Miehet nousivat korin alta jatkoajalle ja voittoon - oman korin alta !!!

4.12.2011

Kerran aikaisemiminkin Killassa haamukolmosen nakannut extreme-heittojen erikoismies Arsene Towa laittoi tällä kertaa vielä pikkuisen paremmaksi.
Kerran aikaisemiminkin Killassa haamukolmosen nakannut extreme-heittojen erikoismies Arsene Towa laittoi tällä kertaa vielä pikkuisen paremmaksi.
Mike Akpomuje väänsi Karkkilaa kumoon isoilla minuuteilla.
Mike Akpomuje väänsi Karkkilaa kumoon isoilla minuuteilla.
Innocent Kazembe nosti extrajaksolla vapauttavan voittokorin.
Innocent Kazembe nosti extrajaksolla vapauttavan voittokorin.
Ossi Korhonen kipparoi joukkuettaan jatkoajan penkiltä käsin. Kuvat aikaisemmasta JKS-ottelusta: Francois Perthuis
Ossi Korhonen kipparoi joukkuettaan jatkoajan penkiltä käsin. Kuvat aikaisemmasta JKS-ottelusta: Francois Perthuis

Killan hallissa nähtiin järjen ja fysiikan lakien vastainen käänne, joka nosti Keravan Energia Teamin kakkosdivarimiehistön voittoon kovakuntoisesta Karkkilan KaU Koriksesta. Isäntäjoukkueen viimeisen neljänneksen kiri ja ja sen kruunannut todellinen haamuleiskautus teki mahdottomasta mahdollisen.

Kahden edellisen sarjaottelun tappiot söivät keravalaisjoukkueen itsetuntoa ja itseluottamuksen puute näkyi myös KaU-kotiottelun alkuasetelmissa. Ensimmäinen neljännes edettiin vierailijoiden hienoisessa hallinnassa. Karkkilan hyökkäystehoista vastasivat kokeneet Sami Syrjälä, Janne Kinnunen ja Kimmo Tolvanen. Kerava roikkui mukana lähinnä Ossi Korhosen, Karri Kohtalan ja Arsene Towan maaleilla.

Varsinaisen rykäisyn KaU Koris teki toisella kympillä, jonka aikana Energia Teamin maalijyvä katosi totaalisesti useiksi perättäisiksi minuuteiksi. Vierailijoiden sihti sen sijaan pysyi kohdallaan Joe Nurmion ja Ilari Heinon liittyessä heittorintamaan. Karkkila juoksi myös tukun helponnäköisiä lay-upeja. Lopputulemana Keravan alakuloa jatkanut kuudentoista pisteen tappioasema puolimatkassa.

Kolmannen neljänneksen alkajaisiksi Karkkila siirtyy Kinnusen kolmosella jo 19 pisteen johtoon. Toivottoman tuntuiseen tilanteeseen hiipii toivoa Towan, Korhosen ja Jarkko Rönnholmin punnertaessa koreja. Keravan loppukirin alkulaukaus oli ammuttu, vaikka se ei vielä varsinaisesti näkynyt tulostaululla. Päätösjaksolle jäi kurottavaa viidentoista pisteen verran.

Yksi ottelun käännepisteistä oli Tomi Sakalan aikainen suihkukomennus. Karkkila menetti Toni Railotien kyljessä herkiämättä roikkuneen maalivahtinsa ja Raiskille avautui aivan uudet korimarkkinat. Neljäs kymmenminuuttinen käynnistyi Innocent Kazemben ensimmäisellä korilla keravalaispaidassa. Toisessa päässä Tolvanen kuittasi sekunnin murto-osalla ennen hyökkäyssummeria lähteneellä kolmosella. Hetken päästä Kazembe taistelee suoraan ohiheitostaan namupassin Towalle korin alle. Ero kaventuu kymmenen pinnan tuntumaan ja sillä marginaalillla painitaan seuraavat hetket. Kun pelikellossa on jäljellä noin kolme minuuttia, nostaa Korhonen isännät seitsemän pisteen päähän. Kaksi minuuttia jäljellä ja Korhosen kaukoheitolla tullaan viiden pisteen etäisyydelle.

