Ravintoluento junioreiden vanhemmille

24.2.2011

Kori-80 järjestää ravintoluennon seuran junioreiden vanhemmille keskiviikkona 2.3.2011. Tilaisuus pidetään Keravan kirjaston Pentinkulmassa klo 19-20.30. Tervetuloa!

Ravitsemus on merkittävä osa harjoittelua. Kovasta harjoittelusta saa hyötyä enemmän, jos
elimistöllä on oikeita ravintoaineita käytettävänä oikealla hetkellä. Toisin päin sanottuna, jos oikeita ravintoaineita ei ole riittävästi, ei elimistö palaudu, ja pahimmassa tapauksessa tästä voi seurata terveydellisiä ongelmia, esimerkiksi ns. 'ylikuntoa', unihäiriöitä, turhaa väsymistä jne.

Vaikka koripallo on tärkeää, tärkeintä on kuitenkin se, että ihminen oppii nuorena oikeat periaatteet ravitsemuksesta, pelasi hän lopun elämäänsä tai ei. Lapsen ja nuoren ruokavalioon vaikuttavat eniten vanhemmat: lapsi syö sitä mitä jääkaapista löytyy. Tämä luento on tarkoitettu erityisesti pelaajien vanhemmille, jotta he täyttäisivät jääkaapin oikein. Ja jättäisivät sieltä jotain pois. Mitä, selviää tilaisuudessa.

Oikean ravitsemuksen periaatteet ovat yksinkertaiset. Modernina, kehittyneenä aikanamme meillä on mahdollisuus syödä parasta mahdollista ravintoa. Käytännössä toimitaan valitettavasti päinvastoin: syödään huonointa mahdollista ruokaa.

Terveellistä ruokaa moititaan usein vähemmän maukkaaksi. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä terveellinen ruoka jopa päihittää vähemmän terveellisen maultaan. Merkittävää on myös se, että mitä lapsena tottuu syömään, pitää vanhempanakin hyvänä.

Mikä on tärkeintä ruokavalion toteuttamisessa? Mitä ruoka-aineita tule välttää? Missä suhteessa eri ruoka-aineita tulee syödä? Näihin moniin muihin kysymyksiin vastataan ja etsitään vastauksia Pentinkulmassa ke 2.maaliskuuta kello 19-20.30.

Tilaisuutta vetää Jukka Nissinen.

Tervetuloa!