B-tyttöjen karsintapelit vauhtiin - KET klaarasi avauspäivän vastustajansa

14.9.2013

Bettina ajaa Vilppaan puolustuksen keskelle, Aino ja Iina tarkkailevat.
Bettina ajaa Vilppaan puolustuksen keskelle, Aino ja Iina tarkkailevat.

Kotijoukkue Keravan Energia Team otti tarvittavat voitot vastustajistaan SM-karsintapelien avauspäivänä Killassa. Ensimmäiseltä karsintakierrokselta jatkoon päässeet Salo (Vilpas) ja Vimpeli (Veto) kaatuivat numerollisesti kohtuullisen selkeästi.

Vaikka Vilpas aamupäivän ekassa pelissä aloitti pisteiden teon, niin KET kuitenkin alkuminuuttien haparoinnin jälkeen otti kuskin paikan pelissä. Vaikka palloa kierrätettiin kohtuullisen hyvin, niin syöttöpaikkoja ei 3-sekunnin alueelle kuitenkaan kauheasti saatu. Näyttävimmät suoritukset syntyivät usein korille ajamalla, jolloin erityisesti Bettina, Sara ja Roosa onnistuivat tekemään pisteitä. Loppupelissä prässi oli myös vahvaa, jolloin saatiin tukku nopeita vastahyökkäyksiä. Piste-ero kasvoi tasaisesti, loppunumerot KETille olivat 71-41 (41-23).

Vimpeli-pelin tahti ei päätä huimannut. Tuntui että pelissä edettiin puolivaloilla puoliajalle asti, jolloin eroa KETin hyväksi oli vain 6 pistettä. Tahti ja taso oli vaatimaton, mutta KET oli koko ajan muutaman (=tarvittavan) askeleen edellä pohjalaisia vierailijoitaan. Puoliajan jälkeen ja erityisesti 4. jaksolla löytyi joukkueelta uutta puhtia, jolloin ekassakin pelissä onnistuneet ajot saivat nyt jatkoa. Pelin lopputulos KETin eduksi lukemin 77-58 (38-32).

Sunnuntaina koitokset jatkuvat, jolloin vastukset myös kovenevat. Aamulla kukonlaulun aikaan kohdataan Turun Riento klo 8.20, joka niisti keravalaisnenät EHBT:ssä 3 viikkoa sitten. Nyt olisi oiva paikka maksaa kalavelat turkulaisille...

Puolilta päivin kohdataan Lappeenrannan ylpeys Catz,  joka esitti lauantaina vauhdikasta peliä molemmissa otteluissaan.