Mikael Aalto kävi tutustumassa Korisliiga-ympyröihin

3.12.2014

Mikael Aalto tuliaispaidassaan. Kuva: Keravan Kori-80 ry
Mikael Aalto tuliaispaidassaan. Kuva: Keravan Kori-80 ry

Miesten edustusjoukkueen Mikael Aalto on merkitty mies. Lahjakas sipoolaisnuorukainen pelasi Keravan II-divisioonamiehistön kanssa täysosumaottelun toissasunnuntaina Martinlaaksossa. Seuraavalla viikolla Aalto sai puhelun Susijengin kakkosvalmentaja Pekka Salmiselta.

Joensuun Kataja Basketin Korisliiga-joukkueen päävalmentaja ja Suomen maajoukkueen kakkosvalmentaja Pekka Salminen oli sattumalta Martinlaakson koululla kun eteläisen alueen II-divisioonan ottelu PuHu2:n ja Keravan Kori-80:nen välillä käynnistyi. Salminen jäi seuraamaan peliä, minkä seurauksena Mikael Aalto istui jo heti seuraavana torstaina junassa matkalla Joensuuhun.

Aalto pääsi pidennetyn viikonlopun aikana harjoittelemaan Katajan Korisliiga-pelaajien kanssa peräti viidesti. Kolme kertaa Joensuu Areenalla ja kahdesti Joensuun Urheilutalolla. Ensimmäiset harjoitukset olivat heti torstai-iltana, kun Aalto oli juuri saapunut perille. Perjantaina joukkue harjoitteli sekä aamulla että illalla, lauantaina oli yhdet harjoitukset ja sunnuntaina vielä viimeiset ennen paluuta takaisin kotiin ja Keravan Kori-80:nen harjoituksiin.

- Sain paljon hyviä vinkkejä valmennuskaksikolta Pekka Salminen - Tuomas Oja sekä kokeneilta pelaajilta Teemu Rannikolta ja Petri Virtaselta. Oli myös hienoa huomata, että pystyin puolustamaan heidän nopeita ja urheilullisia amerikkalaisvahvistuksiaan. Lisäksi kävimme läpi kahdeksan heidän hyökkäyskuvioistaan ja tunsin omaksuneeni ne varsin hyvin, vaikka aikaa opetteluun oli todella rajallisesti. Heittoni on muutenkin ollut viime viikkoina kohdallaan ja Joensuussa osui vieläkin tarkemmin. Pitkä viikonloppuni Joensuussa ei oikeastaan olisi voinnut mennä juurikaan paremmin. Loisto reissu kaikin puolin - kertaili Mikael Aalto Joensuun matkansa tapahtumia Killan hallilla miesten edustusjoukkueen tiistai-illan harjoitusten yhteydessä.

- Olemme selvästikin tehneet täällä Keravalla II-divisioonajoukkueemme kanssa oikeita asioita. Viime keväänä pelasin armeijasta päästyäni Sipoon Isoissa Susissa eteläisen alueen kuntosarjaa ja nyt pääsin harjoittelemaan Korisliiga-joukkueen kanssa. Aikamoinen hyppäys vähän reilussa puolessa vuodessa, mutta se ei olisi ollut mahdollista ilman sitä työtä, jota olemme Killan hallissa tehneet alkukesästä lähtien - antaa Aalto tunnustusta Kori-80 -valmennusjohdolle.

- Kyllä he pyysivät minua jäämään samantien Joensuuhun. Kertoivat, että on mielenkiintoista löytää tällaisia pelaajia Kerava-Sipoo -akselilta. Jos olisin mennyt sinne aikaisemmin syksyllä, olisin kuulemma tälläkin hetkellä joukkueen mukana Ranskassa EuroChallenge-matkalla. Se taisi kyllä olla pieni vitsi - naurahtaa Mikael Aalto.

Mikael Aalto on nyt siis merkattu mies. Kataja Basket antoi hänelle hienon kokemuksen, uusia kontakteja sekä näkemystä siitä mitä tulevaisuus saattaa tuoda tullessaan. Toistaiseksi Mikael Aallon pelit jatkuvat edelleen Keravalla ja hän pukee Kori-80 -peliasun päälleen seuraavan kerran itsenäisyyspäivän juhlaotteluun.