Koripalloliiton 0-tason koulutus Keravalla 8.3.2010

15.2.2010

Uusi 0-tason koulutus on suunnattu juuri valmennusuransa aloittaneille tai sitä harkitseville tuleville ohjaajille ja valmentajille. Koulutus antaa alustuksen ohjaajana toimimiselle ja valmistaa ohjaajaa osallistumaan peruskoulutustasolle. Koulutus järjestetään Killan koululla maanantaina 8.3.2010 klo 17.00-20.00.

Tervetuloa ohjaajaksi -koulutus (3 h) on tarkoitettu uusille ja aloittaville 6–11-vuotiaiden lasten ohjaajille ja valmentajille. Taustalla on halu auttaa tulevia ohjaajia alkuun ja innostaa uusia ihmisiä toimimaan ohjaajina ja valmentajina seuroissa. Koulutuksen tavoitteina on antaa aloittaville ja uusille ohjaajille perustietoja ja -taitoja lasten ohjaamisesta sekä innostaa ohjaajia etenemään koulutuspolulla.

Kohderyhmä

Tule ohjaajaksi -koulutusta suositellaan juuri ohjausuraa aloitteleville, koripalloa mahdollisesti vielä itsekin pelaaville seuran nuorille, seuran kaikille valmennustiimeille sekä valmennuspäälliköille ja valmennuksen vastuuhenkilöille.

Tule ohjaajaksi -koulutuksessa ei ole 15-vuoden alaikärajaa kuten peruskoulutustasolla (Taso I). Koulutus antaa lyhyen alustuksen ohjaajana toimimiseen. Tule ohjaajaksi -koulutus ei korvaa koripallon peruskoulutusta. Säännöllisesti ohjaajiksi ryhtyville suositellaan pikaisesti koripallon peruskoulutustasolle osallistumista heti Tule ohjaajaksi -koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan seurassa yhden arki-illan aikana (3h). Koulutuksessa työskennellään luokassa ja salissa.

Koulutus järjestetään Killan koululla (Sarvimäentie 35) 8.3.2010 klo 17.00-20.00.

Aikataulu:

Luento klo 17.00-18.00 (1h)

  • Mitä ohjaajana toimiminen on?
  • Lasten urheilun tärkeät asiat
  • Mitä ovat koripallon perustaidot?
  • Koulutettavien ohjeistus saliharjoituksen pisteiden vetämiseen

Harjoitussali klo18.00-19.00 (1h)

  • Harjoitukset joissa koulutettavat toimivat apuohjaajina

Luento klo19.00-20.00 (1h)

  • Pienryhmissä kokemusten purkaminen saliosuudesta
  • Miten vedän koko harjoituksen?
  • Ohjaamisen perusteet + DVD
  • Yhteenveto, tulevien koulutusmahdollisuuksien esittely
  • Lopetus, uusien ohjaajien sijoittaminen uusiin harjoitusryhmiin

Kurssin hinta

Tule ohjaajaksi -koulutuksen hinta on 35€/hlö sisältäen Nuori Suomen Tervetuloa ohjaajaksi! -oppaan ja koripallomateriaalin. Tämän voi maksaa koulutusseteleillä. Mikäli seura järjestää kurssin, on koulutuksen hinta seuran jäsenille 20€/hlö, mikäli koulutusseteleitä ei käytetä. Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 12. Lasku kurssista lähetetään jälkikäteen. Keravan Kori-80 maksaa seuran jäsenten koulutuksen eli jäsenille koulutus on ilmainen.

Ilmoittautuminen kurssille

Jokaisen osallistujan pitää ilmoittautua kurssille henkilökohtaisesti (HUOM! myös seuran omien jäsenten tulee ilmoittautua tätä kautta). Kaikki kurssit ovat avoimia kursseja, joille voi ilmoittautua vaikka itse seurassa ei toimisikaan. Seuran omat ohjaajat ovat kuitenkin etusijalla, mikäli kurssi tulee täyteen.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on viikko ennen kurssia. Tämän jälkeen kurssille voi vielä ilmoittautua, mikäli kurssilla on tilaa. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeella.

Tervetuloa kouluttautumaan!


(Lähde: www.basket.fi)