Kori-80 merkittävään valmentajasopimukseen Jukka Mantereen kanssa

30.4.2011

Jukka Mantere
Jukka Mantere
Puheenjohtaja Jarkko Rönnholm ja Jukka Mantere neuvottelivat Kori-80:nen uudelle aikakaudelle.
Puheenjohtaja Jarkko Rönnholm ja Jukka Mantere neuvottelivat Kori-80:nen uudelle aikakaudelle.
Johtokunnan ulkoupuolelta neuvotteluihin osallistui talousvastaava Kari Arajuuri.
Johtokunnan ulkoupuolelta neuvotteluihin osallistui talousvastaava Kari Arajuuri.

Keravan Kori-80 ry ja Jukka Mantere (61) solmivat varhain vappuaattoaamuna monimuotoisen valmennussopimuksen. Suomalaisen koripalloperheen konkari Jukka Mantere toimii tulevalla kaudella sekä naisten SM-sarjajoukkueen että B-tyttöjen SM-sarjaan pyrkivän joukkueen päävalmentajana, minkä lisäksi hänen toimenkuvansa sisältää juniorivalmennuspäällikön tehtävät ja Keravan lukion koripallolinjan aamuvalmennuksen.

Suomalaisessa koripalloilussa Jukka Mantere on vaikuttanut ensin pelaajana ja vuodesta 1973 alkaen valmentajana. Hän on suorittanut yleisen A valmentaja -tutkinnon, koripallon HKVT -tutkinnon sekä Haaga Instituutin ammattivalmentajatutkinnon. Liike-elämässä Mantere työskenteli markkinoinnin ja multimedian asiantuntijatehtävissä aina siihen asti kunnes koripallosta muodostui hänelle ammatti noin kymmenen vuotta sitten.

Suomen Koripalloliiton alaisuudessa Jukka Mantere on toiminut neljällä vuosikymmenellä. Hän on kahdesti ollut mukana viemässä maajoukkuetta EM-kisoihin sekä valmentanut kahdesti Suomen joukkuetta Universiadeissa. Seurajoukkueissa hän on työskennellyt SM- ja I-divisioonatasolla pää- ja erikoisvalmentajana aina vuodesta 1975 lähtien. Miesten puolella Mantereen joukkueita ovat olleet HNMKY, Tarmo, Korihait, Lahden NMKY ja Lappeenrannan NMKY. Naisten puolella Pussihukat, HNMKY, SBG sekä Catz. Näiden lisäksi Jukka Mantere on valmentanut Tanskassa Skjold Stevnsgade -seurassa sekä miesten että naisten edustusjoukkueita. Mantere toimii edelleen kouluttajana kansainvälisillä koripalloleireillä. Alkavana kesänä Italiassa ja Sveitsissä.

Mantereella on viisi lasta, joista hänen poikansa Mikko Mantere valmensi kaudella 2009-2010 Keravan Energia Teamin miesten I-divisioonajoukkuetta. Jukka Mantereen kanssa tehty sopimus on seuran historian ensimmäinen päätoiminen työsopimus. Mantere siirtyy Keravalle Lappeenrannan NMKY:n juniorivalmennuspäällikön tehtävistä. Keravan Kori-80 toivottaa Jukka Mantereen erittäin tervetulleeksi työskentelemään kehittyvään keravalaiseen koripalloseuraan.