Seuraavassa hetkessä Towa nostaa alta kaksi pinnaa ja saa vielä And1-vaparin päälle. Vapaaheitto kolahtaa rautaan ja pienen sekamelskan jälkeen tuomarit Ioannidis-Kylkilahti näyttävät Keravan päätyrajaheittoa. Rönnholm sivaltaa pallon päädystä Railotielle korin alle, munkki naruihin ja jälleen And1-vapaaheitto päälle. Railotie ei vaparissaan epäonnistu ja tilanne tasan.

Karkkila hukkaa hyökkäyksensä ohiheittoon ja Kerava siirtyy Mike Akpomujen korilla ensimmäisen kerran johtoon, kun neljättä kymppiä on jäljellä 59 sekunttia. Isäntäjoukkueen uskomaton kiri tuntuu kuitenkin valuvan hukkaan, kun Teemu Heiskanen nykäisee toisessa päässä vieraat jälleen pisteen johtoon. Keravan aikalisä. Tällä kertaa kapteeni Korhosen heitto ei löydä maaliinsa ja levypallokahinasta Karkkilan Syrjälä joukkuevirhevapareille. Kokenut pelimies ei hermoile vaan laittaa kummatkin vapaaheitot sisään. Kerava ottaa jälleen aikalisän tilanteessa, jossa se on kolme pinnaa takana ja aikaa jäljellä 7,9 sekuntia.

Korhosta rikotaan ja kaksi vapaaheittoa. Toinen sisään ja toinen puolitahallaan rautaan, josta Towa pääsee tippaamaan tasoitusta, mutta ohi. Heti perään Ossi Korhonen ottaa viidennen virheensä ja Kimmo Tolvanen vapaaheittoviivalle. Aikaa jäljellä 2,9 sekuntia. Vapaaheittojen ajateltiin olevan lähinnä muodollisuus, mutta ottelun kliimaksi kyti taustalla. Tolvasen ensimmäinen heitto sisään ja eroa kolme pistettä. Toinen pomppaa eturaudasta Arsene Towan lapaseen ja Towa lataa aikailematta oman korin alta käsittämättömän pesäpalloheiton sukkana vastakkaisen päädyn koriin. Kerava nousi täysin mahdottoman tuntuisesta umpikujasta jatkoajalle !!!!

Tilanteessa, jossa Keravan riemu oli juuri noussut kattoon ja Karkkilan taivas romahtanut niskaan, ei jatkoaika enää voinut olla kääntymättä kotijoukkueelle. KaU:n Heiskanen aloitti koritehtailun, mutta Energia Team siirtyi nopeaan tahtiin Towan, Reimo Pähnin ja Railotien koreilla neljä pinnaa keulille. Tämän Karkkila vielä kuittasi, mutta vastapäässä rankaisi vuorostaan Rönnholm ja Kazembe. Tolvasen kolmonen toi vieraat jälleen pisteen päähän, mutta Kohtala ja Rönnholm naulasivat vapariviivalta loppulukemiksi neljän pisteen kotivoiton. Tällaisia otteluita ei pelata joka päivä tai edes joka vuosi. Ei edes eteläisen alueen kakkosdivisioonassa !!! Miesten edustusjoukkue kiittää kotiyleisöä kovaäänisestä kannustuksesta.

Keravan Energia Team - KaU Koris 87-83  (17-19) (9-23) (16-15) (30-15), ja (15-11) 

Kerava pisteet ja levypallot:

Towa 29/30, Korhonen 22/5, Railotie 14/7, Rönnholm 7/4, Kohtala 7/-, Kazembe 4/1, Akpomuje 2/6, Pähn 2/-.

Karkkila pisteet:

Kinnunen 20, Syrjälä 16, Tolvanen 14, Heiskanen 14, Nurmio 6, Luosmaa 5, Sakala 4, I. Heino 3, Ryynänen 1.

Tämä voitto oli joukkueelle henkisesti äärimmäisen tärkeä, mutta seuraava ottelu on aina uusi ottelu. Keravan osalta M2D-sarja jatkuu ensi viikolla Espoossa. Kelohonka vs Keravan Energia Team Tapiolan Urheiluhallissa sunnuntaina 11.12.2011 alkaen klo 19.15. Tervetuloa mukaan kannustamaan !!!