Riento lisäsi Keravan Energia Teamin piinaa

20.2.2011

Ossi Korhonen näytti jälleen nuoremmilleen taistelun mallia.
Ossi Korhonen näytti jälleen nuoremmilleen taistelun mallia.
Kek Trading Oy:n kummipelaaja Pierre Jallow toi Killan ensiesiintymisessään rytinää korin alle.
Kek Trading Oy:n kummipelaaja Pierre Jallow toi Killan ensiesiintymisessään rytinää korin alle.

Jarkko Ahon kolmoset alkoivat tippumaan ja lopputuloksena kauden henkilökohtainen piste-ennätys.
Jarkko Ahon kolmoset alkoivat tippumaan ja lopputuloksena kauden henkilökohtainen piste-ennätys.
Justice Graham teki tälläkin kertaa eniten pisteitä keravalaisjoukkueelle. Kuvat Francois Perthuis.
Justice Graham teki tälläkin kertaa eniten pisteitä keravalaisjoukkueelle. Kuvat Francois Perthuis.

Miesten Ykkösdivisioonassa pelattiin sunnuntaina vauhdikas kamppailu, joka päättyi lopulta kotijoukkueen kannalta kirvelevästi vierasvoittoon 88-95 (39-41). Näin keravalaisittain sarjapaikan kannalta erittäin tärkeät M1D-pisteet matkasivat Säynätsaloon.

Lähtökohdat otteluun olivat mitä mielenkiitoisimmat. Säynätsalon Riento on pelannut hyvässä nosteessa koko kevätkauden ja kotijoukkueella oli tarjota uskolliselle kotiyleisölleen uusi pelaajahankinta Pierre Jallow. Lisäksi joukkueet olivat ennen tätä ottelua peräkkäin sarjataulukon alimmalla puoliskolla, joten voitto kelpaisi varmasti kummallekin ensi kauden sarjapaikkaa ajatellen. Keravan Energia Team oli syyskaudella voittanut aikaisemman joukkueiden välisen kohtaamisen kymmenellä pisteellä 61-71. 

Ottelun alku mentiin tasatahtiin kummankin joukkueen maistellessa vuorollaan johtoasemaa. Pisteiden teon aloitti illan hahmo, vierasjoukkueen Eetu Nieminen. Muutenkin Riennon suomalaispelaajat aloittivat vahvasti. Nieminen onnistui uudelleen ja välillä oli Erkko Pasasen vuoro. Lisäksi Tatu Viitamäki haastoi rohkeasti Pierre Jallowin, joka vastasi kotijoukkueen hyökkäyspään onnistumisista alkuminuuteilla. Viiden minuutin pelin jälkeen Jallow vei onnistuneella hyppyheitollaan kotijoukkueen 10-8 johtoon. SäyRin Vesa Pylkkänen tippasi röyhkeästi pitempiensä keskelta tilanteen tasoihin, mutta sitten koitti Keravan Energia Teamin etsikkoaika.

Mikko Tuunanen pisti kolmosen pussiin ja SäyRin hukatessa pallon omassa hyökkäyksessään oli Justice Grahamin vuoro. Graham kiemurteli pallon koriin DeMarcus Hallin rikkoessa. Onnistuneella and1-vaparilla tilanteeksi lupaavasti 16-10. Nyt näytti hyvältä. SäyRi joutuu ahtaalle seuraavassakin hyökkäyksessään, mutta Vesa Pylkkänen pelastaa vierasjoukkueen upottamalla epätoivoiselta näyttäneen summerikolkin. Heti perään vieraiden väkkärä Joonas Hiekkavirta ampuu kakkosen sisään ja kotijoukkueen irtiotto jää tekemättä. Ensimmäisen erän lopussa Eryk Thomasin kori vie Riennon jo pisteen johtoon, mutta Grahamin viimesekunnin heitossa DeMarcus Hall lyö korilevyyn ja kori hyväksytään. Ensimmäinen erä isännille 20-19.

Vieraiden ensimmäinen irtiotto tapahtuu toisen jakson alkuun. Kenenkäs muiden kuin Hiekkavirran ja Niemisen johdolla. Ensin mainittu vetää kolmosen tyylikkäästi pussiin ja jälkimmäinen lisää säynätsalolaisten pistesaldoa kolmella onnistuneen and1-hyökkäyksen jäljiltä. Kun Jarno Lehto seuraa vielä tilanteen loppuun ja nostaa helpot kaksi pistettä ja Erkko Pasanen pistää lay-upin pussiin johtavat vieraat toisen erän puolessa välissä jo 24-31. Ero ei meinaa kaventua sitten millään, kunnes Jarkko Aho lataa ensimmäisen illan viidestä onnistuneesta kolmosestaan pussiin. Perään Graham laittaa kaksi vaparia pussiin ja kotijoukkue hilaa itsensä kahden pisteen päähän vieraistaan. Tämä ero pysyy erän loppuun asti ja vartin taukoa huilataan tilanteessa 39-41.

