Viiden kauden "ihme" päättyi antautumiseen

1.6.2014

Keravan sarjapaikkaluopumiset uutisoitiin Teksti-TV:n sivuilla 201...
Keravan sarjapaikkaluopumiset uutisoitiin Teksti-TV:n sivuilla 201...
...ja 202 lauantaina 31.5.2014.
...ja 202 lauantaina 31.5.2014.
Kari Arajuuren viimeiseksi puheenjohtajatehtäväksi jäi luopumisilmoituksen lähettäminen Suomen Koripalloliittoon. Kuva: Jukka Nissinen
Kari Arajuuren viimeiseksi puheenjohtajatehtäväksi jäi luopumisilmoituksen lähettäminen Suomen Koripalloliittoon. Kuva: Jukka Nissinen

Keravan koripalloilun edustusjoukkueet vetäytyvät toistaiseksi valtakunnallisista sarjoista. Keravan Kori-80:nen tämän hetkiset resurssit eivät mahdollista aikuisten kilpasarjoihin osallistumista. Käytännollisesti katsoen resurssit ovat olleet riittämättömiä jo myös aikaisemmilla kausilla.

Pitkällisen harkinnan jälkeeen seuran johtokunta teki viime perjantaina lopullisen päätöksen luopua paikasta Naisten Korisliigassa kuten myös Miesten I-divisioonan B-lohkossa. Luovuttaminen on aina urhelilullisesti katsoen tuomittavaa, mutta joissakin yksittäisissä tilanteissa välttämätöntä. Todellisuudessa on pieni "ihme", että Kerava pelasi viisi perättäistä kautta Naisten Mestaruussarjaa ja samaan aikaan yhtä kautta lukuunottamatta myös Miesten I-divisioonaa. Tämänkään ei olisi resurssit huomioiden pitänyt olla millään muotoa edes mahdollista.

Talous: Edustusjoukkueet eivät ole pystyneet taloudelliseen omavaraisuuteen ja budjettien alijäämään ne ovat saaneet tukea itse seuralta. Tämä on kohtuullisessa määrin perusteltua ottaen huomioon näkyvyyden, minkä seura edustusjoukkueidensa kautta saa. Aikuisten kilpasarjoihin osallistumiseen liittyvät pakolliset kustannukset ovat varsin korkeat ja nousseet kausi kaudelta. Näin myös budjettien alijäämä on muodostunut jatkuvasti kasvavaksi ja tämä epäedullinen kehitys oli katkaistava.

Taustajoukot: Aikuisten kilpasarjoissa uuden kauden valmistelut alkavat välittömästi aikaisemman kauden päätyttyä. Tässä suhteessa kesäloma-sanaa ei tunneta. Sarjapaikkahakemusten laatiminen ja lähettäminen liittoon on kokopäivätyötä. Samoin pelaajasopimusten neuvottelu. Tämän jälkeen alkaa sarjaohjelmapalapelin rakentaminen eli kotiotteluiden sijoittelu ajankohtiin, joista osa on sellaisia ettei seuralla ole edes soveltuvaa hallia käytettävissään. Jossain ihmeellisessä välissä remontoidaan ulkomaalaispelaajille vuokrattu asunto. Kun syksy sitten koittaa, alkaa itse ottelutapahtumien järjestäminen ja ottelutapahtumahenkilöstön värvääminen. Kotiottelun järjestäminen Koripalloliiton ohjeiden mukaisesti vaatii merkittävästi henkilöstöä aina kuuluttajasta moppaajiin. Kun ottelutapahtuman henkilöstön määrä lähestyy kovaa vauhtia itse ottelun yleisömäärää, on syytä pysähtyä miettimään kenelle taustajoukot työtään todellisuudessa tekevät. Ehkä pelaajille ja valmentajille, mutta itse seura ei enää tilanteesta varsinaisesti hyödy.

Salivuorot: Keravalla on vain yksi täysimittainen parkettipäällysteinen kenttä, jollaisella aikuisten kilpasarjajoukkuiden tulee harjoitella ja pelata. Samassa hallissa on oltava mahdollisuus harjoitella ja pelata myös vanhemmilla junioreilla. Kun vielä osa hallin prime time -tunneista on kaupungin muiden urheiluseurojen käytössä, on yhtälö mahdoton ratkaistavaksi. Päättyneellä kaudella edustusjoukkueet sopivat keskenään suurta luovuutta osoittaneita ratkaisuja, joissa Killan hallin reunat ja kulmat olivat tehokkaasti käytössä niin, että joinakin viikonpäivinä naiset ja miehet harjoittelivat samaan aikaan. Toimii väliaikaisena ratkaisuna, mutta ei pitkässä juoksussa. Jatkossa tulee todennäköisesti olemaan paineita myös nuorempien junioreiden harjoitus- ja pelivuorojen siirtämiselle Killan halliin. Nyt on toisten vuoro.

Edustusjoukkueet päättivät kautensa tyylikkäästi. Naiset Korisliigan play off -otteluihin ja miehet vierasvoittoon I-divisioonan A-lohkon runkosarjassa toiseksi sijoittuneesta Porvoon Tarmosta. Mikäli tulevaan kauteen olisi lähdetty pakottamalla jatkamaan, ei tarinalla olisi ollut näin onnellista loppua. Seura haluaa suuresti kiittää kaikkia edustusjoukkueiden pelaajia, valmentajia, talkoolaisia sekä kotiyleisöä !!!

YLE:n verkkosivujen uutisointi: http://yle.fi/urheilu/keravallakin_luovutaan_sarjapaikoista_-_koko_suomen_koripalloilun_kannalta_parempi/7271933?origin=rss

Keravan Kori-80:nen edustusjoukkuetoiminta ei kuitenkaan lopu nyt tehtyyn päätökseen vaan uusien edustusjoukkueiden II-divisioonavalmistelut ovat jo käynnissä. Tulevan kauden tavoitteena on pelata laadukasta koripalloa, vakiinnuttaa paikka näissä korkeimmissa alueellisissa sarjoissa ja myöhemmin iskeä takaisin valtakunnan parrasvaloihin - sitten kun siihen on oikea aika.