Poikien 02-03 -joukkue kävi hakemassa hopeamitalit ensimmäisestä turnauksestaan

8.1.2012

Hopeamitalistit
Hopeamitalistit

Malmin Superkoriksen isännöimän Spalding Tournamentin (ent. MBT Tournament) pojat 02 -sarja oli muodostunut lähes täydelliseksi uusimaa vs. häme -sarjaksi, jonka kahteen lohkoon jaetuista kahdeksasta joukkueesta kolme tuli Tampereen seudulta ja loput uudeltamaalta. Meidän lohkossamme hämäläisistä oli Tampereen Pyrintö 02 ja Raholan Pyrkivä 02, jotka saimme vastaamme alkusarjassa.

 Ensimmäinen alkusarjan pelimme oli kuitenkin “vanhaa” tuttuamme HNMKY Pakilaa vastaan ja liekö sitten uusien peliasujen vaikutusta, niin olimme kuin uudesti syntyneitä! Tai no, ainakin syöttöpelimme kulki paremmin kuin koskaan ja siihen myös peli ratkesi. 11 pelaajastamme seitsämän teki pisteitä, yhteensä 35, Pakilan jäädessä 31:een

 

Toinen ja kolmas alkusarjan peli Tampereen Pyrintöä ja Raholan Pyrkivää vastaan olivat lopputuloksiltaan melkein identtiset, mutta peleinä aivan erilaiset. Pyrinnön peli klo 12 meni vielä tuntia aiemmin päättyneen Pakilan pelin hurmoksessa (esim. 1. erä meille 4 - 14), mutta neljän tunnin odottelun jälkeen klo 17 pelattu Pyrkivän peli oli takkuinen esitys. Saimme kuitenkin tehtyä 35 pistettä, joista yksin Axel 21! Voitimme lopulta Pyrinnön 33 – 20 ja Pyrkivän 35 – 21.

 

Voitimme siis lohkomme puhtaalla pelillä ja semifinaalissa vastaamme valikoitui toisen lohkon kakkonen, järjestävän seuran MaSu 02. Vähäväkinen MaSu (kuusi pelaajaa) taisteli hyvin, mutta ei lopulta jaksanut vauhdissamme. Syötimme taas hyvin ja pisteitä kertyi jälleen seitsämälle pelaajalle. Loppusummerin soidessa taululla loistivat numerot meille 30 – 22 ja aloitimme välipalan voimin odottelemaan turnauksen viimeistä peliämme, finaalia.

 

Finaalissa vastaamme asettui myös oman alkulohkonsa puhtaalla pelillä ja piste-erolla +101 voittanut Torpan Pojat 02. Pelin alkaessa taisimme olla henkisesti vielä alkuesittelyn hämärässä, kun ToPo heitti nopean johdon 0 – 7! Ottamamme aikalisä ja ToPon valmentajan saama tekninen virhe huonosta käytöksestä hieman tasoitti peliä, mutta valitettavasti emme päässeet ToPon ohi missään vaiheessa, vaikka korin, kahden päässä kävimmekin. Voitimme toisen erän(!), mutta hävisimme koko pelin luvuin 35 – 30.

 

Joukkueemme MVP:ksi valittiin Axel, joka teki meidän koko turnauksen 163 pisteestä 59, joita uurastaessa kertyi vain kaksi virhettä! Tsempparipalkinnon nappasi Aaro, joka todella tsemppasi jokaisessa pelissä niin puolustuksessa, kuin hyökkäyksessäkin, mm. tehden meille ensimmäisessä pelissä eniten pisteitä (10).

 

Axelin ja Aaron lisäksi yhdeksän muutakin poikaamme pelasivat hienon turnauksen! Kaikki eivät tehneet koreja, mutta kaikki pelasivat; syöttivät, kujettivat, yrittivät koria. Valmentajat peluuttivat 2 x 12 min. peliajan tasaisesti ja viisaasti myös tuntemattomia joukkueita vastaan. Finaalin jälkeen joku pojista itki pettymystä, joku väsymystä. Vanhemmillakin oli posket punaiset ja silmät kosteat. Kaikkemme annettiin ja paljon saatiin. Tätä lisää!