Miesten II-divarin syyskausi pakettiin kotivoitolla

26.12.2014

Mikael Haanpää avaa väylää ja Ossi Korhonen ajaa korille.
Mikael Haanpää avaa väylää ja Ossi Korhonen ajaa korille.
Ronny Eriksson nostaa vapauttavasta syötöstä kaksi pistettä.
Ronny Eriksson nostaa vapauttavasta syötöstä kaksi pistettä.
Wartti Basketin pelaajat onnittelevat toisiaan loppuun asti pelatusta syyskierroksesta. Kuvat: Kari Aalto
Wartti Basketin pelaajat onnittelevat toisiaan loppuun asti pelatusta syyskierroksesta. Kuvat: Kari Aalto
Miesten eteläisen alueen sarjataulukko 22.12.2014. Kuva: Suomen Koripalloliitto
Miesten eteläisen alueen sarjataulukko 22.12.2014. Kuva: Suomen Koripalloliitto

Kori-80 selvitti miesten kakkosdivarin syyskierroksen ilman kotitappioita. Selkeänumeroinen 103-49 (49-27) voitto Wartti Basketista merkitsi sitä, että joukkue voitti kaikki joulutaukoa edeltäneet kuusi kotiotteluaan. Kevätkierroksella on luvassa vielä "isoja" pelejä niin kotona kuin myös vieraissa.

Joitakin vuosia sitten Keravan Kori-80:nen ja Wartti Basketin väliset miesten II-divaripelit olivat paikallisia klassikko-otteluita. Tästä keskinäisestä kohtaamisesta ei valitettavasti sellaista muodostunut, mutta oli pelissä nytkin omat keravalaiset kohokohtansa. Mikael Haanpää ja Ossi Korhonen nakuttivat kahdestaan kovalla heittoprosentilla heti aloituskymppiin yhteensä 19 koripistettä, Mikael Aalto iski pelin edetessä kolme komeaa heitontorjuntaa ja Eetu Teljo karkasi päätösneljänneksellä puolustajiltaan ja löi pallon voimalla alaspäin koriin.

Wartti Basketin kuudesta pelurista edukseen erottuivat yksitoista vapaaheittoa pussittanut Albert Adaba sekä vaikeistakin paikoista muutaman laakapallon naruihin lingonnut Topi Lylynen. Lisäksi vierailijoista säväytti heittotekniikallaan Thomas Finell, joka heitti pelitilanneheitot oikeakätisesti mutta vaihtoi vapaaheittoviivalla vasuriin.

Keravan Kori-80 vs Wartti Basket  (25-7)  (24-20)  (23-12)  (31-10)

Kori-80 pisteet ja levypallot: Haanpää 26/5, Aalto 23/11, Korhonen 17/9, Eriksson 10/7, Teljo 9/6, Kilpeläinen 6/14, Lemmetyinen 5/2, Lauri Alatyppö 5/1, Haapasalo 2/2, Jumppanen -/3.

Wartti Basket pisteet ja levypallot: Adaba 15/4, Lylynen 13/2, Finell 9/5, Todorov 7/9, Teileri 5/3, Metsi -/-.

Kotivoittojen lisäksi Kori-80 -edustusmiehistö nappasi syyskierroksella kolme voittoa myös vieraskentiltä. Tappiosaraketta rasittavat häviöt Hyvinkäällä HyPolle, Espoossa Kelohongalle ja Lauttasaaressa ToPoLalle. Kokonaissado yhdeksän voittoa ja kolme tappiota pitää keravalaiset sarjataulukossa kolmantena ja takaa samalla joukkueelle erinomaiset lähtöasetelmat kevätkierrokselle.

Kori-80:nen vähimmäistavoite tälle kuluvalle miesten II-divisoonan kaudelle on sarjapaikan uusiminen ja sen saavuttaminen lienee enää muutaman voiton päässä. Viime kaudesta täysin uusiutunut Keravan miesten edustusjoukkue on kuitenkin syyskierroksen aikana osoittanut, että se pystyy pelaamaan myös korkeammista sijoituksista. Tämän hetkinen tarkennettu tavoite on pysyä sarjataulukon kärkikolmikossa.

Sijoittuminen mitalisijoille vaatii edelleen kovia voittoja. Tärkeää olisi hoitaa kaikki kolme tammikuun kotiottelua kunnialla. Erityisen "iso" ja merkityksellinen ottelu pelataan tammikuun viimeisenä päivänä kun Killan halliin saapuu vieraaksi Hyvinkään Ponteva. Keravalaisten ja hyvinkääläisten lisäksi hopeasta ja pronssista kilvoittelee vahvimmin HNMKY U23. Mikäli ihmeitä ei tapahdu, etenee tähän asti tappioton espoolainen Kelohonka runkosarjavoittoon ja sitä kautta kevään nousukarsintoihin. Maaliskuun puolivälissä Kelohonka esiintyy Killan halissa ja kyseinen ottelu on HyPo-pelin lisäksi Keravalle toinen kevään "isoista" kotipeleistä. Runkosarjan päättyessä kaksi parasta joukkueetta lunastavat oikeuden pelata M1DB-nousukarsinnoissa huhtikuisena viikonloppuna 18.-19.4.2015.

Kori-80:nen seuraava miesten II-divisoonaottelu pelataan jälleen kotoisassa Killan hallissa lauantaina 10.1.2015 alkaen klo 15.30. Vieraaksi saapuu MaSu-Basket Helsingin Malmilta. Tervetuloa paikanpäälle seuraamaan ja kannustamaan - VAPAA PÄÄSY !!!