Kaukoheitot kateissa mutta HBA-Märsky kaatui

27.2.2013

Kuvat aikaisemmasta.....
Kuvat aikaisemmasta.....
.....HBA-kotiottelusta: Harri Vallila
.....HBA-kotiottelusta: Harri Vallila

Killan hallin kotikorit järjestivät yllätyksen Keravan Energia Teamin miehille hylkimällä kahdeksastatoista kolmen pisteen heitosta yhtä vaille kaikki. Joukkue oli kuitenkin HBA-Märskyä vahvempi muilla osa-alueilla, mikä riitti lopulta 92-84 (47-34) voittoon. Ottelutapahtuma käynnistyi hiljaisella hetkellä.

Ottelun ensimmäisen korin nakkasi Rudolf Mua kaaren takaa. Leiskautus jäi yllättäen kotijoukkueen ainoaksi onnistuneeksi kolmen pisteen suoritukseksi. Kolmosensa jatkoksi Muan nakkasi kaksi keskimatkan kakkosta, joiden myötä isännät kiilasivat heti kättelyssä 7-0 johtoon ennen kuin HBA Märsky sai pistekuparisensa rikki, mutta tulikin sen jälkeen ryminällä rinnalle ja aina ohi asti. Vieraiden kahden pisteen johto kääntyi kuitenkin ensimmäisen erän lopussa Taavi Lapilan kahden kakkosen ja Muan lisäonnistumisen kautta neljällä pisteellä isännille 22-18.

Toinen neljännes jatkui tasaisissa merkeissä aina sen viimeiselle minuutille asti. Ossi Korhosen röyhkeä lay-up kasvatti piste-eron kuuteen (40-34) ja märskyläiset ottavat aikalisän. Sen jälkeen peli jatkuu HBA:n hyökkäyspäässä, mutta Henri Niemistö ei saa palloa kentälle viiden sekuntin aikana. Näin pallonhallinta isänille, Arsene Towa kuittaa korin alta kakkosen, tuomari viheltää päälle vieraiden Joonas Tahvanaiselle virheen. Vierasjoukkueen penkki ei sulata tätä ja nopeasti käydyn sananvaihdon jälkeen tuomaristo palkitsee vierasjoukkueen vielä penkkitekulla.

Towa heittää saamansa and1-vaparin pussiin, LaTrice Little kuittaa teku-vapareista kaksi pinnaa lisää ja kaiken kukkuraksi Energia Team saa vielä erän viimeisen hyökkäyksen käyttöönsä. Oskar Michelsen rikkoo Mike Kingiä, joka laittaa jälleen vaparit pussiin. Vajaassa minuutissa kotijoukkueen kuuden pisteen kaula muuttuukin 13 pisteen taukojohdoksi (47-34). Jos ottelussa voidaan katsoa kulminaatiopisteen jossain kohtaa olleen niin tässä se sitten oli.

Tauon jälkeen ero repesi nopeasti reiluun kahteenkymmeneen ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 72-53 vieraiden Julius Rajalan tipattua korin joukkueelleen. Viimeisen kvartaalin ensimmäinen puolikas mentiin jälleen tasatahtiin, mutta sitten alkoi HBA-Märskyn kiri. Vieraat nousivat 82-63 tilanteesta viimeisen vitosen aikana aina kuuden pisteen päähän (88-82), kun aikaa oli vielä reilu minuutti.

Nuori Rudolf Nikander toi kuitenkin helpotusta keravalaiskatsojille laittaessaan saamansa vaparit tyylikkäästi pussiin ja vielä naulatessaan ottelun viimeisen korin ja näin lopputulokseksi 92-84.

Keravan Energia Team onnistui näin voittamaan kaikki neljä joukkueiden välistä kohtaamista. Toivottavasti HBA-Märskyn pelaajille oli näistäkin otteluista hyötyä tuleville koripalloilijan urilleen. Hyvässä vauhdissa pojat jo ovat. Tässäkin ottelussa kaikki yhdeksän pöytäkirjaan merkattua pelaajaa sai henkilökohtaisen pistetilinsä auki ja peräti kuusi heistä teki vähintään kymmenen pistettä. Se on osoitus siitä, että lupaavista yksilöistä kasattu ryhmä osaa pelata myös hyvin joukkueena.

Keravan Energia Teamillä on mahdollisuus varmistaa M1D:n B-lohkon voitto ensi sunnuntain vieraspelissään Turun NMKY:tä vastaan. Ottelu alkaa tuolloin klo 17.00 Nunnavuoren palloiluhallissa. Pari tuntia aikaisemmin alkaa Killassa NSM-sarjan hegemoniaottelua, kun radanvarren naisherruus ratkaistaan Keravan Energia Teamin ja Hyvinkään Pontevan välillä. Ylösheitto tuolloin siis klo 15.00. TERVETULOA.

Tilastot: Keravan Energia Team - HBA-Märsky

Ennen ylösheittoa Killan hallissa vietettiin hiljainen hetki ja kotijoukkueen pelaajat pelasivat ottelun surunauha pelipaitoihin kiinnitettyinä. Miesten edustusjoukkue ja koko seura haluaa esittää syvän osanottonsa yllättäen poismenneen Vesa Räikkösen perheelle ja toivoo heille voimia suunnattamon surun keskellä. Pitkäaikainen seura-aktivisti oli monella tavalla mukana Keravan Kori-80 ry:n toiminnassa. Myös lukuisat seuraihmiset jäävät kaipaamaan Veskua.