Miehet eivät pysyneet loppuun asti Loimaan vauhtikelkan kyydissä

6.2.2011

Arsene Towan pelihuumori loppui LoKoKon puristuksessa.
Arsene Towan pelihuumori loppui LoKoKon puristuksessa.
Justice Graham osui lähempää hyvällä tarkkuudella. Saldo 20 pistettä. Kuvat: Francois Perthuis
Justice Graham osui lähempää hyvällä tarkkuudella. Saldo 20 pistettä. Kuvat: Francois Perthuis

J'son Stamper oli parketin kuningas, kun Loimaan Korikonkarit hakivat M1D-sarjapisteet Killasta sunnuntaina. Kotijoukkue Keravan Energia Team pysyi LoKoKon vauhdissa aina kolmannelle neljännekselle asti, mutta sen jälkeen kyyti oli kylmää. Killan kauden ennätysyleisö joutui poistumaan talvi-iltaan 73-107 (44-48) tappion saattelemana.

Aivan läpihuuto ottelu ei ollut. Alku lupaili kotikatsomolle hyvää Ossi Korhosen vasemman käden lay-upin painuessa vastustamattomasti korisukkaan. Pari minuuttia mentiin koreja tasatahtiin tehden kunnes Mikko Tuunanen viritti kolmosen pussiin ja Rudolf Mua säesti kakkosellaan. Tilanne kotijoukkueelle 11-6 ja tilanne hyvä ellei erinomainen. Sitten saatiin jo häivähdys tulevasta. J'son Stamper kaventaa ja riistää heti perään lopputulemana donkki varmasti pussiin. Kun tähän lisätään Channing Toneyn kolmonen seuraavassa loimaalaishyökkäyksessa, olikin tilanne kääntynyt jo vieraille 11-13. Toney nostaa vielä seuraavankin korin kunnes Arsene Towa onnistuu keravalaisista. Jarkko Ahon kolmonen pitää Energia Teamin vieraidensa kintereillä ja Justice Grahamin kakkonen vie keravalaiset hetkeksi jo 19-17 johtoon.

Toney-Stamper kaksikko kääntää tilanteen nopeasti ja Eero Aaltosen kolmonen vie Korikonkarit avauserän lopussa 22-26 johtoon. Aikaa jää vielä yhteen hyökkäykseen ja sitä Peetu Drockila ei jätä käyttämättä. Coas to coast -kuljetus päättyy Drockilan kolmoseen ja summerin soidessa pallo lävistää sukan. Tilanne kotijoukkueen osalta ensimmäisen erän jälkeen vielä hyvä tulostaulun näyttäessä lukemia 25-26.

Toisen kvartaalin alkuminuutit mennään edelleen tasatahtiin lähinnä Justice Grahamin pussittaessa kotijoukkueelle ja J'son Stamperin lisätessä loimaalaissaldoa. Neljä minuuttia pelattu ja tilanne 34-34. Välillä Arsene Towan raudassa pomppineet, mutta kuitenkin tiensä maaliin löytäneet vaparit vievät kotijoukkueen kahden pisteen piikkiin, mutta Santeri Latvala kuittaa omilla vapareillaan. Kun jaksoa on jäljellä enää nelisen minuuttia, Mikko Tuunasen toinen onnistunut kolmonen vie kotijoukkueen jo 40-36 johtoon. Mutta ilo on lyhytaikaista Jarkko Ahon onnistuneesta kakkosesta huolimatta. Stamper on jälleen asialla ja tilanne nopeasti tasan. Ennen isoa taukoa kotijoukkue päästää vieraansa vielä kahden pisteen johtoon ja tekee itse huonon valinnan viimeisessä hyökkäyksessään. Stamper ei jätä tilaisuutta käyttämättä nostaen taukotilanteeksi 44-48.

