Ennakko: viikonloppuna kaksiosainen Kerava vs Forssa -kaupunkiottelu

31.1.2014


FoKoPon Keith Thompson ja Energia Teamin Akar Sharef (kuva joukkueiden edellisestä kohtaamisesta).
FoKoPon Keith Thompson ja Energia Teamin Akar Sharef (kuva joukkueiden edellisestä kohtaamisesta).
Vasta hiljattain polvioperaatiosta toipunut Rosetta Adzasu teki Tapiolassa ihmeitä !!! Triplatupla jäi yhden levypallon päähän: 37 pistettä / 10 riistoa / 9 levypalloa.
Vasta hiljattain polvioperaatiosta toipunut Rosetta Adzasu teki Tapiolassa ihmeitä !!! Triplatupla jäi yhden levypallon päähän: 37 pistettä / 10 riistoa / 9 levypalloa.
FoKoPon Cory Abercrombie ja Energia Teamin Orlando Taylor (kuva joukkueiden edellisestä kohtaamisesta). Kuvat: Francois Perthuis
FoKoPon Cory Abercrombie ja Energia Teamin Orlando Taylor (kuva joukkueiden edellisestä kohtaamisesta). Kuvat: Francois Perthuis

Alkavana viikonloppuna kummatkin edustusjoukkueet kohtaavat kotihallissa Forssan. Ensin lauantaina on naisilla herkullinen mahdollisuus jatkaa keskiviikkona Tapiolassa alkanutta voittokulkua Naisten Korisliigan sarjajumboa Forssan Alkua vastaan. Sunnuntaina taas miehillä on yhtä herkullinen tilaisuus nousta I-divisioonan A-lohkossa säilyjän paikalle ja samalla tiputtaa FoKoPo sarjajumboksi.

 

Forssa on yksi perinteikkäimmistä suomalaisista koripallokaupungeista. Asukaslukuun nähden sitä voidaan jopa pitää Suomikoriksen "ihmekylänä", jossa on lähimenneisyydessä pelattu lukuisia kausia mestaruussarjaa sekä naisissa että miehissä. Keravan koripallokulttuuri valtakunnallisissa sarjoissa on vielä rakentumisvaiheessa ja hyvin nuorta verrattuna Tyykikylän koripallohistoriaan. 

 

Naisten Korisliiga lauantaina 1.2.2014 klo 16.00, Killan halli

Lähes koko 1990-luvun suvereenisti suomalaista naiskoripalloilua hallinneelle Forssan Alulle kuluva kausi naisten Korisliigassa on ollut vaikea. Joukke on voittanut vain kaksi ottelua ja ne kummatkin kotikentällään. Ensin lokakuussa Tapiolan Hongan ja sen jälkeen marraskuun lopulla Turun Riennon. Virolaisvalmentaja Tarmo Petter on saannut pitää pestinsä, mutta joulutauolla FoA lähetti kaikki kolme silloista vahvistustaan takaisin kotimaahansa Yhdysvaltoihin. Tilalle saapui nykyinen amerikkalaiskaksikko Hope Elam (185cm / 24v) ja Telia McCall (185cm / 23v).

Alun kotimaisia avainpelaajia ovat Anniina Äijänen (189cm / 18v) sekä kokenut Sanna Helenius (180cm / 29v). Äijänen on erittäin lupaava nuori pelaaja, jolla on tilillään 72 nuorten maaottelua sekä kuusi aikuisten maaottelua. Sanna Heleniuksella on NCAA-tausta vuosilta 2005-2008 Valparaison joukkueesta ja maaottelukokemusta 32 nuorten maaottelun sekä 45 aikuisten maaottelun verran. Helenius on keravalaisille tuttu myös siitä, että hän edusti Keravan Energia Teamia kaudella 2011-2012.

Tämän kertainen joukkueiden välinen kohtaaminen on jo sarjakauden kolmas. Kaksi edeltävää on kuitannut nimiinsä Keravan Energia Team. Kauden avauskierroksella Killan hallissa Keravan voittomarginaali oli kaksi pistettä ja joulukuun alussa Feeniks-hallissa  neljä pistettä. Näiden tulosten valossa myös nyt voidaan odottaa tasaista kamppailua.

 

Miesten I-divisioona (A) sunnuntaina 2.2.2014 klo 15.00, Killan halli

Viime kaudella vielä Korisliigaa pelannut Forssan Koripojat on niin ikään ajautunut pienoiseen taantumaan. Nuorella päävalmentajalla Juri Heinämäellä on ollut haastava tehtävä. Liigasta tippumisen seurauksena FoKoPon divarimiehistö on jouduttu rakentamaan lähes kokonaan nollapisteestä. Isossa roolissa olleita Korisliigapelureita joukkueeseen ei viime kevään jäljiltä jäännyt.

Joukkueiden aikaisemmissa kahdessa kohtaamisessa voitot ovat jakautuneet tasan 1-1. Ensin FoKoPo oli kotihallissaan lokakuun lopussa selkeästi 29 pistettä parempi, mutta joulukuussa Keravalla Killan hallissa Energia Team rynni viimeisen jakson kirillä neljän pisteen kotivoittoon. Nyt kohtaamisia jatketaan siis jälleen keravalaisten kotikentällä.

Forssan Koripoikien vahvistuskolmikkoon on sitten edellisen Keravan vierailun tullut yksi muutos. Keith Thompson (197cm / 24v) ja Cory Abercrombie (201cm / 28v) ovat saanneet kaverikseen Josh Noffletin (194cm / 25v). Kahtena edellisenä kautena Oulun Namikaa edustustanut Nofflet korvasi joulutauolla kotimaahansa palanneen Andre Stephensin. Voittaakseen sunnuntaina tulee Keravan Energia Teamin pystyä pitämään amerikkalaiskolmikko aisoissa. FoKoPo voittaa tai häviää hyvin pitkälti sen mukaan millainen pelipäivä heidän vahvistuksilleen osuu kohdalle. Koripoikien kotimainen osasto on lahjakas, mutta varsin kokematon.


Luvassa on äärimmäisen mielenkiitoinen koripalloviikonloppu. Naisten Korisliigaa, MM-villikorttivalvojaiset sekä miesten I-divisioonaa !!!

Tervetuloa Killan hallille jännittämään !!!