PuB jäi jalkoihin - miesten kotitaika säilyi edelleen

22.1.2015

Johannes Jumppanen nostaa ottelun viimeisen korin suoraan levypallaosta PuBin Eelis Pärssisen estelyistä huolimatta.
Johannes Jumppanen nostaa ottelun viimeisen korin suoraan levypallaosta PuBin Eelis Pärssisen estelyistä huolimatta.
Lauri Alatyppö osui bonuskaaren takaa kahdesti. Heittoa häiritsemässä PuBin Janne Hamari. Kuvat: Kari Aalto
Lauri Alatyppö osui bonuskaaren takaa kahdesti. Heittoa häiritsemässä PuBin Janne Hamari. Kuvat: Kari Aalto
Kuva: Robert Monstovics / Keski-Uusimaa Urheilutoimitus
Kuva: Robert Monstovics / Keski-Uusimaa Urheilutoimitus

Kori-80 miesten II-divarijoukkue jatkaa edelleen puhtaalla kotipelisaldolla. Kauden kahdeksas kotivoitto irtosi hämeenlinnalaisesta Punaportin Bluesista lukemin 87-57 (48-27). Seuraava kotiottelu Hyvinkään Pontevaa vastaan tammikuun viimeisenä lauantaina onkin sitten kauden tähänastinen kohokohta.

Viime lauantaina saapui Hämeenlinnasta Keravalle kuusi urheata miestä, mutta pienen pelaajaringin sankarillisuuskaan ei pelastanut Punaportin Bluesia selkeältä tappiolta. Ottelun alkua leimasivat kummankin joukkueen maalintekovaikeudet. Pallon pujottaminen korirenkaan läpi tuntui hetkittäin mahdottomolta tehtävältä. Levypallokinkereissä valtaosa irtopalloista näytti tarttuvan PuB-torni Eetu Koivuniemen hyppysiin.

Pikkuhiljaa myös Kori-80 tuli mukaan levypallotaistoon ja samalla kotijoukkueen heitot alkoivat löytää maalinsa. Mikael Haanpää herätti isännät tutuilla korkeakaarisilla kolmosillaan ja Mikko Westerholm ja Eetu Teljo naulasivat lähempää. Vierailijat rimpuilivat mukana Lassi Utrion ja Eelis Pärssisen koreilla, mutta aloituskympin päättänyt Ronny Erikssonin lähes puolesta kentästä linkoama levyn-kautta-buzzer-beater taisi jo katkaista vierailijoiden selkärangan.

Toisella kymmenminuuttisella peli paketoitiin sitten jo lopullisesti. Vähän ennen isoa taukoa taputeltiin myös Ossi Korhosen poskipäätä siinä määrin, että Korhonen poistui Killan hallista saamaan hoitoa avohaavaansa. Loukkaantumiseen johtanut kyynärpään isku oli täysin tahaton, mutta ei lienee ihan täyttä sattumaa, että isku osui juuri prässipuolustuksessa itseään säästelemättä häärineeseen Korhoseen. Tällä kertaa Keravan peli ei onneksi hajonnut Ossi Korhosen kentältä poistumiseen, kuten joskus aikaisemmin on käynnyt.

Selkeästä tappioasemasta huolimatta kapean rosterin PuB jaksoi urheasti taistella myös ottelun toisen puolikkaan. Lassi Utrio osoitti jälleen kerran olevansa yksi sarjan laatupelaajista ja Miikka Kilpisellä on sarjan tyylikkäimpiä hyppyheittoja. Tällä kertaa Kilpisen korkealta lähteneet hypärit olivat myös suhteellisen tarkkoja. Forssasta hiljattain Hämeenlinnaan pelaamaan siirtynyt Eelis Pärssinen oli niin ikään hyvin esillä ja on mainio lisä hämeenlinnalaisten kokoonpanoon. PuB ei ole huono joukkue ja sen loppukauden menestys onkin pitkälti kiinni vain siitä miten se saa vaihtopenkille leveyttä.

Kori-80 vs PuB  (26-13)  (22-14)  (21-16)  (18-14)

Pisteet ja levypallot Kori-80: Haanpää 20/6, Teljo 16/5, Westerholm 9/7, Aalto 8/8, Kilpeläinen 8/4, Eriksson 8/3, Lauri Alatyppö 8/2, Korhonen 4/3, Jumppanen 4/1, Haapasalo 2/1.

Pisteet ja levypallot PuB: Utrio 21/3, Kilpinen 15/9, Pärssinen 9/8, Hamari 8/4, Koivuniemi 4/5, Suonpää -/3.

Nyt tulevana lauantaina 24.1.2015 Kori-80 -edustusmiehistö pelaa vierasottelun Leppävaaran Liikuntahallissa PUS-Basketia vastaan. Ottelu käynnistyy aamupäivällä klo 13.30.

Miesten edustusjoukkueen seuraava kotiottelu on sitten se ISO ja odotettu radanvarsitaisto !!! Sunnuntaina 31.1.2015 Killan halliin saapuu hurjassa vireessä oleva Hyvinkään Ponteva ulkomaalaispelureineen. Luvassa on suurta urheilun draamaa. Ottelu käynnistyy totutusti klo 15.30 !!! - VAPAA PÄÄSY - TERVETULOA - BUFFET PALVELEE !!!