Paula Tattari palasi koris-juurilleen Keravalle

22.10.2011

CT98 joukkue kuunteli herpaantumatta kun15-vuotias keravalais-lupaus Paula Tattari kertoili tärkeisiin peleihin valmistautumisesta.
CT98 joukkue kuunteli herpaantumatta kun15-vuotias keravalais-lupaus Paula Tattari kertoili tärkeisiin peleihin valmistautumisesta.
Naisten edustusjoukkueen Paula Tattari kävi jakelemassa neuvoja SM-karsintasarjan ratkaisupeleihin valmistautuvalle KET T98 joukkueelle. Kuvat CT98
Naisten edustusjoukkueen Paula Tattari kävi jakelemassa neuvoja SM-karsintasarjan ratkaisupeleihin valmistautuvalle KET T98 joukkueelle. Kuvat CT98

Paula Tattari palasi täksi kaudeksi Keravalle Energia Teamin naisten edustusjoukkueeseen. 187-senttinen, alle 16-vuotiaiden maajoukkuesentteri on aloittanut koripallo-oppien ammentamisen aikanaan Kori-80:ssä. 11-vuotiaana helsinkiläiseen Wartti Basketiin kovempien haasteiden perään lähtenyt tyttö voitti viime keväänä jo toisen B-tyttöjen Suomen mestaruuden WB:n riveissä. Kahden vuoden takaa taskussa on hopeinen SM-mitali samasta sarjasta, joten menestystä Paula on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo maistella.

Paula päätti paluustaan Keravalle, kun kesän alussa Keravan naisten päävalmentajaksi valittu Jukka ”Manzu” Mantere otti yhteyttä ja tiedusteli halukkuutta liittyä joukkueeseensa.

- Siirtymisessä askarrutti lähinnä se, että miten mahtaa oma vauhti riittää pääsarjatasolla, Paula kertoilee, mutta toteaa lopulta innostuneensa haasteesta. Päätökseen vaikutti myös se, että Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskelevan pelurin päivittäistä liikkumista helpotti, kun ei tarvinnut enää koulupäivän päätteeksi kulkea Malmille, vaan voi palata kotiin Keravalle harjoittelemaan.

Kehittyvä, tavoitteellinen urheilija

 Omina vahvuuksinaan Paula pitää monipuolisuuttaan, sillä pituudestaan huolimatta hän viihtyy myös muualla kuin korin alla sentterinä vääntämässä.

-Tykkään pelata myös laidassa ja olenkin tyytyväinen ”Manzun” pelitapaan, jossa tämä on mahdollista. Omalta osaltani uudessa pelitavassa on kuitenkin vielä hiukan totuttelemista, kun olen niin pitkään pelannut Wartissa eri systeemillä, Paula analysoi rooliaan joukkueessa. Hän toteaa sopeutuneensa joukkueeseen hyvin ja pitää uusia pelikavereitaan mukavina ja kypsänä joukkueena. Keravan ensimmäiset kolme peliä ovat päättyneet tappioon, mutta Paula toteaa tietävänsä, että joukkue pystyy kyllä parempaan ja voittojakin on lupa odottaa kauden mittaan. Omia otteitaan tähän saakka pelatuissa peleissä hän pitää kelvollisina, ja toivoo peliaikaa jatkossa yhä lisää.

Omat tavoitteet määrätietoisella urheilijalla on selkeänä mielessä, eikä hän turhia kiertele niistä puhuttaessa.

- Oma kehittyminen yhä paremmaksi on totta kai tärkein tavoite ja sen myötä seuraavatkin tavoitteet voivat toteutua. Tarkoitukseni on jatkossakin mahtua maajoukkueeseen, ja pidemmän aikavälin unelmani on päästä Yhdysvaltoihin yliopistoon pelaamaan. Tavoitteiden toteutumista varmasti edesauttaa se, että Paula tiedostaa myös omat kehittämiskohteensa, joiden kanssa pitää vielä tehdä töitä. Paljastamatta tuleville vastustajille liikoja, voidaan tässä yhteydessä mainita haasteista vasemman käden käyttö ja asennepuolella loppuun asti yrittäminen tekijöinä, joihin Paula kokee vielä tarvitsevansa panostaa.

Paula sparrasi KET:n C98 tyttöjä

 Tälle kaudelle Keravalle palannut Paula Tattari on oivallinen esikuva nyt 13-vuotiaille CT98 joukkueen tytöille, jotka kuuntelivat tämän opastusta mm. peleihin valmistautumisesta erittäin keskittyneinä. Vain pari vuotta vanhemman Paulan esiintyminen konkretisoi tytöille ajatuksen siitä, että pääsarjatason joukkueeseen liittyminen voi parhaassa tapauksessa jollakin heistä olla mahdollista jo kahden vuoden päästä. Tämä tehnee edustusjoukkueessa pelaamisesta haaveileville pelureille tavoitteesta jollakin tapaa konkreettisemman ja motivoi yrittämään yhä kovempaa.

Extra-harjoituksilla lisää liikettä ja henkistä kanttia

 KET:n tytöt ovat alkukauden tärkeimpien pelien kynnyksellä hakeneet omien valmentajiensa Tytti Haltsosen ja Heikki Perttilahden oppien jatkoksi lisäneuvoja. Ari-Pekka Kanniainen, joka aktiiviaikoinaan tunnettiin vahvana korinalusvääntäjänä, jakoi osaamistaan ja Paula Tattari sparrasi joukkuetta ”isoon peliin” valmentautumisessa. Näillä ylimääräisillä harjoitteilla pyrittiin saamaan paitsi hyvää liikettä ja tehoja joukkueen sentteri-osastoon, niin myös valmiuksia peliin valmistautumiseen henkisesti sekä itseluottamusta ja asennetta itse peliin. Tärkeimpänä viestinään Paula halusi tytöille kuitenkin välittää sen, että pelaamisen on tärkeää tuntua nautinnolta.

C-tyttöjen SM-karsintasarjaa on nyt pelattu neljä kierrosta ja ainoana joukkueena paikkansa ylimmällä sarjatasolla on A-lohkosta varmistanut Wartti Basket. Kahdesta lohkossa jäljellä olevasta sarjapaikasta taistelevat vielä KET sekä espoolaisjoukkueet EBT ja Honka -99. EBT hävisi Keravalle keskinäisessä kamppailussa ja tulevana viikonloppuna toisistaan ottavat mittaa Kori-80 ja Honka -99 Keravalla. Keravalaisilla on siis mahdollisuus varmistaa sijoituksensa lohkon kolmen parhaan joukkoon ja SM-sarjaan jo ennen alkusarjan päättävää vieraspeliä järvenpääläistä JäNMKYä vastaan.

C-junioreiden SM-karsintasarja jatkuu ottelulla Keravan Energia Team vs. Espoon Honka -99 Keravan lukiolla sunnuntaina 23.10.2011 klo 10.45.