A-tyttöjen SM-karsintojen 2. kierros pelataan 27.-28.9.2014

21.9.2014

Järvenpään NMKY:n ja Keravan Kori-80:n A-tytöt ovat harjoitelleet tiiviisti yhdessä kesän ja nyt Keski-Uusimaa Basket:n kaksi joukkuetta matkaavat palaamaan pääsystä SM-sarjaan Espooseen ja Lahteen.

Keski-Uusimaa Basket Kerava matkaa Espooseen, missä vastaan astelevat kotijoukkue ja turnauksen järjestäjä EBT. Ottelut pelataan Espoonlahden palloiluhallissa. Muut kolme joukkuetta ovat Pyrintö Tampereelta, Turun Riennon ykkösjoukkue sekä ensimmäiseltä kierrokselta lohkoon arvottu Joensuun Kataja.

Keski-Uusimaa Basket Järvenpää puolestaan pelaa omat pelinsä Lahdessa. SM-sarjapaikkaa Lahden suurhallissa tavoittelevat Lahden SB-Girls1, PuHu-juniorit Vantaalta, helsinkiläinen KarhunPojat sekä perinteikäs HNMKY niin ikään helsingistä.

Turnauksessa pelataan yksinkertainen sarja, jonka jälkeen kaksi parasta joukkuetta etenee SM-sarjaan. Kolmas ja neljäs seura ottelee kauden valtakunnallisessa 1-divisioonassa ja viimeinen viides joukkue jää ilman valtakunnallista sarjapaikkaa.

Kaiken kaikkiaan SM-karsintojen toisella kierroksella sarjapaikkoja tavoittelee 25 joukkuetta viidessä lohkossa. Muut karsintaturnaukset järjestetään Helsingissä, missä järjestävänä joukkueena HelmiCapitals1, Forssassa kotijoukkueena on FoKoPo ja Espoossa karsinnat järjestää oman lohkonsa myös Honka1.