Kolmas erä muodostuu Keravan Energia Teamin kohtaloksi. Jos kohta se alkaa mitä parhaiten. Ossi Korhosen vasuri puhuu ja Eryk Thomas rikkoo. Pallo koriin ja kakkosen päälle vapari pussiin vieden Energia Teamin pitkästä aikaa johtoon. Mutta ilo on lyhytaikaista, sillä Erkko Pasanen tekee perä perää kaksi lähes identtistä riistoa ja niiden päälle kaksi täysin identtistä lay-upkuppia. Kerava tulee kuitenkin vielä tasoihin Jarkko Ahon onnistuttua nopeaan tahtiin läheltä ja kaukaa sekä Köde Korhosen laitettua saamansa vaparit pussiin. Kolmatta kvartaalia pelattu kolme minuuttia ja tilanne 49-49. Mutta ei kauan. Eetu Nieminen tykittää lähes laakana kolmosen kaukaa perille ja Pasanen säestää kakkosella Stefan Beatovicin rikkoessa. Myös bonusvapari pussiin ja eroa kuusi pistettä vieraille. Hetkeä myöhemmin Niemisen laakapallo löytää taas sukan pohjalle ja SäyRin lopullinen irtiotto tilanteessa 51-60 on valmis alkamaan. Tämä siitäkin huolimatta, että Jarkko Aho lisää keravalaissaldoa kahdella kolmosellaan. Mutta onhan se varma, että Eetu Nieminen ehtii niidenkin välissä jälleen tempasemaan yhden bonusrajan takaa. Loppu kolmannesta erästä on Riento-juhlaa ja ero käy jo reippaasti toisella kymmenellä. Henry Alatypön kolmonen herättää vielä keravalaistoiveita, mutta viimeisen erän alkaessa tilanne pahaa enteilevästi 63-74. Kolmas jakso näin ollen säynätsalolaisille 24-33.

Mutta periksi ei anneta. Ratkaisevan erän alkuminuutit mennään keravalaistahtiin ja Pierre Jallowin donkatessa tilanteeksi 71-76 joutuu vierasluotsi Teemu Särkkä ottamaan aikalisän. Ja se auttaa ainakin sen verran, että keravalaiskiri alkaa hiipumaan, vaikka Beatovicin kolmonen tuo vielä tilanteeksi 78-82 ja aikaa on riittävästi vaikka mihin, viisi toivon minuuttia. Eryk Thomasin kolmonen seuraavassa SäyRi-hyökkäyksessä vihlaisee pahasti keravalaispenkillä. Kun Tatu Viitamäki oli tätä ennen tyylikkäästi niputtanut isäntäpuolustuksen ja nostanut kaksi pistettä, alkoi ottelu olemaan ratkaistu. Reilu minuutti enää jäljellä ja Thomas vie Riennon jo 80-93 karkumatkalle.

Keravan Energia Team päättää myydä nahkansa kalliilla. Jos peli hävitään, hävitään se alle kymmenellä pisteellä. Näin sarjataulukon tasatilanteessa oltaisiin SäyRin edellä. Stefan Beatovic naulaa kolmosen pussiin ja tilanne 85-95, juuri se kymmenen pistettä ja SäyRi ottaa aikalisän. Aikalisän jälkeen pallo pelataan DeMarcus Hallille, joka tällä kertaa kuitenkin epäonnistuu kakkosessaan. Viimeinen kunnon hyökkäys jää Keravan Energia Teamille ja se päättyy Jarkko Ahon kauniiseen kulmakolmoseen. Tappio tuli, mutta alle kymmenellä pisteellä. Loppulukemat summerin soidessa 88-95.

Keravan Energia Teamin miesten joukkue elää erityisen haastavia aikoja. Sarjasopimuksen suoraan uusimiseen tarvitaan nyt venymistä jos joskus. Sarjan viimeiset kolme ottelua tulevat osoittamaan joukkueelle ovea joka karsintoihin tai aikaistetulle kesälomalle. Taistelu ja pelit jatkukoon!

Ottelun tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=240509

Helpotusta sarjatilanteeseen haetaan seuraavan kerran ensi lauantaina ja pelipaikkana on jälleen Killan koulun viihtyisä sali. Tämän matsin tarjoaa otteluisäntänä Keravan Autokoulu ja näin kaikille on  vapaapääsy tapahtumaan!  

Keravan Energia Team - BC Nokia lauantaina 26.2.2011 Killan koululla klo 16 alkaen. TERVETULOA JOUKOLLA KANNUSTAMAAN !!!