Miehet selätti ONMKY jatkoajan jälkeen!

14.1.2014

Peetu Drockila teki vakuuttavan kaudenavauksen keravalaispaidassa.
Peetu Drockila teki vakuuttavan kaudenavauksen keravalaispaidassa.
Emil Osmanu Djeen palkittiin heti Kilta-debyytissään kotijoukkueen parhaana pelaajana.
Emil Osmanu Djeen palkittiin heti Kilta-debyytissään kotijoukkueen parhaana pelaajana.
Arsene Towa rusauttaa donkin ja saa vielä vaparin päälle. Kuvat Francois Perthuis.
Arsene Towa rusauttaa donkin ja saa vielä vaparin päälle. Kuvat Francois Perthuis.

Keravan Energia Teamin miesten edustusjoukkue sai ja joutui kamppailemaan ONMKY:n kanssa enemmän kuin loppuun asti sarjapisteistä Killan vuoden kotiavauksessaan. Ottelu venyi jatkoajalle ja voittaja varmistui silloinkin vasta loppusummerin soidessa.

Miesten joukkueen sunnuntaisesta ONMKY-kotiottelusta muodostui lopulta melkoinen  spektaakkeli. Pitkän matkan vieraat johtivat ottelua tasan yhden kerran, kun tehokkaasti ottelun ensimmäisen puoliskon esiintynyt Corbin Thomas nosti tilanteeksi 2-4. Tilanne kääntyi kuitenkin lupaavasti kotijoukkueelle, kun Peetu Drockila latoi kaksi kakkosta pussiin. Eikä se jäänyt siihen. Jäätävän kauden avauksen tehnyt Drockila latasi vielä kolmosenkin naruihin ja kun tässä välissä sekä Arsene Towa että Antti Heiskanen olivat nostaneet kakkoset mieheen olikin tilanne jo 13-4. Ynni-koutsi Juha Valkaman ottama aikalisä kuitenkin tehoaa ja tilanne tasoittuu avausneljänneksen päätteeksi lukemiin 19-17.

Toisen erän alkuun Keravan Energia Teamin toinen yllätyskortti Emil Osmanu Djeen tekee "Drockilat" ja lataa kahden mid-rangekakkosen lisäksi yhden korin myös kolmosviivan takaa. Kaunista, oikein kaunista! Ero repeää jo toiselle kymmenelle 28-16. Mutta eihän se siihen jää. Corbin Thomas näyttää oululaisesimerkkiä ja nostelee kavennuskuppeja. Lopulta Aubrey Conerly kiemurtelee vielä pahaenteisesti pallon korinalta koriin ja taukotilanteeksi 46-41.

Kolmas kvartaali etenee jälleen isännille suopeammin. Drockila vapauttaa yhdellä ottelun seitsemästä koriinjohtaneella syötöllään Towan, joka rysäyttää raskaan donkin kotiyleisöä huudattaen. Tilanteesta vielä and1-vapari päälle ja pussiin sekä tulostaululle lukemat 64-55. Ja tilanne sen kuin paranee, kun Sami Marouf nostaa kolmannen erän viimeisen korin ja tilanteeksi 71-59.

Neljännen jakson alkuminuutit mennään vielä tasatahtiin. Drockila naulaa kolmosen ja perään Antti Heiskasta rikotaan, mutta pallo löytää tiensä korisukan läpi. And1-vapari pussiin ja tilanteeksi vaarallisen turvallisesti 77-66. Niinhän siinä käy, että Conerlyn kolmonen aloittaa vieraskirin, jota Otso Laakkosen kakkoset tahdittavat vielä kiivaampaan laukkaan. Reilu minuutti aikaa ja Jemal Farmerin hyökkäysriba ja onnistunut korinalusnosto tuo tilanteeksi jo 79-77. Emil Osmanu Djeen laittaa helpottavasti pari vaparia sisään, mutta niin tekee Farmerkin. Seuraavaksi Tomi Yrjänheikki rikkoo Djeeniä ja jälleen mennään vapariviivalle. Ensimmäinen sisään, mutta toinen kimpoaa koriraudasta ulos. Ja niinhän siinä käy, että Aubrey Conerlylle jää erinomaisesti aikaa naulata vielä neljännen erän kolmas kolmonen ja tilanteeksi 82-82. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen hyökkäys menee pyörimiseksi ja Drockilan heitto ei löydä korilevyä pidemmälle. Se tietää jatkoaikaa.

