Naiset jakoivat joululahjoja etukäteen, miehille risuja Karkkilasta

17.12.2012

Rosa Pakarisen sihti oli jälleen kohdillaan viikonlopun NSM-sarjan voittopeleissä. Kuva Francois Perthuis.
Rosa Pakarisen sihti oli jälleen kohdillaan viikonlopun NSM-sarjan voittopeleissä. Kuva Francois Perthuis.
Sanna Heleniuksen ensimmäinen NSM-sarjan voitto Kerava-FoA -kohtaamisissa jäi edelleen odotuttamaan itseään.
Sanna Heleniuksen ensimmäinen NSM-sarjan voitto Kerava-FoA -kohtaamisissa jäi edelleen odotuttamaan itseään.
Ossi Korhonen teki paluun Keravan Energia Teamin miehistöön Karkkilassa. Kuvat viime kauden otteluista Francois Perthuis.
Ossi Korhonen teki paluun Keravan Energia Teamin miehistöön Karkkilassa. Kuvat viime kauden otteluista Francois Perthuis.

Mennyt viikonloppu oli monella tapaa historiallinen keravalaiskoripalloilussa. Varsinkin naiskoripalloilussa. Keravan Energia Teamin naisten joukkue otti tuplavoiton, kun ensin kaatui vieraissa Turun Riento ottelun viimeisen puoliminuuttisen rypistyksellä ja sunnuntaina Killassa joukkue saavutti historiansa suurimman NSM-voiton sarjakakkosesta Forssan Alusta. Näin viikonloppua ei juuri himmentänyt miesten joukkueen taaperrus Karkkilassa.

Keravan Energia Team teki lauantaina onnistuneen ryöstöretken Turkuun, kun Nunnavuoren palloiluhallin tulostaulun summerin lopulta soidessa pistesarakkeet loistivat 73-76 vierasvoittoa. Ottelun voittajaa saatiin arvailla aina viimeisille sekunteille asti, mutta tällä kertaa keravalaispokka piti ja ehkä parin aikaisemman sarjapelin tapaisiin viimehetkien notkahduksiin ei Riennon vieraina sorruttu.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvin vaihteleva ja tapahtumarikas. Keravalaisvieraat kävivät ensimmäisessä erässä jo kahdeksan pisteen johdossa, mutta lopulta jakso päättyi tasatilanteeseen 21-21. Toinen neljännes alkoi sitten Riennon komennuksessa, mutta jälleen tauon lähestyessä tilanne tasaantui ollen matsin puolivälissä 42-41 emännille.

Kolmannessa erässä oli jälleen Energia Teamin vuoro yrittää repäisyä, mutta Riento kuroi viimeiselle pikkutauolle välin pisteeseen 58-59. Odotettavissa oli äärimmäisen jännittävä ratkaisukvartaali. Moni keravalainen oli live-seurannan ääressä jo nuolaisemassa ennen tipahtamista, kun vieraat johtivat ratkaisevanomaisesti 62-70 nelisen minuuttia ennen loppua. Ja yhtä monelta keravalaiselta oli mennä ennen aikojaan keitetyt voittokahvit väärään kurkkuun, kun Brittany Hedderson nosti Riennon vielä kerran piikkiin 73-72 reilu puoli minuuttia ennen loppua. Tällä kertaa Kerava kokosi hienosto itsensä ja muutenkin loistavan ottelun pelannut Rosa Pakarinen vei vieraat seuraavassa keravalaishyökkäyksessä tahdonvoimalla takaisin johtoon. TuRin seuraava yritys päätyi lopulta Rosetta Adzasun hyppysiin ja sitä kautta Shantale Ramble-Donaldsonilta vapaana korin alla odottaneelle Earlysia Marchbanksille, joka nosti voittokupin ja lopputilanteeksi kolmen pisteen vierasvoiton.

Erikoispapukaijamerkit TuRi-voitosta Rosa Pakarisen heittotyöskentelylle ja Roosa Lukkarisen puolustuspelaamiselle. Luke imaisi TuRin tehopelaaja Callan Taylorilta mehut pois heti alkuunsa. Jopa vielä totaalisemmin kuin aikaisemmassa Honka kotiottelussa Melissa Jeltemalta.

Tilastot NSM: TuRi - Keravan Energia Team

Turusta oli kotiintuomisiksi siis tärkeät sarjapisteet ja roimasti itseluottamusta seuraavan päivän FoA-kotiottelua varten. Ja voi veljet, mitä siitä seurasikaan! Tuskin kukaan suomalaisen naiskoripallon seuraajista olisi uskonut, että Keravan Energia Team tulee totaaliseen näytöstyyliin nuijimaan kahdeksan NSM-sarjaottelun voittoputkessa olleen Forssan Alun parketin rakoon tavalla, joka lopulta välittyi historiallisen live-streamauksen kautta ympäri maailmaa. Forssan Alun voittoputkelle tuli nimittäin tyly loppu.

