Ennakko: pieni Keravan Energia Team vs suuri Helsinki Seagulls

16.1.2014


Helsingin merilokit vartioivat pesäänsä. Korin alla on ahdasta.
Helsingin merilokit vartioivat pesäänsä. Korin alla on ahdasta.
Kuvat edellisestä syyskuun Seagulls-kotiottelusta: Francois Perthuis
Kuvat edellisestä syyskuun Seagulls-kotiottelusta: Francois Perthuis

Huomenna perjantaina kohtaavat Killan hallin iltatunnelmassa sarjajohtaja Helsinki Seagulls ja sarjan hännillä FoKoPon kanssa samoihin sarjapisteisiin noussut Keravan Energia Team. Joukkueiden lähtöasetelmat ovat hyvin päinvastaiset. Pieni Kerava vastaan suuri Helsinki.

Joukkueet lähtevät otteluun kovin erilaisista lähtökohdista jo pelkästään tämänhetkisten sarjasijoitustensa näkökulmasta, mutta nurinkurisesti myös sen suhteen, että sarjajohtaja Seagullsilla on edellisestä ottelustaan rasitteena vierastappio Porvoon Tarmolle kun taas keravalaislla on allaan kotivoitto Oulun Namikasta.

Helsinki Seagulls on monella mittareilla mitattuna Keravan Energia Teamia "suurempi" koripallojoukkue:

1)  Seagullsin pelaajilla Korisliigakokemusta yhteensä 1191 ottelun verran vs Keravan miehistön 267 Korisliigapeliä

2)  kummatkin joukkueet ovat kauden tähän asti edettyä pelanneet 16 sarjaottelua, joista Seagullsilla voittoja neljätoista ja Keravalla neljä

3)  Seagullsin kauden suurin voitto 51 pistettä (JKS 13.12.2013) vs Energia Teamin suurin voitto 12 pistettä (JKS 1.12.2013)

4)  Keravan suurin tappio 35 pistettä (BC Nokia 29.9.2013) vs Seagullsin suurin tappio 6 pistettä (Pyrintö II 1.12.2013 ja Tarmo 12.1.2014)

5)  Seagullsin kotiotteluiden yleisömäärän keskiarvo on nelinkertainen Keravan Energia Teamin kotiotteluiden yleisökeskiarvoon verrattuna

6)  todennäköisesti myös joukkueiden julkaisemattomat budjetit ovat jotakuinkin samassa suhteessa kotiotteluiden yleisömäärien kanssa.

Aikaisemmat kaksi kohtaamista ovat päättyneet Seagullsin noin 30 pisteen voittoihin. Vaikka koripallo onkin tilastolaji, ei yksittäisiä otteluita onneksi ratkota tilastohistorialla. Päivän kunnolla on oma merkityksensä, kuten myös sillä kummalla joukkueella on suurempi halu voittaa - suurempi sydän.

Ylösheittoon lähdetään joka tapauksessa tasatilanteesta ja ehkä myös se mahdollisuus on olemassa, että Seagulls jatkaa siitä mihin Porvoossa viime sunnuntaina jäi. Vastaavasti Keravan Energia Teamilla on voiton riemu tuoreessa muistissa.

Tuleva viikonloppu kannattaa aloittaa Killan hallilta. Luvassa on edellisen Oulu-kotivoiton tavoin varmasti värikäs ja tapahtumarikas koripallotapahtuma. Vieraita sarjan huipulta !!!

Killan halli perjantaina 17.1.2014 alkaen klo 19.00

Keravan Energia Team vs Helsinki Seagulls

TERVETULOA !!!