Keravan Energia Team saa jatkoajalle yrittää ensin korintekoa. Lopoulta se onnistuukin, kun Mike King kaapii hyökkäyslevypallon, pujottaa pallon naruihin ja saa vaparin päälle. Sekin menee pussiin. Sitten on Arsene Towan vuoro. Vastaavalla tavalla hyökkäysriba, pallo pussiin, vapari päälle ja sekin koriin. Hyvältä näyttää. Varsinkin kun seuraavankin korin tekee Towa. Jälleen Drockilan ilmiömäisestä syötöstä. Tilanne 90-82, mutta eihän se mihinkään riitä. Conerly aloittaa jälleen oululaiskirin kolmosellaan, jonka jälkeen Santtu Keinonen nostaa vielä kaksi pistettä vieraille. Isäntien tilannetta helpottaa ja toiveita nostattaa Drockilan raudan kautta sisään pyörinyt kolmonen. Tilanne 93-87 ja aikaa enää reilu minuutti.

Conerly kiemuroi jälleen ilkeän kakkosen, jota kotijoukkue ei pysty kuittaamaan. Ja vaikka Emil Osmanu Djeen torjuu näyttävästi Keinosen korinalusnoston jää vieraille vielä seitsemän sekunttia hyökkäysaikaa tilanteessa 93-89. Keinonen paiskaa pallon päädystä metritolkulla kolmosviivan takana odottavalle Laakkoselle. Eihän se tosta voi heittää! Kyllä voi. Keravalaisjoukkueen managementin purkka tarttuu kurkkuun pallon lävistäessä viiltävän tyylikkäästi korirenkaan. Tilanne 93-92, pelikellossa aikaa 20 sekunttia ja mennään kotijoukkueen aikalisälle.

Aikalisän jälkeen Keinonen rikkoo Drockilaa. Peetu laittaa ensimmäisen vaparin pussiin. Huh huh. Mutta toinen osuu takarautaan ja pomppaa Conerlylle. Tilanne 94-92 ja aikaa on ihan liikaa. Pahin painajainen on toteutua, kun Conerly pelaa aivan liian helposti itselleen kolmospaikan. Kuin ihmeen kaupalla, heitto menee ohi ja Towa on korkeimmalla, kun levypallosta tapellaan. Yrjänheikki tekee mitä on tehtävissä ja rikkoo. Towa vapariviivalle.

Nyt on enää kolme sekunttia aikaa. Jokohan tämä olisi tässä. Ei ole. Arsene lipsauttaa ensimmäisen vaparin rautoihin. Toinen on jo parempi yritys, mutta ei sekään toivotulla tuloksella. Thomas kouraisee levypallon ja työntää sen välittömäti Conerlylle. Conerly lataa puolestakentästä pelivälineen kohti koria. Pallo saavuttaa lakipisteensä ja kaartaa kohti oranssia. Ei perketi! Tähänkö tää kaatu. Summeri soi, pallo osuu rautaan. Ja pomppaa parketille lävistämättä korisukkaa. Tärkeät M1DA-sarjapisteet jäävät Keravalle!

Tilastot M1DA: Keravan Energia Team - ONMKY

Keravan Energia Teamin miesten pelit jatkuvat edelleen Killassa, kun jo ensi perjantaina 17.1.2014  klo 19.00 alkavaan M1DA-koitokseen saapuu vastustajaksi sarjakärki Helsinki Seagulls. TERVETULOA !!!

Miesten joukkue pelaa viikonloppuna myös toisen sarjaottelun, kun se matkustaa iki-ihanan Järvenpään Koripalloseuran vieraaksi sunnuntaina 19.1.2014 ja ylösheitto tällöin paikallisella Liikuntahallilla klo 17.00. TERVETULOA KANNUSTAMAAN SARJAPISTEET KERAVALLE!!