Ennakko: JKS voitokkaana Killan sunnuntai-derbyyn

30.10.2013

Rudolf Mua lisäksi JKS:n nykymiehistöstä ovat aikaisemmin...
Rudolf Mua lisäksi JKS:n nykymiehistöstä ovat aikaisemmin...
...edustaneet Keravan Energia Teamia Pierre Jallow...
...edustaneet Keravan Energia Teamia Pierre Jallow...
...sekä Henri Alatyppö. Kuvat kaudelta 2010-2011 Francois Perthuis
...sekä Henri Alatyppö. Kuvat kaudelta 2010-2011 Francois Perthuis

Kuluvan miesten I-divisioonakauden ehkä suurin yllättäjä Järvenpään Koripalloseura vierailee huomenna naapurikaupungissaan Keravalla. Killan halliin odotetaan kiihkeä paikallistunnelmaa. Etenkin kun osa JKS-pelaajista on lähimenneisyydessä edustanut myös Keravan Energia Teamia.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja kummankin ottelun on vienyt nimiinsä JKS. Ensin järvenpääläiset voittivat harjoitusottelun syyskuun alussa Järvenpään Liikuntahallissa lukemin 82-74 ja myöhemmin lokakuussa samaisella peliareenalla sarjakohtaamisen loppupistein 98-81.

Huominen naapurusten välinen yhteenotto on kauden ensimmäinen keravalaisten kotikentällä. Samalla myös JKS-vahvistus Rudolf Mua pelaa ensimmäisen vierasottelunsa Keravalla Killan hallissa. Aikaisemmilla kolmella kaudella Mua on edustanut Killassa vain Keravan Energia Teamia. Tämä paikalliskamppailu onkin Rudi Mualle ikään kuin vieraspeli kotikentällä.

- Järvenpään Koripalloseuraa meidän ei tarvitse sen kummemmin scoutata. Olemme hyvin tietoisia, että korien alle heillä on laittaa kaksi isoa vahvistusta, takamiehet eivät ole pelkästään innokkaita ajajia vaan myös taitavia siinä sekä pisteenä iin päälle kolmosviivan takana viihtyvä "teloitusryhmä". Oma tarinansa onkin sitten se, miten pystymme tämän tiedon käsittelemään ja hyödyntämään -tuumailee päävalmentaja Kaarle Manner ottelun alla.

- Emme kuitenkaan aio tyytyä kohtaloomme. Uskotaan ja toivotaan, että pelaajien viime viikonlopun tuplakierroksella saamat kolhut paranevat huomiseen iltapäivään mennessä. Valmistavissa harjoituksissa ne vielä hieman häiritsivät. Teemme joka tapauksessa kaiken sen mikä tehtävissä on, että yllätysvoitto jäisi Keravalle -päättää Manner.

Järvenpään Koripalloseura kiilasi loppukesästä kabinetin kautta I-divisioonan ylempään A-lohkoon. Keravan Energia Team hoiti oman nousunsa kuittaaalla viime kaudella I-divisioonan B-lohkon mestaruuden. Sittemmin naapurikaupunkien osat ovat kääntyneet päälaelleen. JKS Basket on osoittanut, että sen oikea paikka on valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja kevättä ajatellen järvenpääläiset pelaavatkin jopa pääsystä runkosarjassa sijoille 1-4 sijoittuvien joukkueiden välisiin pudotuspeleihin. Keravan Energia Team sen sijaan on ajautunut sarjan hännille ja joukkueen ensimmäisenä tavoitteena on repiä ankkuri irti jumbopohjasta.

Ottelussa on kovat panokset. Tervetuloa seuraamaan sähköistä paikalliskamppailua:

Keravan Energia Team vs Järvenpään Koripalloseura

Killan halli (Sarvimäentie 35, Kerava) sunnuntaina 1.12.2013 alkaen klo 15.00 !!