Miesten voittoputki pamahti poikki Jyväskylässä

30.1.2011

Rudolf Mua palkittiin keravalaisista Jyväskylässä. Saldona ainoana vieraista tupla-tupla: 19/12.
Rudolf Mua palkittiin keravalaisista Jyväskylässä. Saldona ainoana vieraista tupla-tupla: 19/12.
Tällä kertaa Henry Alatypön esiintyminen ei jäänyt vain alkulämmittelyyn. Selkä ja heittokäsi ovat jälleen kunnossa.
Tällä kertaa Henry Alatypön esiintyminen ei jäänyt vain alkulämmittelyyn. Selkä ja heittokäsi ovat jälleen kunnossa.
Justice Grahamilla ei ollut paras päivä Jyväskylässä. Taukoon mennessä ei pisteen pistettä ja lopulta seitsemän pallonmenetystä. Kuvat Francois Perthuis.
Justice Grahamilla ei ollut paras päivä Jyväskylässä. Taukoon mennessä ei pisteen pistettä ja lopulta seitsemän pallonmenetystä. Kuvat Francois Perthuis.

Sääli on sairautta ja sitä virusta BC Jyväskylä ei potenut isännöidessään Keravan Energia Teamia paikallisessa Monitoimitalossa sunnuntaina. Käytännössä jyväskyläläiset ratkaisivat ottelun edukseen heti alkuunsa ja lopulta päätössummeri armahti keravalaiset tilanteessa 88-65 (52-21).

Jyväskylän "Monnarin" koritelineitä ja -renkaita ei ole tehty Keravan Energia Teamin miesjoukkuetta varten. Se saatiin taas todeta, kun ottelun ensimmäisellä puolikkaalla vierasheitot eivät löytäneet tietään koriin juuri millään. Tilanne oli jotakuinkin sama viime kauden vastaavassa pelissä ja tälläkin kertaa tuliaisina oli 23 pisteen selvä tappio. Toiveita paremmasta keravalaishuomenesta mieskoripallon saralla antoi kuitenkin sekä kolmannen että neljännen jakson voittaminen neljällä pisteellä.

Mutta käytännössä M1D-pisteet jaettiin heti alkuminuuteilla. Keravalaisjoukkue pysyi isäntien tahdissa tarkalleen kaksi minuuttia Rudolf Muan ja Arsene Towan kuitatessa Niko Malisen kaksi kakkosta. Seuraavat viisi minuuttia BCJ dominoi tapahtumia mielin määrin vieden pätkän 17-0 ja tilanne jo karmaiseva 21-4. Isännät onnistuivat laajalla rintamalla läheltä ja kaukaa pääarkkitehtina Tracy Robinson. Ensimmäisssä erässä ei enää keravalaista pelitilannekoria nähdä, mutta Stefan Beatovic ja Ossi Korhonen onnistuvat sentään kummassakin vapaaheitossaan. Dmytro Krasnozhonilta jälkimmäinen lipsahtaa ohi, kuinkas muuten, ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen isännät karussa 26-9.

Jos joku kuvitteli, että keravalaiset tästä vielä nousee, huomasi hän nopeasti olleensa totaalisen väärässä. Toisen erän alussa BC Jyväskylä kaataa lisää kylmää vettä niskaan tuon tuosta ja neljän minuutin yksipuolisen shown jälkeen tilanne jo uskomattoman hävettävät 39-9. Vieraiden ensimmäinen kymppi puhkeaa kuitenkin Mikko Tuunaisen kolmosella ja hetken päästä Henry Alatyppö onnistuu omassa kaukoheitossaan. Näiden tapahtumien välissä yhden vaparin sisään saanut Rudi Mua nakkaa vielä oman kolkkinsa pussiin ja tilanne "enää" 44-19. Loppuerä menee taas keravalaisittain ihan plörinäksi. Arsene Towan 2/4 onnistunutta vapaaheittoa ei juuri lämmitä, kun jyväskyläläiset lisäävät oman pistesarakkeensa lukemaa vielä kahdeksalla. Taukotilanne painajaismainen 52-21.

