Kerava kellisti Järvenpään, mutta oljenkorsi oheni - ensi sunnuntaina taas pakkovoiton paikka !!!

11.3.2014

Antti Heiskanen vakuutti jälleen palkintoraadin näyttävillä otteillaan.
Antti Heiskanen vakuutti jälleen palkintoraadin näyttävillä otteillaan.
Orlando Taylor esiintyi näkyvästi muutenkin kuin kokonsa puolesta.
Orlando Taylor esiintyi näkyvästi muutenkin kuin kokonsa puolesta.
Arsene Towan otteet sen kuin paranevat kevään edetessä. Kuvat aikaisemmasta kotiottelusta Francois Perthuis.
Arsene Towan otteet sen kuin paranevat kevään edetessä. Kuvat aikaisemmasta kotiottelusta Francois Perthuis.

Miesten edustusjoukkue jatkoi viime sunnuntaina hyviä esityksiään kuittaamaalla viimeisen paikalliskamppailun selkeästi nimiinsä. Valitettavasti ei kuitenkaan ihan niin selkeästi, että pystyisi enää sarjataulukossa kampeamaan JKS:n ohi. Edelleen on mahdollisuus sarjan päätteeksi nousta Järvenpään kanssa samoihin voittoihin, mutta tippujan paikan välttäminen vaatii urotöitä. Haastetta riittää ja haaveet elättää.

Keravan Energia Team oli onnistunut pitämään Kisahallissa, Seagullseja vastaan pelatussa ottelussa, löytyneen taisteluasenteensa ja pisti rakkaan naapurinsa heti köysiin. Ensin asialla oli Antti Heiskanen, sitten Orlando Taylor ja tehokkaan alun päätti Arsene Towan kakkonen. Näin tilanne "kuus-nolla". JKS kuitenkin ryhdistäytyi Teemu Sulosen kolmosen myötä ja ottelu tasoittui nopeasti. Ensimmäisessä erässä oltiin useampaan otteeseen tasatilanteessa, mutta Heiskasen lay-up käänsi avausneljänneksen lopulta isännille pistein 22-19.

Toisen erän alkuun Akar Sharef latasi kolmosen naruihin. Tämän jälkeen eroa alkoi syntymään lisää tasaiseen tahtiin. Muun muassa Teemu Hartikaisen näyttäessä korilleajo-osaamistaan ja Taylorin nakellessa todella tyylikkäitä mid-rangereita. Heiskasen täsmäkolmonen repäisi eron jo kaksinumeroiseksi 40-30 jakson puolivälin jälkeen. Taukokahvit juotiin tilanteessa 48-36 Emmanuel Jacksonin kakkosen päättäessä kakkoskvartaalin koritalkoot. Avauspuolikkaan tehokkain pelaaja oli kuitenkin Arsene Towa, joka oli naulannut tähän mennessä jo 20 pistettä, mukaanluettuna yksi kolmonen.

Tauon jälkeen Killan hallin katsomon melkolailla täyteen kansoittanut keski-uusimaalainen koripalloyleisö sai ihastella jälleen Antti Heiskasen jäätävän tyylikästä, bonusrajan takaa lähtenyttä, komeakaarista kolmosta. Siitä oli kotijoukkueen hyvä jatkaa ja kun onnistumisia tuli laajalla rintamalla, saavutettiin tavoitteena ollut piste-ero Emil Osmanu Djeenin vaparilla. Tilanne 61-43 ja kolmatta erää oli vielä lähes puolet pelaamatta. Kun Djeen laittoi vielä kolmosen pussiin ja Sharef toisen saamistaan vapareista, oli eroa jo reilusti yli kaksikymmentä pistettä. Miku Raitasen onnistuneet vapaaheitot toivat taululle keravalaiskannattajia hemmotelleet lukemat 71-45, mutta Jesse Viita ja Teemu Sulonen ehtivät vielä kolmannen jakson päätteeksi kaventamaan kolmosillaan. 

Viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 71-52. Eli aikataulussa oltiin vielä vaaditun piste-eron kanssa. Nyt vaan päätöskvartaali varmasti himaan. Yli seitsemän minuuttia mennäänkin vielä samaa tahtia, mutta sitten JKS päättää kuroa eron itselleen huomattavasti edullisemmaksi, samalla kun hyvänolon tunne hiipi jo kotijoukkueeseen. Se on huono yhdistelmä. Tilanne on 86-66 ja aikaa enää vajaa kolme minuuttia. Muuten tavallista näkymättömämmin pelannut Visa Tarjanne rusauttaa kolmosen koriin ja JKS-kiri alkaa. Teemu Sulosen kolmen pisteen kori kaventaa välimatkan enää kymmeneen pisteeseen 86-76. Tässä kohtaa kotijoukkue havahtuu ymmärtämään, että eihän se riitä. Eroa piti saada ainakin 18 pistettä!

Pieni paniikin omainen rypistys ei enää auta ja summeri soi lopulta tilanteessa 90-77. Kelpo voitto Keravan Energia Teamille rakkaasta naapurista, mutta käytännössä JKS on näistä joukkueista se kumpi saa lopulta huokaista helpotuksesta.

Kun Forssan Koripojat voittivat samana iltana Oulun NMKY:n jatkoajan jälkeen, tarkoittaa se sitä, että myös Forssan suhteen Keravalla on mahdollisuus nousta enää korkeintaan samoihin voittoihin. Käytännössä pääseminen Forssan ohi sarjataulukossa tarkoittaisi melkoista rökälevoittoa ensi viikon sunnuntaina Forssan Feeniks-hallissa. Ihan ensimmäiseksi pitää joka tapauksessa hoitaa tulevana pyhänä kotona Killassa Tampereen Pyrintö II ja vielä Forssan reissun jälkeen sarjan päätöskierroksella Porvoossa Tarmo. Haastetta riittää ja haaveet elättää !!!

Tilastot: Keravan Energia Team - JKS

Keravan Energia Team päättää kauden 2013-2014 kotiottelunsa ensi sunnuntaina 16.03.2014, kun Kiltaan saapuu pudotuspelipaikkaa hamuava Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue. Ottelu alkaa totutusti klo 15.00!

VIELÄ KANNATTAA EHDOTTOMASTI KERRAN TÄNÄ KEVÄÄNÄ TULLA TUNNELMALLISEEN KILLAN HALLIIN KANNUSTAMAAN MIEHIÄ VOITTOON!!

TERVETULOA!!!