Kori-80 järjestää Keravan lukioon koripallon aamuvalmennusta

3.6.2009

Keravan lukio ja Kori-80 ovat tehneet sopimuksen koripallovalmennuksesta Keravan lukiossa kaudella 2009-2010. Sopimuksen mukaan Kori-80 järjestää Keravan lukion opiskelijoille lukuvuonna 2009-10 ammattimaista koripallovalmennusta.


Keravan lukio tarjoaa Keski-Uudenmaan A-juniori-ikäisille oppilaillensa mahdollisuuden harjoitella myös aamuisin oman seuran iltaharjoitusten lisäksi. Koripallovalmennus alkaa syksyllä -09. Valmennus on tarkoitettu niin pojille kuin tytöillekin. Valmennukseen kuuluu kahdet aamuharjoitukset viikossa. Harjoituksissa keskitytään henkilökohtaisten taitojen sekä fysiikan kehittämiseen. Harjoituksista vastaavien kahden vastuuvalmentajan lisäksi lukuvuoden aikana harjoituksissa vierailee lajin eri osa-alueiden huippuvalmentajia. Koripallovalmennus sisältyy lukion opetusohjelmaan ja sen läpikäymisellä saa suoritetuksi liikunnan kursseja. Keravan lukio siirtyy syksyllä 2009 täysin uudistettuun Nikkarin koulun rakennukseen, jossa puitteet harjoitteluun ja opiskeluun tulevat olemaan loistavat. Harjoituksista vastaavat Keravan Kori-80:n Pekko Koski ja JäNMKY:n Petra Ketomaa.

Pekko Koski aloitti oman koripallouransa Kori-80:ssa vuonna 1991 ja on pelannut siitä alkaen seuran väreissä. Hän aloitti valmennusuransa vuonna 2006. Ensimmäisenä vuotena Pekko valmensi Keravan B-poikien joukkuetta, joka nousi monen ennakkosuosikin ohi syksyn 2007 karsinnoissa SM-sarjaan kaudelle 07-08. Koski siirtyi Kori-80:n B-tyttöjen valmentajaksi kesällä 2008. Kori-80:n B-tytöt pelaavat parhaillaan Suomen mestaruussarjaa sekä alueellista 1. divisioonaa. Pekko on edennyt Suomen Koripalloliiton valmentajakoulutuksessa jatkokurssi-tasolle sekä käynyt useita alueellisia kursseja.

Petra Ketomaa aloitti koripallouransa seitsemän vuotiaana Järvenpäässä ja pelasi korkeimmillaan naisten 1. divisioonassa. Petra on toiminut valmentajana jo kahdeksan vuoden ajan pääasiassa A- ja B-ikäluokissa Järvenpään NMKY:ssä ja Helsingin NMKY:ssä. Tällä hetkellä hän valmentaa JäNMKY:n B-tyttöjen SM-sarjajoukkuetta. Petra on käynyt Suomen Koripalloliiton lasten koripallovalmentamisen koulutuksen sekä useita valmentamista tukevia seurakohtaisia kursseja. Petra kävi lukioaikanaan koripallolinjaa Pohjois-Haagassa.

Lukion koripallovalmennus ei ole tarkoitettu vain Keravan Kori-80:n pelaajille, vaan on avoin kaikille pelaajille seuraan katsomatta. Harjoituksiin osallistuminen ei kuitenkaan edellytä minkään seuran jäsenyyttä. Tarkoituksena on tukea kilpaurheiluun tähtääviä nuoria, jotta heidän olisi helpompi sovittaa opinnot ja harrastus yhteen.

Keravan lukion koripallovamennus on seurallemme tärkeä asia. Se tukee loistavasti pitkän aikavälin kehitystyötämme ja Keski-Uudenmaan koripallokulttuurin vahvistumista.