Viiden minuutin jälkeen tilanne jo 16-2 ja ekan kympin päätyttyä 28-11. Tuskin tätä voi todeksi uskoa! Mutta niin se vaan oli. Toisen jakson lopussa ero kävi jo kahdessakymmenessä, mutta Sanna Helenius ja Juta Jahilo saivat vielä kakkosillaan kavennettua taukotilanteeksi 43-27.

Kolmannen neljänneksen viisi ensimmäistä minuuttia oli kotijoukkueelle tällä kertaa ne vaikeimmat ja FoA sai eron kutistumaan kymmeneen pisteeseen 46-36. Tässä vaiheessa oli helppo todeta, että näinhän tämä taas menee ja eiköhän Forssa tämän tästä vielä hoida. Ei sinne päinkään! Rosa Pakarinen upottaa jälleen yhden tärkeän kolmosen ja Alkua viedään taas! Ero repeää jo reippaasti kolmannellekymmenelle pari minuuttia ennen viimeistä pikkutaukoa 67-43, mutta Noora Järvikankaan kaksi kolmosta nostaa vielä vierastoiveita ennen viimeistä erää.

Viimeisellä jaksolla keravalaiset onnistuivat kuittaamaan kaikki FoA:n hyökkäyspään onnistumiset ja näin ero ei juuri päässyt kaventumaan. Päin vastoin. Elisa Räikkönen teki kotijoukkueelle vielä viimeisen reilun minuutin aikana viisi pistettä kruunaten joukkueensa historiallisen voiton Miia Pönnelinin hyökkäyslevypallon jälkeen tarjoilemasta syötöstä viime sekuntien kakkosella lopputulokseksi 93-67.

Näin Keravan Energia Team otti piste-eroltaan historiansa suurimman NSM-sarjan voittonsa kautta aikain ja sivuaa jo nyt kauden 2009-2010 ennätystään yhden kauden aikana voitetuista otteluista. Ottelu oli samalla ensimmäinen Killan hallissa live-streamattu NSM-sarjan ottelu. Erityisen historiallista oli myös se, että Ylen Urheiluruutu oli paikalla todistamassa tätä jo sinänsä isolla keravalaisen koripallon historian kirjoihin jäänyttä kamppailua.

Tilastot NSM: Keravan Energia Team - FoA

Raportti Koripalloliiton sivuilla: Kerava katkaisi Alun voittoputken

Ylen Urheiluruutu: Kerava-Forssa (lyhyt raportti alkaa n. 15 minuutin kohdalla)

Ottelu netissä Normiputki Oy:n tarjoamana: Keravan Energia Team - Forssan Alku

 

Kaikkea ei kuitenkaan aina voi voittaa ja tällä kertaa siitä piti huolen miesten edustusjoukkue. Sunnuntain Karkkila-vierailu osoittautui lopulta juuri niin vaikeaksi kuin olettaa ennalta sopi. Tai jopa vielä vaikeammaksi. KaU Koris otti viihtyisessä kothallissaan ottelun ohjat käsiinsä heti alkusekunteista lähtien. Tuskin pallo oli noussut tuomarin aloitusheitosta vielä edes ilmaan, kun vieraat ottivat jo muutaman taka-askeleen isäntien alottaessa rymistelyn kohti tärkeitä sarjapisteitä.

Keravan Energia Teamin ongelmat hyökkäyspäässä kulminoituivat kahteen tosiasiaan. Palloa ei saatu korin alle ja kaukaa ei uponnut. Siinä ei ole paljon tehtävissä, kun solmu ei aukea koko neljäkymmenminuuttisen aikana ja samalla kotijoukkue vetää kolmosto naruihin kuin viimeistä päivää. Eka erä KaU Korikselle 30-15. Toinen erä mentiin sentään tasoissa, joten isolla tauolla viimeisiään vetelevä tulostaulu näytti tilannetta 45-30 isännille.

Vieraiden epätoivoinen yritys kääntää ottelua itselleen päättyi kolmannen erän puolessa välissä, kun oma etsikkoaika eron kuromiseksi sössittiin ja lopulta isännät saivat jälleen kolmospyssynsä kohdilleen. Kolmas neljännes Karkkilalle 23-13 ja viimeiseen erään mentiin 68-43 kotijohdossa. Siihen loppui keravalaisten näennäinenkin taistelu voitosta, vaikka viimeinen jakso mentiinkiin taas enemmän tasatahtiin 24-23. Näin sarpisteet jäivät selkeästi Karkkilaan 92-66 lopputuloksella, joten KaU Koris kuittasi komeasti lokakuussa Keravalla aikaisemmassa joukkueiden välisessä koitoksessa kärsimänsä kahdeksan pisteen tappion.

Tilastot M1DB: KaU Koris - Keravan Energia Team

Raportti ja otteluvideo KaU Koriksen sivuilla: KaU Koris - Keravan Energia Team

 

Keravan Energia Teamin edustusjoukkueet jäävät nyt ansaitulle joululomalle. Ottelut jatkuvat miesten osalta tuplamatsilla (JKS vieraissa, JyWe kotona) tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna ja naisten joukkueen osalta tammikuun toisena viikonloppuna HyPon vieraana. PALATAAN TAAS ENSI VUONNA PARKETEILLE JA KATSOMOIHIN. KIITOS!!