puolivälin tietämillä Kerava kuitenkin onnistui siirtymään johtoon, jonka piti aina loppusummeriin saakka, vaikka se oli mm. joukkuevirheiden täytyttyä WB:lle tulleiden lukuisten vapaaheittojen muodossa uhattuna aina viimesekunnille saakka. Hienolla taistelulla voitetut pronssiset mitalit lopulta Keravalaisille lukemin 36-34.

Haastajasarjan kokoonpano sijoittui omassa alkusarjan lohkossaan toiseksi voitettuaan PeKa:n Kotkasta ja hävittyään niukasti EBT:n Whitelle. Haastajasarjaan osallistui 12 joukkuetta, jotka oli jaettu neljään lohkoon. Alkusarjan lohkokakkoset pelasivat sijoista 5-8. Keravalaiset kohtasivat ensimmäisessä sijoituspelissään KaPo:n Helsingistä, joka kaatui selvin numeroin 52-26. Turnauksen viimeisessä pelissä vastaan asettui LePy Espoosta ja tässä ottelussa ratkottiin sarjan sijat 5-6. Peli sujui alusta asti Keravalaiskomennossa tyttöjen nykäistyä muutamassa minuutissa kahdeksan pisteen eron. LePy sinnitteli kuitenkin tiukasti perässä aina toisen jakson puolivälin tietämille saakka, jolloin Kerava karkasi lopullisesti. Viides sija Kori-80:n tytöille lopulta selvin numeroin 46-24.

TULOKSET:

C-tytöt 98 Kilpa

1. EBT/Black

2. WB/Black

3. Kori-80/Blue

---

C-tytöt 98 Challenger

1. TikS

2. RaPy

3. Sykki

4. EBT/White

5. Kori-80/White