Radanvarren herruus pysyi Järvenpäässä!

11.11.2012

Pierre Jallow ja Rudolf Mua olivat joukkueidensa pisterohmut Killassa pelatussa paikalliskamppailussa. Kuva viime kauden M2D-ottelusta: Francois Perthuis.
Pierre Jallow ja Rudolf Mua olivat joukkueidensa pisterohmut Killassa pelatussa paikalliskamppailussa. Kuva viime kauden M2D-ottelusta: Francois Perthuis.

Kovin moni lähes kolmesta sadasta Killan koululla olleesta koripallojännäristä ei varmastikaan uskonut kotijoukkueen kolmentoista pisteen taukojohdon kääntyvän lopulta vieraiden viidentoista pisteen voitoksi. Mutta juuri näin Järvenpään Koripalloseura nöyryytti Keravan Energia Teamia ja takoi loppuhurmoksellaan taululle päätöslukemat 84-99 (51-38).

Joukkueet lähtivät tähän paikalliskamppailuun melko erilaisista lähtökohdista. Vaikka JKS oli jo kerran Keravan Energia Teamin lokakuun alun sarja-avauksessa voittanut liikuntahallillaan, olivat järvenpääläiset silti suistuneet sarjataulukossa häntäpäähän neljän ottelun tappioputken myötä. Sen sijaan tänään isäntänä tyylikkäässä Killan hallissaan toiminut keravalaisryhmä oli noussut sarjan kärkeen napsittuaan viidestä edellisestä käymästään ottelusta täyden sarjapistepotin.

Järvenpään Koripalloseura oli viikolla tehnyt, ei niin yllättävän, sopimuksen Pierre Jallowin kanssa, mutta joukkueelta puuttui kokoonpanosta kokenut kapteeni Janne Hänninen ja kaikille keravalaisille koripallon ystäville tuttu, jalkaansa potenut, Henry Alatyppö. Kotijoukkueelta oli edelleen sivussa virolaissentteri Reimo Pähn.

Ottelun alku meni selvästi keravalaismerkeissä. Kotijoukkueelta tippui hyökkäyspäässä lähes kaikki ja puolustuspäässä JKS ajettiin tuon tuosta vaikeisiin ratkaisuihin. Vajaa kuusi minuuttia pelattu ja La Trice Littlen kolmonen ja Rudolf Muan kakkoset repivät tilanteeksi jo 18-4. Helppoa kuin heinän teko. Sitten alkavat vieraatkin jo osumaan, mutta Antti Heiskasen summeriheitto kohentaa keravalaistunnelmaa, kun pallo pomppii kuin pomppiikin korisukan läpi. Ensimmäinen erä pelattu ja tilanne 27-17.

Toisen erän alkuun JKS kehittää jo pienen kirin, mutta Eero Sahlbergin kakkonen ja kolme perättäistä kolmosta repii eron jälleen toiselle kymmenelle. Ja lisää on tulossa. Arsene Towa vetäisee kaukaa naruihin, Heiskanen viimeistelee korin alta ja Towa vielä kakkonen perään. Tilanne 47-28 ja vaajaa viisi minuuttia enää isoon taukoon. Hyvin menee, mutta menkööt!! Seuraavat hyökkäyspään onnistujat voidaan kuitenkin lukea JKS-rosterista. Oja, Laakkonen ja Viita laittavat munkkia säkkiin. Rudof Muan tippaus riittää kuitenkin 51-38 isäntien taukojohtoon.

On yllättävää miten 15 minuutin tauko voi muuttaa kaiken. Siitäkin huolimatta, että kolmannen erän ensimmäiset pisteet merkattiin kotijoukkueen sarakkeeseen Rudolf Muan toimesta. Kotijoukkueen pukukopista oli lampsinut takaisin parketille vääränlaisella itseluottamuksella varustettu koripallojoukkue. Sen sijaan järvenpääläiset taisivat jo tietää miten homma käännetään pohjoisen naapurikaupungin suuntaan. Hyvällä joukkuepelillä, jonka oleellinen osa on onnistumiset laajalla rintamalla kummassakin päässä kenttää. Aikaisempien pistenikkareiden lisäksi Visa Tarjanne ja Jesse Mäntylä saivat heitot kohdilleen ja uskomattomasti Pierre Jallowin kakkonen nostaa vieraat jo 59-60 johtoon, kun kolmatta erää on pelaamatta nelisen minuuttia. Lopulta ratkaisevalle neljännekselle mennään 65-67 JKS-johdossa.

Neljännen jakson alussa Keravan Energia Team pääsee maistelemaan johtoasemaa Muan singotessa kolmosen kuppiin ja Robert Juvosen ladattua kulmasta "melkein kolmonen" -kakkosen. Tämähän kääntyy sittenkin! Turha luulo, Jesse Mäntylä, Visa Tarjanne ja Pierre Jallow nostavat vieraat taas parin pisteen johtoon. Mutta vielä kerran Rudolf Mua laittaa kolmosen sukkaan ja isännät 76-75 piikkiin! Jos se sittenkin kääntyisi vielä! Älä unta näe, seuraava Jesse Viidan kakkonen kääntää lopullisesti ottelun vieraille. Tämän jälkeen korinteko on helppoa enää Järvenpään Koripalloseuralle kotijoukkueen pidentäessä tuskaansa rikkomalla ja viemällä vieraat vapariviivalle. Rudolf Muan päätösdonkki on harvinaisen laiha lohtu kotijoukkueelle ja sitä urhoollisesti kannattaneelle keravalaiselle katsomonosalle.

Parempi ja selvästi enemmän voittoa itselleen halunnut joukkue voitti tämänkin paikalliskamppailun. Päivän vihaisin donkkikin nähtiin vieraiden Pierre Jallowin toimesta ja se varmasti lämmitti voiton lisäksi paikalle saapunuttu runsaslukuista JKS-kannattajakuntaa. 

Kaikken kaikkiaan ottelutapahtuma oli erittäin onnistunut ja hyvää mainosta suomalaiselle divarikoripalloilulle. Ja miksei suomalaiselle koripallolle yleensä. Ottelu oli vauhdikas ja yllätti juonen käänteillään. Killan hallin katsomon lähes ääriään myöten kansoittaneet katsojat loivat loistavan tunnelman otteluun. Ja buffetin palvelu pelasi erikoistarjouksineen erinomaisesti tavallista vaativamman tehtävän edessä. 

 

Ottelun tilastot: Keravan Energia Team - JKS

 

Keravan Energia Teamin miesten joukkueen seuraava kotipeli on poikkeuksellisena viikonpäivänä vasta reilun kahden viikon päästä. Tiistaina 27.11.2012 klo 18.30 alkavaan otteluun Kiltaan saapuu vieraaksi HBA-Märsky Helsingistä.

Tätä ennen joukkue tekee vielä kauden toisen vierailunsa Jyväskylään, kun paikallinen Jyväskylän Weikot isännöi Keravan Energia Teamia Kuokkalan Graniitissa ensi sunnuntaina 18.11.2012 klo 15.00 alkaen.