Voitto maistui jo suussa - huolimattomuus kostautui

21.10.2013

Orlando Taylor nosteli seitsemän tärkeätä pistettä Keravan toisen neljänneksen noususuhdanteessa.
Orlando Taylor nosteli seitsemän tärkeätä pistettä Keravan toisen neljänneksen noususuhdanteessa.
Sami Maroufin kaukoheitot alkavat pikkuhiljaa löytämään maalinsa. Kuvat kauden aikaisemmista kotiotteluista: Francois Perthuis
Sami Maroufin kaukoheitot alkavat pikkuhiljaa löytämään maalinsa. Kuvat kauden aikaisemmista kotiotteluista: Francois Perthuis

Keravan Energia Teamin miehet maistelivat jo voiton makua Pyynikin Palloiluhallissa, mutta tasaisen ja vaiherikkaan ottelun viimeinen minuutti kuivatti keravalaiskitalaet ja maku muuttui katkeraksi kalkiksi. Pyrintö II rokotti armotta vieraidensa viimehetkien huolimattomuudesta ja karkasi voittoon lukemin 85-79 (37-39).

Keravan Energia Team -miehistön pyhäreissu Tampereelle ei vieläkään tuonut helpottavaa voittoa. Nihkeän aloitusneljänneksen jälkeen Kerava yllätti kaikki paikalla olleet ja juoksi toisen kymmenminuuttisen alun 0-15 ottaen samalla kuskin paikan haltuunsa. Tyrmäyksestä toivuttuaan Pyrintö hilautui takaisin kantaan ja Topias Palmin summerikolmonen kavensi taukotilanteeksi vierasjohdon 37-39.

Ottelun toisen puolikkaan pistetehtailu käynnistyi lupaavasti Mike Kingin onnistuneella kolmosella, mutta seuraavat seitsemän pistettä teki isäntäjoukkue kanadalaisvahvistustus Yannick Anzulunin johdolla. Sami Maroufin kolmonen vei Keravan jälleen pisteen johtoon, mutta lopun kolmatta jaksoa dominoi Pyrintö ja Anzuluni. Kolmas kymppi päättyi tamperelaisten kuuden pisteen johtoasemaan.

Neljä minuuttia ennen ottelun päätössummeria Pyrintö johti edelleen kahdeksalla pisteellä, kunnes King onnistui kolmosessa ja toi Keravan viiden pisteen päähän. Puolisen minuuttia tästä eteenpäin ja Arsene Towa nostaa vieraat jo pisteen päähän isännistään. Kolme minuuttia jäljellä ja King upottaa jälleen kolmosen, jonka avulla Energia Team siirtyy yhdellä pisteellä johtoon. Tämän johdon kuittaa huikealla heittopäällä ollut Anzuluni onnistuneella vaparilla ja viimeinen kaksi minuuttinen käynnistyy tasatilanteesta.

Keravalaistunnelma nousee kattoon ja voitonmaku kielen päälle kun Akar Sharef nostaa lay-upilla Energia Teamin kahden pisteen johtoon. Hetkeä myöhemmin sama mies vapaaheittoviivalle. Aikaa pelikellossa on jäljellä 1 minuutti ja 17 sekunttia. Kummatkin vapaaheitot kolahtavat takarautaan, mutta Mike King korjaa hyökkäyslevyrin. Tästä seuranneesta käsien sekamelskasta selviää voittajaksi Yannick Anzuluni, joka riistää ja karkaa yksin läpi. Sami Maraoufin kurotusriistoyritys tuomitaan epäurheilijamaiseksi virheeksi ja seuranneista vapaaheitoista ja sivurajasta Pyrintö II otti itselleen kahden pisteen johtomarginaalin. Homman paketoi Topias Palmin pallonriisto ja sitä seurannut Alex Vaenebergin and1 lay-up. Energia Teamin taivas romahti vajaassa minuutissa. Loppuun Pyrintö vielä kaunisteli voittonsa vapariviivalta.

- Heitimme hyvin, sillä tämän ottelun heittoprosenttejamme voi jo pitää heittoprosentteina. Lisäksi voitimme levypallot selkeästi. Näitä pelejä on kuitenkin todella vaikea voittaa, jos pallo menetetään 32 kertaa. Siinä on periaatteessa kahden ottelun menetykset yhdessä pelissä. Ensimmäinen voitomme jäi huolimattomuuden takia edelleen odottamaan itseään ja keskiviikkona on Forssassa uusi peli ja uusi mahdollisuus - tuumaili valmentaja Kaarle Manner taistelun tauottua.

- Forssaan lähdetään suurella mielenkiinnolla. Arki-illan vierasottelu on aina oma haasteensa ja lisäjännitystä tuo se, että muutamat avainpelaajamme saivat Pyynikillä sen verran iskuja ja osumia, että hieman arveluttaa ketkä kaikki palautuvat täyteen pelikuntoon jo heti keskiviikoksi - mietiskeli joukkueenjohtaja Arto Arajuuri huolestuneena.

Tilastot: Pyrintö II - Keravan Energia Team

Forssan Koripojat - Keravan Energia Team Forssan Feeniks-hallissa keskiviikkona 23.10.2013 alkaen klo 18.30. Tervetuloa mukaan kannustamaan !!