Naisille tyylikäs voitto Nokiasta Killassa

27.10.2012

Rosa Pakarinen valittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi. Kuva aikaisemmasta ottelusta Francois Perthuis.
Rosa Pakarinen valittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi. Kuva aikaisemmasta ottelusta Francois Perthuis.
Earlysia Marchbanksin on tuonut kaivattua lisävoimaa levypallokamppailuihin. Kuva Jukka Nissinen.
Earlysia Marchbanksin on tuonut kaivattua lisävoimaa levypallokamppailuihin. Kuva Jukka Nissinen.

Keravan Energia Teamin naisten joukkue jatkoi kotiotteluiden voittojaan, kun sarjanousija BC Nokia vieraili Keravalla. Nokia oli askeleen pari perässä koko ottelun ajan ja lopputulokseksi saatiin selvä 73-53 kotijoukkueen voitto.

Emännät ottivat pienen henkisen yliotteen vieraistaan heti ottelun ensimmäisellä puoliminuuttisella juoksemalla kaksi nopeaa koria. Alkurynnistyksen jälkeen tllanne rauhoittui hetkeksi ja Nokia pääsi mukaan peliin, kunnes Keravan Energia Team teki uuden irtioton aloitusneljänneksen päätteeksi.

Toisen jakson alkuun BC Nokia sai muutaman onnistumisen, mutta kenttätapahtumien hallinta pysyi Keravalla ja lopullinen karkumatka alkoi Rosetta Adzasun ja Miia Pönnelinin perättäisistä riistoista juostuista koreista. Viimeinen niitti oli Henrika Suhosen jäätävä kolmonen. Keravan peli loksahti kohdalleen, mutta kotikatsomon ilo muuttui järkytykseksi Rosetta Adzasun ottaessa kolmannen virheensä päälle vielä teknisen. Adzasun neljännen virheen jälkeen pelinjohtotehtäviin hyppäsi Elisa Räikkönen, joka ei hankalaa tilannetta hätkähtänyt. Kotijoukkueen johtomarginaali ei yleisistä odotuksista huolimatta kutistunut juurikaan vaan isolle tauolle päästiin edelleen hyvistä asemista.

Kolmannesta kymmenminuuttisesta muodostui vähämaalinen. Kun heitot eivät uponneet siirtyi taistelu levypallorintamalle, jossa Keravan Earlysia "Anna" Marchbanks oli aivan omaa luokkaansa. Hän repi valtaosan irtopalloista selkeästi pitempien maannaistensa nenien edestä. Adzasun istuessa penkillä koko kolmannen jakson, ottivat Marchbanksin lisäksi Roosa Lukkarinen sekä Rosa Pakarinen lisävastuuta itselleen.

Päätösneljänneksen alkajaisiksi vierailijat pääsivät seitsemän pisteen iskuetäisyydelle, mutta siitä eteenpäin keravattaret torjuivat kaikki vieraiden iskuyritykset kerta toisensa jälkeen ja rynnivät samalla itse tavoittamattomiin. Marchbanksin, Lukkarisen ja Pakarisen esitykset jatkuivat vakuuttavina ja lisäksi Keravalle toi penkiltä extra-boostia Minna Valtonen. Päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas pelasi Adzasun kanssa "upporikasta ja rutiköyhää" päästämällä hänet takaisin kentälle vasta aivan ottelun viimeisille minuuteille. Keravan penkki oli niin paljon BC Nokian penkkiä laajempi ettei todellista uhkaa päässyt muodostumaan. BC Nokian peli oli liiaksi Katri Mennan, Noora Lakaniemen ja ulkomaalaisvahvistusten varassa. Amerikkalaisista Amani Franklin oli yritteliäs, mutta Shakara Jones ei pystynyt täysin hyödyntämään pituuttaan.

Tilastot:; Keravan Energia Team - BC Nokia

 

Lokakuun viimeisenä päivänä (ke 31.10.2012) joukkue vierailee Forssassa. Seuraavan kotiottelunsa Keravan Energia Teamin naisten edustusjoukkue pelaa taas heti ensi lauantaina 03.11.2012 alkaen klo 16.00. Vastaan asettuu sarjan kärkijoukkue Lappeenrannan Catz. TERVETULOA KANNUSTAMAAN !!