Kori-80 P00-joukkueen kauden kolmas turnaus ja kolmas mitali kotiin

3.10.2011

P00-joukkue osallistui Vantaalla 1.-2.10. järjestettyyn Ruska-turnaukseen selvittäen tiensä finaaliin asti. Poikien saaliina oli turnauksen toinen sija ja hopeamitalit kaulaan.

 

Korson Lumo-hallissa pelatun turnauksen alkulohkovaiheessa Kori-80 kohtasi ensimmäisessä ottelussaan PuHu Clippersin joukkueen. Ottelun ensimmäisellä jaksolla Kori-80 saavutti tuloksella 16-26 kymmenen pisteen eron eikä Puhu kyennyt tätä eroa enää kuromaan kasaan toisella jaksolla, vaikkakin jälkimmäinen jakso päättyikin tasalukemiin lopputuloksen ollessa 23-42 vierasjoukkueena pelanneelle Keravalle.
Lauantain toisessa ottelussa kohdattiin aiemmin erittäin tasaiseksi vastustajaksi tiedetty turnausjärjestäjä Rekolan Urheilijat. Ottelun alku oli kenties Rekola-jännityksestä johtuen keravalaisittain surkea ; 14-0 johtoasemassa RU näytti kerävään ottelun pisteet kotiin, mutta Kori-80:n joukkue aloitti taistelun eikä suostunut luovuttamaan. Ottelun lähestyessä loppua Kerava johti jo kahdella pisteellä, mutta menetti johtoaseman uudestaan Rekolalle. Kymmenen sekuntia ennen loppua Rekolan johtaessa 36-38 keravalaiset päättivät aikalisällä tehdä kaikkensa pelin tasoittamiseksi. Kori-80 sai katkaistua Rekolan yrittämän pitkän syötön ja pelin hyökkäyssuunta kääntyi kohti vantaalaisten koria. Kaksi sekuntia ennen loppusummeria Kori-80 sai nostettua tasoittavan korin. Alkusarjassa otteluita ei pelattu jatkoajalla loppuun vaan pisteet jaettiin tiukan väännön jälkeen tasan 1-1.
Sunnuntai-aamu alkoi kohtaamalla LaNMKY:n joukkue. Ottelu oli varsin tasainen ja ajoittain keravalaisilla oli täysi työ punnertaa puolustuspäässä varsin pitkän joukkueen kanssa. Puoliaikatulos 25-19 ei vielä millään tavoin osoittanut Keravan ottavan pistepottia ottelusta, mutta toisen jakson tiukemman puolustuksen jälkeen lopputulokseksi varmistui Kori-80:n 48-33 voitto päijät-hämäläisistä.
Toiseen otteluun vastustajaksi tuli turnauksen ennakkosuosikki . MaSu oli selkein numeroin voittanut kaikki ottelunsa turnauksessa, eikä tilanne muuttunut keravalaisten kohdallakaan muuksi. Pelin kulku oli varsin selvä, sillä malmilaiset prässäsivät todella tiukasti ja tuloksena oli luvattoman suuri määrä pallonmenetyksiä ja vastustajan helppoja koreja. Tilannetta ei auttanut puolustuksen avoimet ovet vaan MaSu juoksi helppoja lay-uppeja toinen toisensa perään. Kori-80 joutui näissä tilanteissa usein rikkomaan ja malmilaiset viimeistelivät muutenkin selvän eron vapariviivalta huikealla viimeistelyprosentilla. Lopputulos 22-48 ja voitto MaSu:lle ei jättänyt selittelyille sijaa – keravalaiset saivat kunnon opetuksen puolustuksen tärkeydestä.
Viimeiseen alkusarjan peliin lähdettiin mielenkiintoisesta asetelmasta. Sarjataulukkoa ja turnaussääntöjä tutkittiin tarkasti ja saatiin selville, että lopullisia sijoituksia jouduttaisiin taas laskemaan korisuhteiden perusteella. Malmin tiedettiin suoraan menevän finaaliin, mutta toinen paikka oli tarjolla sekä Rekolalle että Keravalle. Finaalipaikkaan tarvittava suurempi korisuhde laskettiin koko turnauksen otteluista ja tavoitteena oli voittaa BC Nokia suuremmalla korierolla, kuin Rekola oli omissa otteluissaan saavuttanut. Haastavaksi tilanteen teki se, että RU pelasi samanaikaisesti viimeistä otteluaan toisella kentällä, kun Kori-80 aloitti oman ottelunsa pirkanmaalaisia vastaan. Itse ottelussa keravalaiset päättivät pitää kiinni tavoitteesta ja pelata korisuhteen turvin finaaliin. Alusta asti joukkue pelasi suoraviivaisesti kohti koria ja teki varsin selväksi sen, kuka ottelua hallitsee. Joukkue puolusti tiukasti eikä vastustajan annettu päästä otteluun mukaan. Puoliajalla johto oli vain 18 pisteen suuruinen, joten finaalipaikkaan jouduttiin otetta entisestään tiukentamaan eikä valitettavasti peliä voitu höllentää selkeästä johdosta huolimatta vaan lopputulokseksi taottiin 23-67 voitto.

Tarkistuslaskentojen jälkeen todettiin keravalaisten korisuhteen olevan otteluissa +43 ja vastaavasti RU:n jäädessä lukemaan +40, finaaliottelupaikan lunasti Kori-80 ottamaan revanssin MaSu:sta.

Finaalissa Kori-80 lähti taistelemaan aivan eri tavalla kuin alkusarjan MaSu-peliin. Joukkue pelasi huomattavasti paremmalla intensiteetillä ja vastustajallekaan peli ei ollut aivan helppo. Puolustus toimi ensimmäistä kohtaamista tiukemmin, eikä juurikaan helppoja koreja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vastustajalle annettu. Tulostaulun lukemat saatiin pidettyä varsin tasaisena; puoliaikatulos 22-14 MaSu:lle ei vielä osoittanut pelin olevan selvä. Lopputulokseksi jäi kuitenkin tasaisesti pelanneiden malmilaisten kymmenen pisteen 39-29 voitto ja turnauspokaali matkasi kohti Helsinkiä.
Ruska-turnauksen joukkueessa pelasivat Kaapo Tamminen, Eepi Tuononen, Esa Ojansuu, Veeti Auvinen, Iisak Juslén, Matias Holm, Robert Ristoja, Onni Hindström, Elmo Eskelinen, Niko Ikonen, Olli Savolainen, Roni Vihanto sekä Veeti Vainio.
Kori-80 P00 pelasi nyt kolmannen turnauksensa perättäisenä viikonloppuna ja saavutuksena oli mitali kaikista turnauksista; yhden pronssin ja kahden hopean myötä joukkue on nyt valmistautumassa alkavan kauden eteläisen alueen II divisioonan peleihin.