Miehet palasivat voittokantaan - haasteet kasvavat

28.10.2014

Mikko Westerholm kirjautti itselleen tupla-tuplan ja hänen panoksensa KaHe-kotivoitossa oli merkittävä. Kuva edellisestä HNMKY-kotiottelusta: Kari Aalto
Mikko Westerholm kirjautti itselleen tupla-tuplan ja hänen panoksensa KaHe-kotivoitossa oli merkittävä. Kuva edellisestä HNMKY-kotiottelusta: Kari Aalto
Miesten eteläisen alueen II-divisioonan sarjataulukko 27.10.2014
Miesten eteläisen alueen II-divisioonan sarjataulukko 27.10.2014

Keravan Kori-80 säilytti kotisaldonsa puhtaana miesten II-divarissa voittamalla viime lauantaina Kartanon Herrat loppulukemin 84-77 (48-39). Alku lupaili kotijoukkueelle helpohkoa puuhdetta, mutta sellaiset lupaukset osoittautuivat ottelun edetessä täysin katteettomiksi. Lopulta voitto heltisi sitkeämmän kautta.

Kun pelikello oli käynnyt kuusi minuuttia johti Kori-80 kahdellatoista pisteellä ja ensimmäisen kymmenminuuttisen päättyessä eroa oli jo viisitoista pinnaa. Liian hyvää ollakseen totta ja toisesta neljänneksestä käynnistyikin sitten Kartanon Herrojen esiinmarssi, joka ei keravalaisten onneksi kuitenkaan aivan riittänyt kääntämään peliä vierasvoitoksi.

Vierailijoista tasaisen vahvasti läpi ottelun esiintyi Niko Toiviainen ja kotijoukkueesta vastaavasti flunssatoipilaana pelannut Mikko Westerholm. Kummatkin ansioituivat pistetehtailun lisäksi myös levypalloissa. KaHen toisesta neljänneksestä alkaneen rynnistyksen nokkamies oli Mikko Heikkilä. Merkattu mies, jonka ei pitänyt päästä ampumaan keskimatkan kakkosiaan. Varsinkin päätöskympillä Heikkilän avuksi koritehtailussa nousivat Erkki Metsälä ja Mikko Nietosvaara.

Viimeisellä neljänneksellä Keravan Kori-80 varmisti voittonsa samoin keinoin kuin millä aloitti ensimmäisellä jaksolla karkumatkansa eli Mikael Haanpään kahdella onnistuneella kolmosella. Haanpään kaukoheittojen välissä myös Jani Lemmetyinen täräytti kolmanteen jaksoon kaksi erittäin tärkeää bonusheittoa.

- Tänään hyökkäyspelimme oli ihan kohtuullista, oltiin hyvässä heitossa. Sen sijaan puolustus mureni ensimmäisen kympin jälkeen. KaHe on hyvä joukkue ja voittoon on täysi syy olla tyytyväinen. Tästä haasteet sen kuin kasvavat. Kolme seuraavaa peliämme ovat Kelohonkaa, PUS-Basketia ja PuHu2:sta vastaan. Kaikki ovat kovia joukkueita ja tämän sarjan eliittiä. Tarkkana pitää olla. - tuumaili keravalaisten päävalmentaja Jussi Reimakoski.

Keravan Kori-80 vs Kartanon Herrat  (31-16)  (17-23)  (18-17)  (18-21)

Kori-80 pisteet ja levypallot: Haanpää 23/5, Westerholm 11/10, Alatyppö 10/-, Teljo 9/4, Aalto 9/3, Lemmetyinen 8/1, Korhonen 7/4, Eriksson 4/-, Haapasalo 3/4.

KaHe pisteet ja levypallot: Toiviainen 19/9, Heikkilä 17/2, Metsälä 13/1, Nietosvaara 11/3, Airas 11/3, Venhola 4/3, Laiho 2/-, Yli-Piipari -/4, Poropudas -/2.

Miesten edustusjoukkueen seuraava ottelu on sarjan kärkikamppailu. Sarjataulukon kakkonen Kori-80 kohtaa vieraskentällä Espoon Summahallissa sarjajohtaja Kelohongan ensi sunnuntaina 2.11.2014 alkaen klo 18.30.

Seuraavan II-divarin kotiottelunsa Keravan Kori-80 pelaa lauantaina 8.11.2014, kun Killan halliin saapuu vieraaksi vaarallisen urheilullinen PUS-Basket Espoosta. Ylösheitto totutusti klo 15.30. Tervetuloa paikanpäälle seuraamaan - VAPAA PÄÄSY !!!