Ennakko: huomenna Killassa arvaamaton Tampereen Pyrintö II

22.11.2013

Keravan Energia Team vs Tampereen Pyrintö II
Killan halli lauantaina 23.11.2013 alkaen klo 16.00.
Keravan Energia Team vs Tampereen Pyrintö II Killan halli lauantaina 23.11.2013 alkaen klo 16.00.

Miesten edustusjoukkueen kotiotelut jatkuvat tiiviisti viikonloppuisin aina joulutaukoon saakka. Huomenna lauantaina Killan halliin saapuu vieraaksi arvoituksellinen Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue.

Koripallonosteisessa Suomessa Tampereen Pyrinnön mieskoripalloilun nykytilanne on jotain vielä hieman ainutlaatuisempaa. Pyrinnöllä on Korisliigajoukkueen lisäksi joukkue myös tässä ylemmässä I-divisioonassa (A). Tamperelaismiehistöt harjoittelevat pääsääntöisesti yhdessä noin 20 pelaajan ryhmällä ja näistä pelaajista jopa yli puolet ovat Pyrinnön omia kasvatteja. Pyrinnön poikajunioreiden valmennuksessa on viime vuodet tehty ilmeisen laadukasta työtä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen noin kuukausi sitten Pyynikin Palloiluhallilla kääntyi ottelun viimeisen kahden minuutin aikana Keravan johtoasemasta kirveleväksi vierastappioksi. Yhdeksän ottelun hävioputkessa olevalle Keravan Energia Teamille kyseisen ottelun voidaan näin jälkikäteen todeta olleen kauden tähän asti kelvollisin esitys. Varsinkin kun otetaan huomioon, että Pyrintö II esiintyi tuolloin parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Isot minuutit pelasivat niin Alex Vaenerberg, Osku Heinonen kuin myös Topias Palmi. Nämä kolme nuorisotähteä pelaavat ensisijaisesti Pyrinnön Liigajoukkueessa ja niin ikään Pyrinnön europelejä tahkoavassa Baltian Liiga -joukkueessa.

Oma lukunsa on Pyrinnön divarmiehistön kanadalaisvahvistus Yannick Anzuluni, jota on monessa yhteydessä luonnehdittu jopa koko I-divisioonan parhaaksi pelaajaksi. Tampereella 205 cm pitkä Anzuluni säkitti Energia Teamia vastaan 29 pistettä ja repi 10 levypalloa pelaamassaan 27 minuutissa. Sittemmin Anzuluni on näyttänyt kyntensä myös Baltian Liigassa, jossa hän on joissakin otteluissa joukkueen "neljäntenä jenkkinä" jättänyt varjoonsa Pyrinnön Liigamiehistön varisinaiset ulkomaalaisvahvistukset. Korisliigaa Anzuluni ei ole toistaiseksi pelannut kolmen ulkomaalaispelaajan kiintiösäännön takia.

Huomisen osalta Pyrinnön divarimiehistöstä tekee täysin arvaamattoman se, että lähes samaan aikaan kun pallo nousee ylös Killan hallissa, pelaa Pyrinnön Liigajoukkue Baltian Liigaa Virossa. Nähtäväksi jää uhraako Tampereen Pyrintö ketään yllämainituista tähtipelaajistaan divisioonajoukkueelle. Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa he kaikki olivat joka tapauksessa merkittävässä osassa. Ottelun ensimmäinen jännitysmomentti onkin se, millä rosterilla Pyrintö II Keravalle ja Killan hallille saapuu.

Oli Pyrinnön kokooonpano sitten mikä hyvänsä ei sarjajumbo Keravan Energia Teamilla ole minkäänlaista syytä, eikä varsinkaan varaa, lähteä otteluun takki auki. Pyrintö on pelannut divarissa vahvoin ottein ja ottanut kovia voittoja, vaikka sen pelaajisto on vaihdellut suuresti eri otteluiden välillä.

Tervetuloa seuraamaan äärimmäisen mielenkiintoista I-divisioonan A-lohkon ottelua:

Keravan Energia Team vs Tampereen Pyrintö II

Killan halli lauantaina 23.11.2013 alkaen klo 16.00 !!!