Kolmannen neljänneksen alun neljä minuuttia ei vielä muuta suuntaa. Rudi Muan pari kakkosta ei hetkauta vaan Jarno Nissisen kahden onnistuneen vaparin jälkeen tilanne jo epätodellisen nöyryyttävä 60-25. Seuraavat kaksi minuuttia tulevat yllättäen Keravan Energia Teamille 0-8 muun muassa Justice Grahamin avattua lopulta pistetilinsä onnistuneella and1:lla. Olematon toivon kipinä sammuu välittömästi Olli Anttolaisen ja Tracy Robinsonin kasvatettua isäntien saldoa onnistuneilla kolmosillaan ja tilanne edelleen epärealistisen nöyryyttävä 66-33. Jakson loppuun Stefan Beatovic naulaa kaksi kolmosta pussiin ja kuin ihmeen kaupalla kolmas kvartaali kääntyy lopulta keravalaisille 16-20. Kokonaistilanne on kuitenkin 68-41 ja sitä tosiasiaa, että voitosta ei olla pelattu enää aikoihin ei käännä mikään.

Viimeisen jakson alkuun Arsene Towa ottaa heti viiden henkilökohtaisen virheensä, mutta tällä kertaa siitä ei ole juuri haittaa Keravan Energia Teamille. Edellisessä erässä heittojyvänsä löytänyt Justice Graham naulaa kaksi kolmosta ja kakkosen pohjaan ja Rudi Mua säestää kakkosella. BC Jyväskylä ei samaan aikaan tyydy katsomaan tapahtumia huuli pyöreänä vaan heistä Jani Parkkinen, Robinson ja Timo Naukkarinen vastaavat onnistumisillaan. Seuraavaksi on kuitenkin Sampo Harjulan vuoro kasvattaa keravalaislukemia vapariviivalta ja Henkka Alatyppö täydentää päiväänsä onnistuneella kakkosella. Piste-ero rupeaa saavuttamaan lopullisen muotonsa, vaikka Harjula kaventaa vielä reilu minuuttia ennen loppua lay-upillaan tilanteeksi 83-62 ja perään Alatyppö saa eron jopa alle kahdenkymmenen kolmosellaan. Topias Kuukkasen kolmonen ja Nissisen vaparit aivan viimehetkillä sinetöivät lopputulokseksi keravalaisittain ehkä jopa siedettävät 88-65. Varsinkin kun neljäs kvartaali kääntyi kolmannen tapaan keravalaislle neljällä psiteellä. Tällä kertaa 20-24. Laiha on lohtu, mutta jostainhan se pitää aina hyviäkin asioita löytää.

Ottelun tilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?league_id=2&season_id=undefined&game_id=240524

Jyväskylän reissu on nyt tehty. Siinäkin yksi hyvä asia tämän kauden osalta. Mutta kausi sinänsä jatkuu vielä pitkään ja helmikuun aikana Keravan Energia Teamin ei tarvise lähteä kaus kalaan M1D-sarjapisteitä saalistaessaan. Seuraavasta neljästä M1D-pelistään Energia Team pelaa nimittäin kolme koti-Killassa ja yhden Helsingissä.

Miesten M1D-kausi jatkuu äärimmäisen mielenkiintoisella kotiottelulla ensi sunnuntaina 6.2.2011 Killassa klo 16.00 alkaen. Vieraaksi saapuu tällöin kaikille Keski-Uudenmaan lajitietoisille tutun pelurin J'son Stamperin tähdittämä Loimaan Korikonkarit. LoKoKolla on riveissä myös kolme muuta ulkomaalaisvahvistusta, mutta heistä todennäköisesti Maurice Horton ja Channing Toney esiintyvät parketilla Damion Dantzlerin potiessa loukkaantumistaan. Kotimaisesta osastosta Loimaalta on hirmuvireessä viime aikoina ollut seuran oma kasvatti ja kolmostykki Jani Kivinen. TERVETULOA KANNUSTAMAAN !!