Naisten joukkue pitää vielä jännitystä yllä

18.3.2013

Hilma Ala-Vähälän pirteät esitykset ovat tuoneet hänelle paikan avausviisikossa. Kuva Jukka Nissinen.
Hilma Ala-Vähälän pirteät esitykset ovat tuoneet hänelle paikan avausviisikossa. Kuva Jukka Nissinen.
Earlysia Marchbanksin tehot ovat tappioista huolimatta edelleen tallella. Kuva Francois Perthuis.
Earlysia Marchbanksin tehot ovat tappioista huolimatta edelleen tallella. Kuva Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin naisten joukkue ei pystynyt varmistamaan viikonlopun tuplakierroksella paikkaansa play offseissa. Lauantaina Killassa vieraillut Catz Lappeenrannasta oli omaa luokkaansa ja sunnuntain reissu Kisahalliin tuotti lähes yhtä selvän tappion Torpan Poikien käsittelyssä.

Tämän kauden viimeinen NSM-sarjan pudotuspelipaikka koripallokaudella 2012-2013 tulee ratkeamaan vasta viimeisellä ottelukierroksella. Tämä varmistui, kun Keravan Energia Teamin naisten joukkue ei onnistunut viime viikonloppuna kasvattamaan voittosaldoaan.

Lauantaina Killassa vieraillut Lappeenrannan Catz otti heti miten ottelun ohjat käsiinsä. Eikä niistä luopunut. Ensimmäinen erä tylysti vieraille 9-26. Kotijoukkueesta ensimmäisessä erässä onnistui pisteiden teossa ulkomaalaisvahvistusten Rosetta Adzasun ja Earlysia Marchbanksin lisäksi vain Iina Makkonen kolmosellaan.

Toisella kympillä kotijoukkueestakin onnistui jo useampi pelaaja. Muun muassa Hilma Ala-Vähälä ensin kolmosella ja kohta perään tyylikkäällä kakkosellaan. Silti eroa tuli jakson aikana lisää seitsemän pistettä. Puolivälissä tilanne 29-53.

Kolmaskaan jakso ei tuonnut helpotusta. Päin vastoin. Catz kiristi otettaan edelleen ja viimeiseen neljännekseen lähdettiin tilanteesta 44-84. Viimeinen erä pelattiin sentään tasan ja näin lopputulokseksi saatiin kotijoukkueen kannalta murheelliset 59-99. Keravan Energia Team ei ole historiansa aikana vielä kertaakaan voittanut NSM-sarjassa Catziä. Toivottavasti siihen tarjoutuu vielä tällä kaudella mahdollisuus. Ja silloin kaikki on taas mahdollista.

Tilastot: Keravan Energia Team - Catz

Raportti Catzin sivuilla: Catzille murskavoitto tuliaisiksi Keravalta

 

Tuskin Keravan Energia Team oli toipunut Catzin tyrmäyksestä, kun jo seuraavana päivänä odotti Kisahallin kanveesi ja kotijoukkue Torpan Pojat. Väsynyttä vierasjoukkuetta riepoteltiin taas heti alussa 9-0. Sen jälkeen oli huomattavasti tasaisempaa ja isolla tauolla tilanne oli vielä käännettävissä 49-38.

Kolmannen erän alku lupaili vielä pientä keravalaiskiriä Hilma Ala-Vähälän ja Rosa Pakarisen nakattua kolmoset pussiin. Mutta ote ei kestänyt ja kolmas jakso päättyi lopulta tilanteeseen 74-55. Viimeisellä kymmenminuuttisella ToPo vielä tuplasi johtonsa ja Keravan Energia Teamin oli jo toista kertaa vuorokauden sisään tyydyttävä tuloksellisesti melkolailla rujoon tappioon. Lopputulos 100-61

Tilastot: ToPo - Keravan Energia Team

Raportti ToPon sivuilta: ToPo Naiset näyttivät Keravalle mallia

 

Näin ollen viimeinen play offs -paikka tullaan ratkaisemaan runkosarjan viimeisellä kierroksella ensi lauantaina 23.3.2013. Keravan Energia Team saa Kiltaan vieraaksi tällöin jo klo 15.00 alkavaan otteluun BC Nokian. Voittamalla tämän ottelun keravalaisjoukkue tekee paikallista koripallohistoriaa. Voitto kun varmuudella riittäisi kahdeksanteen tilaan ja sitä kautta viimeiseen pudotuspelipaikkaan! TERVETULOA JOUKOLLA KANNUSTAMAAN!