Naisten ulkomaalaisvahvistukset saapuivat Keravalle

19.9.2012 klo 12:00

Rosetta Adzasu. Kuva: go.cou.gs
Rosetta Adzasu. Kuva: go.cou.gs
Shantale Bramble-Donaldson. Kuva: Louisiana Tech University
Shantale Bramble-Donaldson. Kuva: Louisiana Tech University

Keravan Energia Teamin naisten mestaruussarjajoukkueen ulkomaalaisvahvistusten lentokone laskeutui Helsinki-Vantaan kentälle maanantai-iltana. Lentokentältä Keravalle jatkoivat matkaansa ghanalainen Rosetta Adzasu sekä kanadalainen Shantale Bramble-Donaldson.

Kummatkin uudet vahvistukset ovat pelanneet kaksi edellistä kauttaan Amerikan NCAA I-division -yliopistosarjaa. Rosetta Adzasun (22v/165cm) joukkue oli Washington State University ja Shantale Bramble-Donaldsonin (22v/185cm) vastaavasti Louisiana Tech University.

 

Rosetta Adzasu pelasi Washingtonissa kivikovaa 12 pac -konferenssia kahden kauden aikana yhteensä 62 ottelua. Aloitusviisikossa hän esiintyi 26 kertaa. Jälkimmäisellä kaudella hän oli joukkueensa tehokkain koriin johtaneissa syötöissä 2,9 keskiarvolla ja toiseksi tehokkain pallonriistoissa 2,1 keskiarvolla. Lisäksi hän ansioitui kaukoheitoissa ollen lopulta joukkueensa toiseksi tarkin kolmenpisteen heittäjä. Rosetta Adzasu on urallaan nimetty myös Ghanan maajoukkueeseen, mutta Amerikan yliopistosarjojen säännöstöt ovat tähän asti estäneet häntä edustamasta kotimaataan.

linkki lisätietoihin: http://www.wsucougars.com/sports/w-baskbl/mtt/adzasu_rosetta00.html

linkki videoon: http://www.youtube.com/watch?v=0anAlw2ILM0

 

Shantale Bramble-Donaldson oli niin ikään kovatasoisen WAC-konferenssin joukkueessaan vakioaloittaja. Kausien 2010-2011 ja 2011-2012 aikana hän pelasi yhteensä 64 ottelua ja esiintyi niistä aloitusviisikossa 58 kertaa. Jälkimmäisellä kaudella hänen pistekeskiarvokseen muodostui 11,1 ja levypallokeskiarvoksi 8,1. Kahden pisteen heittonsa Shantale Bramble-Donaldson upotti 51 prosentin tarkkuudella. Tupla-tupla -tilastot hän merkautti yhteensä kymmenessä senior-kauden ottelussaan. Hänen yliopisto-otteluiden piste-ennätyksensä on 25 ja levypalloennätys peräti 14.

linkki lisätietoihin: http://www.latechsports.com/sports/w-baskbl/mtt/brambledonaldson_shantale00.html

linkki videoon: http://www.youtube.com/watch?v=hVWRI_xgpOs

 

Rosetta on energinen ja nopealiikkeinen takamies, jonka tilastot muodostunevat Suomen Mestaruussarjassa vieläkin kovemmiksi kuin Yhdysvaltojen yliopistopeleissä. Riistoja ja syöttöjä enemmän odotan häneltä kuitenkin varmaotteista pelinrakentelua ja joukkuepelin ohjausta. Shantale on urheilullinen ja vahvaotteinen yleispelaaja, joka pystyy pelaamaan myös lähellä koria. Hänen ei ole tarkoitus pakitella selkä edellä kolmen sekunnin aluella vaan edetä suoraviivaisempiin ratkaisuihin. Shantale on tottunut ottamaan vastaan haastavia syöttöjä ja Rosetta vastaavasti antamaan niitä. Uskon, että tulemme kauden aikana näkemään paljon hienoja koreja - kuvailee tyytyväinen valmentaja Esa Mäki-Tulokas vahvistuksiaan.

Joukkueharjoituksiin vahvistuskaksikko osallistui ensimmäisen kerran eilisiltana. Heidän edustusoikeutensa on tavoitteena saada kuntoon ensi lauantaina Kotkassa pelattavaan Suomen Cupin otteluun. Varmuudella he pelaavat joka tapauksessa tulevan sunnuntain harjoitusottelussa, kun Kiltaan saapuu vieraaksi ToPo. Ottelu alkaa klo 15.00. Kaikille tervetuloa katsomaan !!!