Tappioton Turun NMKY saapuu pyhänä miesten vieraaksi - esiotteluna B-tyttöjen mestaruussarjan kotiavaus

20.10.2012

Pelaajavalmentaja Arsene Towa pääsee sunnuntaina testaamaan omaa valmennusfilosofiaansa suomalaista huippuvalmentajaa vastaan.
Pelaajavalmentaja Arsene Towa pääsee sunnuntaina testaamaan omaa valmennusfilosofiaansa suomalaista huippuvalmentajaa vastaan.
Robert Juvosen ranteen tervehtymistä joudutaan jännittämään sunnuntaiaamuun asti. Kuvat: Jukka Nissinen
Robert Juvosen ranteen tervehtymistä joudutaan jännittämään sunnuntaiaamuun asti. Kuvat: Jukka Nissinen

Keravan Energia Teamin miehet saavat sunnuntaivieraita länsirannikolta, kun kaikki tähänastiset kolme I-divisiooonan otteluaan voittanut ja Suomen Cupissa aina välieriin saakka edennyt Turun NMKY saapuu Killan hallille.

TuNMKY on aikaisemmilta kausilta keravalaisille varsin tuntematon vastustaja, jonka tekee entistäkin mielenkiintoisemmaksi joukkueen temperamenttinen päävalmentaja Ray Ailus. Pitkään juniorimaajoukkueita ja useamman kauden myös Korisliigassa valmentanut Ailus on asettunut Turkuun ja valmentaa nyt Turun Namikalle uutta valtakunnallista tulemista.

Kun Ray Ailus edellisen kerran valmensi Korisliigassa, johdatti hän KTP-Basketin pronssimitaleille. Tuossa toissakauden pronssijoukkueessa pelasi Ailuksen alaisuudessa nykyisin Keravan Energia Teamia edustava Robert Juvonen. Kauden ensimmäisessä sarjaottelussa Järvenpäässä oikeaan käteensä kovan tällin saanut Juvonen on loukkaantumisensa takia joutunut seuraamaan kaksi edellistä Energia Teamin ottelua kentän laidalta. Toiveissa on Juvosen paluu parketille juurikin entistä valmentajaansa vastaan.

Keravalla on I-divisioonan B-lohkossa allaan kaksi tappiota ja yksi voitto. Viime sunnuntaina HBA-Märskystä haettu vierasvoitto osoitti, että kahden ensimmäisen sarjakierroksen tappiopettymykset on pystytty käsittelemään oikein. Pienessä nosteessa olevalla kotijoukkueella olisi nyt oiva mahdollisuus aiheuttaa turkulaisille heidän ensimmäinen tappionsa.

Ennen miesten ottelua pelataan Killan hallissa B-tyttöjen ensimmäinen SM-sarjan kotiottelu. Sarja-avauksessaan viime viikonloppuna Nokialla Keravan Energia Teamin tytöt taipuivat tasaväkisen väännön jälkeen BC Nokialla. Nyt kun vieraaksi saapuu Helsingin NMKY, voidaan kotijoukkuetta pitää jopa pienoisena ennakkosuosikkina.

Killan halliissa on siis sunnuntaina 21.10.2012 jälleen paljon nähtävää ja jännitettävää:

B-tyttöjen SM-sarjaa alkaen klo 12.20 Keravan Energia Team - HNMKY

Miesten 1B-divisioonaa alkaen klo 15.00 Keravan Energia Team - TuNMKY

B-tyttöjen peliin on vapaa pääsy ja miesten ottelun pääsylippujen hinnat on nähtävissä etusivun otteluilmoituksesta. Tervetuloa !!!