Siipirikkoinen Energia Team teki laihan reissun pohjanmaalle

17.1.2012

Talven flunssa-aallon kourissa painivasta A-tyttöjen joukkueesta ei ollut vastusta huimassa heittovireessä olleelle kotijoukkue Vimpelin Vedolle lauantaina pelatussa kevään ensimmäisen kierroksen ottelussa. Ulriikka Nuolikosken ensimmäisen erän heittosirkus siivitti Vimpelin karkumatkalle, jota vieraat eivät päässeet uhkaamaan missään vaiheessa. Sarjapisteet kirjattiin kotijoukkueelle tylyin 82-60 lukemin.

Lähtötilanteena oli kahden tutun joukkueen kohtaaminen. Vimpeliläiset olivat tulleet keravalaisille tutuksi vuosien varrella jo aina B-tyttöjen SM-karsinnoista saakka. Voitot olivat aikalailla tasan, mutta ne olivat tulleet lähes aina suurella marginaalilla. Molemmat joukkueet kuuluivat tämän vuoden yllättäjiin pääsyllään SM-sarjaan sekä ennakkoluulottomilla otteillaan sarjassa. Vimpeli oli syksyllä kärsinyt avainpelaajiensa loukkaantumisista, mikä oli johtanut murskatappioihinkin, mutta saatuaan loppuvuodesta sairastuvan tyhjenemään oli joukkue haastanut sarjajohtaja Capitals I:senkin tasaiseen kamppailuun häviten vain kuudella pisteellä.

Nyt oli keravalaisten vuoro antaa tasoitusta sairastelun muodossa: Keravan A-tytöt pääsivät harjoittelemaan läpi viikon vain viidellä pelaajalla muun joukkueen ollessa flunssakourissa sairasvuoteilla. Otteluun saatiin kuitenkin kerättyä 10 pelaajaa pöytäkirjaan, joista kuitenkin täydessä pelikunnossa oli vain viitisen pelaajaa. Keravalaiset joutuivat siis lähtemään otteluun lievänä altavastaajana sarjataulukon tilanteesta (Kerava 7, Vimpeli 9) huolimatta.

Ottelu sai musertavan alun, kun reilun minuutin jälkeen tilanne oli 12-2 Vimpelin onnistuttua kaikissa heitoissaan ja Energia Teamin sutiessa palloa korinkin alta ohi. Eikä tilanne helpottunut aikalisänkään jälkeen sillä vaaralliseksi tiedetty Ulriikka Nuolikoski oli kohdistanut tähtäimensä lämmittelyssä viimeisen päälle: kolmoset ensimmäisessä erässä 4/4. Vaikka vastustaja heitti poikkeuksellisen hyvin, niin oma osansa tuloksessa oli heikko keravalais puolustus. Energia Teamin pelaajista mentiin poikkeuksetta ohi 1vs1 tilanteissa, mikä pakotti muut apupuolustukseen, josta aukesi hyvin heittäneelle kotijoukkueelle makoisia heittopaikkoja suoraan vastapalloon. Ensimmäinen erä 29-17 Vimpelille.

Toisessa erässä emännät jatkoivat siitä mihin ensimmäisessä erässä olivat jääneet. Hetkellisesti keravattaret pääsivät alle kymmenen pisteen päähän, mutta kun oma puolustus ei toimi niin heti kun oma hyökkäys tökkäsi kasvoi ero nopeasti toiselle kymmenelle. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen selvässä komennossa 47-27.

Kolmas erä ei tarjonnut suurempaa dramatiikkaa eikä keravalaisten kaipaamaan kiriä saatu aikaiseksi, kun kolmaskin erä meni Vimpelille lukemin 14-10.

Viimeisessä erässä Energia Teamin hyökkäys alkoi löytää jo uomiaan, mutta kun puolustuksella ei saatu mittään otetta vastustajaan ei todellista kamppailua enää voitosta saatu syntymään. Viimeinen erä kuitenkin kirjattiin vieraille 21-23. Lopputulos siis Vimpeliläisten hyväksi 82-60 ja Keravan joukkue joutui lähtemään kotimatkalle ilman sarjapisteitä. Joukkue saa kuitenkin nopeasti revanssin mahdollisuuden, kun Vimpeli saapuu Keravan Killan koripallopyhättöön vieraaksi jo kahden viikon kuluttua 29.1.2012.

Erikoismaininnan Energia Teamin tytöistä ansaitsevat vasta 15 vuotiaat Minja Vainio ja Hilma Ala-Vähälä. Molemmat taistelivat itseään säästämättä joukkueen eteen yhtään vanhempia vastustajia kunnioittamatta. Hilma teki edellisenä viikonloppuna naisten SM-sarjassa ensimmäiset pisteensä ja nyt rikkoutui kuparinen myös A-tyttöjen SM-sarjassa oikein räminällä. Hilma oli lähellä jopa tupla tuplaa 10 pisteellää ja 8 levyrillään. Minja puolestaan teki vakuuttavaa työtä Vimpelin toisen tähtipelaajan koko sarjan nopeimman Anni Kujalan puolustuksessa.

Sairastupa on jo hieman alkuviikon aikana tyhjentynyt, joten joukkue voi lähteä luottavaisin mielin kaatamaan tulevana lauantaina kotiareenallaan sarjan kärkijoukkue Pussihukkia. Syyskauden upeaa kotiyleisöä toivotaan jälleen tänäkin vuonna mukaan taisteluun play off paikasta. Tasaisessa sarjassa kaikki on mahdollista ja jo yhdellä voitolla Energia Teamilla on mahdollisuus pompata kahdeksannelta sijalta neljänneksi, joten tervetuloa kannustamaan Kerava voittoon!