Ottelun ensimmäinen puolikas sisälsi jo reippaasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Nähtäväksi jäi kumpi joukkueista kestää kelkassa mukana. Kolmannessa erässä kummatkin pitivät vielä kiinni kynsin ja hampain pulkan kyljistä, mutta kotijoukkueella rupesi jo lapaset pikkuisen lipsumaan. Jakson puolivälin huikkeilla LoKoKo teki jo pientä eroa isäntiinsä tilanteessa 54-59, jos kohta vähän aikaisemmin Keravan Energia Team oli kuronut eron jo tasoihinkin. Viiden pisteen ero voi pahimmillaan olla psykologisesti hyvinkin vaikea, kun vastapuoli ei meinaa millään taipua. Lisäksi rinnalle ja ohi meneminen on kohtuuttoman vaikeata, kun vastapuolella on laittaa kapuloita rattaisiin J'son Stamperin muodossa.

Väärinkäsitysten välttämiseksi tulee jo tässä vaiheessa todeta, että Loimaan Korikonkareista löytyy useita hyviä pelaajia ja ei pelkästään ulkomaan passin omaavia. Ja juuri tämän takia J'son Stamper saa hyviä heittopaikkoja kuin liukuhihnalta. Ja tämä mies kun ei ohi juuri heitä, helpottaa se huomattavasti myös muiden pelaajien pelaamista. Muun muassa Eero Aaltonen pisti palloa pussiin todella tyylikkäästi kruunatan iltansa häikäilemättömään donkkiin. Lisäksi Santeri Latvala oli tässä ottelussa tarkkana vapari- ja kolmosviivan takana. Janne Kinnusen tarkkuus oli hivenen kateissa, mutta kaukaa osuneet kolmoset tulivat kotijoukkueen kannalta aina ilkeään rakoon. Kaiken kukkuraksi LoKoKolta puuttui vielä viime aikoina hyvässä iskussa ollut Jani Kivinen kokonaan. Loimaalaisten ulkomaalaiskolmikosta Channing Toney teki kuin varkain lopulta 29 pistettä ja Maurice Horton piti hallitusti vauhtia päällä loppuun asiti.

Anyway, kolmannen erän loppuun ero kasvoi jo yhdeksään tilanteen ollessa 65-74. Tämä ei nyt ollut vielä maailman loppu ja ero oli hyvällä puolustuspelaamisella käännettävissä ratkaisevalla neljänneksellä.

Mutta mitä tapahtuikaan seuraavaksi. Neljänen erän alkuun LoKoKo vetäsee 0-20 runin ja matsi on siinä, tilanteen ollessa viiden minuutin riepottelun jälkeen 65-94. Grahamin ja Henry Alatypön kolmoset lisäävät sentään vähän myös kotijoukkueen saldoa, mutta Maurice Hortonin kakkonen saa vierailta jo satasen rikki. Ensimmäinen kerta muuten tällä kaudelle, kun Keravan Energia Teamin pussiin tehdään yli sata pistettä. Niin uskomattomalta kuin se tähän hätään ehkä kuulostaakin. Tämä ei tietenkään riittänyt loimaalaisvieraille vaan se venytti kotijoukkueen v-käyrää vielä seitsemällä pisteellä. Tähän keravalaisista vain Dimi Kraznotzhon pystyi vastaamaan yhdellä onnistuneella lay-upilla. Lopputulos tyly 73-107 viimeisen erän mentyä vieraille puhtaasti 8-33. Näin ollen voidaan puhua kotijoukkueen osalta totaalisesta romahtamisesta. Levypallotkin menivät LoKoKolle lopulta selvästi 35-47 ja se kertonee jotain kotijoukkueen vaikeuksista tässä ottelussa. 

Ottelun tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=240437

M1D-sarja jatkuu keravalaisittain tärkeällä vierasottelulla Helsingin Munkkiniemen Yhteiskoululla sunnuntaina 13.2.2011 Tompan Poikia vastaan. Ylösheitto tällöin klo 16. Seuraavassa kotiottelussa vastaan saapuu huippuvireinen Säynätsalon Riento. Kummassakin näistä peleistä pelataan, ainakin Keravan Energia Teamin näkövinkkelistä, joukkueita vastaan, joiden kanssa kilpaillaan myös pudotuskarsintojen välttämisestä. Niinpä otteluiden tärkeyttä ei voi liikaa korostaa ja kannustus on ennemmän kuin toivottavaa.

Miesten seuraava kotiottelu sunnuntaina 20.2.2011 Keravan Energia Team - Säynätsalon Riento Killan koululla klo 16 alkaen. TERVETULOA KANNUSTAMAAN !!